Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobra córka

Mam dość swoich rodziców nieudaczników

Polecane posty

Gość niedobra córka

Mam 18 lat, mój ojciec zarabia 2 tys, matka nigdzie nie pracuje, chociaż ma taką możliwość. W sumie we czwórkę żyjemy z tych 2 tys i powiem Wam, że to stanowczo za mało, ciągle musimy pożyczać. Np ja książki do szkoły czy jakieś tam ciuchy czy jedzenie musiałam sobie kupić za własne pieniądze, bo znowu nie było. Dobrze, że przez całe wakacje pracowałam to miałam za co. Ale w roku szkolnym nie ma możliwości, abym pracowała. Mam tego dość! Nie mogę się doczekać kiedy skończę szkołę i pójdę w końcu do roboty. Wiecie, ja nie wymagam, aby oni zarabiali Bóg wie ile, ale koło 5 tys na miesiąc gdyby oboje mieli to by to rozwiązało wszystkie nasze problemy finansowe. Matce setki razy powtarzałam, aby poszła do pracy,ale ona nie reaguje.

Gość przystojnyinaczej
no takie są realia w polsce niestety jak jeden rodzic z reguły pracuje to ciężko jest.

Gość adsadasd
przejebanne masz. Ja mam 2.6k na reke i tez ciezko. Mieszkam sam i wynajmuje pokoj za 400zl.

Gość TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY!
Zamiast krytykować rodziców sama idz do pracy i po problemie! Wkurwiają mnie takie rozydrzone znojdki!

Gość ja pracowal!
W twoim wieku zapierdalalem w weekendy i mialem najwyzsza srednia w klasie a mature zdalem na 90% z matmy rozsz.

Gość lololo1212
jaka matka taka córka

Gość vengee
zobaczysz...ile ty osiągniesz dasz se zrabic bachora i tyle osiągniesz, naciąganie opieki, zasiłki, praca sprzątaczki wiesz! patologia rodzi i wychowuje patologię

Gość niedobra córka
ja pracował! - ciekawe gdzie pracowałeś? w moim przypadku zeby znaleźć robotę to trzeba mieć znajomości, których nie posiadam. i nie mówić tutaj, abym poszła do roboty, bo chodzę w każde wakacje. Nie mam możliwości pracować w roku szkolnym, bo gdybym miała to już dawno bym to zrobiła - to oczywiste.

Gość monika 112
Hey wspolczuje.. Moja kolezanka też wychowywała się w patologicznej rodzinie ale wyszła na ludzi :)

Gość ja pracowal!
w restauracji

Gość niedobra córka
vengee - akurat tutaj się mylisz. Nie będę mogła mieć męża i dzieci, ale to już inny problem.

Gość sfdgsdfgsdf
Idziesz do zakonu? O kurwa xD

Gość niedobra córka
ja pracował! - pewnie ktoś ci załatwił albo mieszkasz w dużym mieście. Nie to co u mnie.

Gość vengee
więc rób mądra tak,abyś nie powieliła błędów swych rodziców

Gość niedobra córka
sfdgsdfgsdf - nie, nie idę do zakonu, po prostu jest coś, co sprawia, że raczej nie będę mieć męża ani dzieci, już się z tym pogodziłam. Ale jak już pisałam to jest osobny problem, długo bym musiała tłumaczyć.

Gość niedobra córka
urodziłam sie z penisem :(

Gość sfdgsdfgsdf
oj mamy czas wysluchamy :D

Gość niedobra córka
vengee - błędem moich rodziców jest tylko to, że jedno z nich nie pracuje. Nie mogę przekonać mamy na to, by poszła do pracy. Ja bym z chęcia poszła, ale nie mam na chwile obecna takiej możliwości

Gość ja pracowal!
nikt mi nie zalatwil. Oczywiscie mieszkam w miescie ;) Ale jak trzeba bylo to wyjechalem do drugiej czesci polski za praca

Gość asdasdasdasd
jest jeden zawód w którym kobiety dobrze zarabiają, a tym bardziej te w wieku 18 lat ;) Wiesz o czym mowie? :D

Gość niedobra córka
tamto to podszyw sfdgsdfgsdf - nie chcę o tym mówić, ponieważ to zbyt długa historia. Zresztą to nie jest powiązane z tematem rozmowy. Więc jeżeli myśleliście, że znalezienie sobie faceta i urodzenie dziecka jest takie proste to oświadczam Wam, że nie jest.

Gość mentaI cut
przepraszam bardzo. mój ojciec zarabia, ale z tego daje tylko 1700 na zakupy dla 4 osób i jakoś starcza mi jeszcze coś z tego oszczędzić.

Gość niedobra córka
mental cut - to nie wiem jak wy żyjecie. Ja od ojca nie dostaję ani złotówki. Nie wiem co on z tymi 2 tysiakami robi.

Gość onawi
wez dziecko nie narzekaj,masz dach nad glowa,cieply posilek a ze na ciuchy brakuje to nie wielka tragedia........

Gość niedobra córka
onawi - czy ja napisałam, że tylko na ciuchy mi brakuje? Widać, że nie czytasz.

Gość Mam podobnie2
Na książki muszę sama sobie zarobić, tak jest odkąd skończyłam 13 lat, teraz mam 17 i w weekendy dorabiam na zmywaku, w wakacje sprzątam w pensjonatach. Kiedyś roznosiłam ulotki, wyprowadzałam psy. I również nie mogę się doczekać żeby skończyć szkołę.

Gość niedobra córka
Mam podobnie2 - widzę, że wreszcie ktoś z podobnym problemem ;) a ile zarobisz na miesiąc na zmywaku?

Gość Mam podobnie2
Dostawałam 50 złotych za weekend. Malutko, ale mam świadomość że w tym wieku i z tym doświadczeniem nigdzie mi więcej nie zaproponują. Jak skończę 18 to jest szansa że postawią mnie za barem. Ale za to w te wakacje zarobiłam 3 500 zł. I co mogę odkładam na studia.

Gość nie dużo
A moje dziecko nie docenia co ma ,w wieku 18 lat dostał auto za 30 tyś,nigdy sobie rączek nie pobrudził. Na książki czy na ciuchy powiedział ile chce dostawał,paliwo ,dwa razy w roku jeżdzi na wakacje zagraniczne tz wszystko ma. I teraz wymyślł że idzie na zaoczne studia bo chce iść do pracy ,żeby od nas się nie prosić on w życiu te studia nie skończy

Gość niedobra córka
Mam podobnie2 - a ty odkładasz na mieszkanie jak będziesz studiować ?