Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja to ja oto prawda o mniee

czy 24 letnia dziewczyna jest juz kobietą? Czy to juz starosc?

Polecane posty

Gość nie wiem ale ja czytajac kafet
nie wiem ja sie czuje staro od 19 roku zycia a juz 3 lata minelo wiec mysle ze to kwestia prywtna i sa pewnie 30 -40 latki ktore czuja sie mlodo, szkoda ze nas to tak szybko dopadlo :O a widzisz u siebie jakies oznaki starzenia sie?

Gość Lucekk
chodzi o to żeby nie myśleś o sobie że jesteś stara,tylko jak o młodej pięknej kobiecie,zadbać o siebie,cieszyć się życiem bo ten wiek jest chyba najlepszym czasem w życiu kobiety:)

No wlasnie nie, wygladam mlodo mlodziej niz w wieku 18 lat taki podobno typ urody. Moj facet jest starszy ode mnie i czuje sie dobrze, ja zas ze swoim istnieniem nie moge sobie poradzic. Czuje sie znudzona, nie chce mi sie zyc. I czuje ze na tyle spraw juz za pozno.

Gość Lucekk
ja widzę że dawniej miałam jędrną skórę na twarzy teraz mam wysuszona ale wydaje mi się ze to stres mnie zniszczył a nie wiek i chcę jakoś poprawić jej wygląd ale nie wiem jak to zrobić

Gość Lucekk
kurcze a może ty masz jakąś depresję?bo to naprawdę za wcześnie na kryzys wieku średniego

Przez jakis czas poczucie fizycznej starosci nie dawalo mi spokoju, balam sie tego ze strace swoja mlodosc fizyczna, ta swiezosc. Teraz ok, fajnie dbam o siebie ale to nie sens mojego istnienia czuc sie wiecznie piekna, zbierac jakies komplementy. Nigdy mi o to nie chodzilo teraz tym bardziej. Teraz jest cos co we mnie co placze, tylko nie wiem co. Moze pustka, strach? Tylko mam super rodzine, wspanialalego faceta, a cos mi doskwiera. Strach, zycie, istnienie, smierc. Nie wiem.

Lucekk, nie chodzi mi o cere, cialo, wyglad. Mam to na przystonym poziomie a nawet gdybym nie miala, to pewne mialabym to serdecznie w dupie. Chce mi sie plakac, nie chce mi sie wstawac. chce byc sama. Nie chce nikogo znajmoego, bliskiego, dalekiego.

Gość Lucekk
sens istnienia,przemijanie....pewnie ci to minie,tak naprawdę nie masz czym się przejmować;)

Gość Agnes_900
Po prostu trzeba zaakceptować siebie jako dorosłą osobę i nauczyć się żyć w ten sposób, dostosować się do nowej rzeczywistości. W przeciwnym razie będziesz już do końca życia nieszczęśliwa.

Gość Agnes_900
Tylko broń Boże nie truj swojemu facetowi o tym, że czujesz się staro, bo się załamie i rzeczywiście zacznie patrzeć na Ciebie jak na starą kobietę.

Najchetniej, napilabym sie czegos. Chce sie czuc ze soba dobrze, z tym kim i jaka jestem. Ze nie bede idealna, ze nie bede znala 5 jezykow obcych, a mimo to bede wartosciowa osoba. Czuje sie gorsza i bardzo glupia.

Zyje jako dorosla osoba, a pogodzic sie z tym nie moge. Czy rozkminy na temat istnienia przemijaja? nie sadze, trapia mnie od dobrych 10 lat i nadal czuje sie bezradna.

Gość Agnes_900
Możesz zacząć uczyć się języków jeśli taką masz potrzebę. Możesz robić w życiu jeszcze mnóstwo rzeczy, bo jesteś młodą osobą. Plusem jest też to, że nie zajmują Cię domowe obowiązki, mąż dzieci, codzienne gotowanie obiadów itp.

Gość Lucekk
ej,jesteś na pewno inteligentna i wartościowa,czemu tak o sobie myślisz...?

Tak, bede to robic. Przeciez mam dopiero 24 lata ;) porazka ze mna.

Gość Agnes_900
Poza tym ja uważam, że wygląd też bardzo się liczy. Powinnaś się cieszyć, że młodo wyglądasz. Mówisz, że młodziej niż jak miałaś 18 lat. Ciężko mi uwierzyć, ale skoro tak to naprawdę masz powód do dumy. Pomyśl sobie, że na bank większość dzisiejszych 18-stek w Twoim wieku nie będzie tak wyglądać. :)

Napewno ;) mysle tak od zawsze, wiec dlaczego ialabym nagle zaczac myslec o sobie inaczej?

Gość Lucekk
Ja też mam tak że czuje się nieraz niepewnie ale gdzieś w głębi duszy wiem że jestem niczego sobie,mogę się podobać,nie jestem głupia tylko...za mało dowartościowana i nie potrafię chyba tego wykorzystać w życiu

Nie wygladam mlodziej, tylko tak samo ale majac w 18 lat wtedy moje rysy mnie postarzaly o jakies 2 lata, teraz z wiekiem wygladam podobno mlodziej. Podobno- taki typ urody, nigdy nie wiem co za typ zeby bedac nastolatka wygladac starzej a majac lat 20 pare mlodziej ;) Ja nie uwazam ze wyglad jest wazny, przeszlo mi juz. Mialm okres, ze bylo to dla mnie b. istotne i powaznie uboleawalam jak ktos mnie nie skomplementowal, teraz coz. Inne rzeczy sa wazne, bo nie przemijaja zew. wyglad.

Gość Agnes_900
Dziewczyny, może za mało słyszycie komplementów? Wasi faceci wam nie mówią, że jesteście piękne i wspaniałe? ;)

Gość Lucekk
no właśnie nie mam aktualnie faceta...i faktycznie moje samopoczucie zależy od tego kto mnie otacza a w moim otoczeniu nie ma nikogo kto by mi powiedział coś miłego,może koleżanka od czasu do czasu albo chłopak na ulicy się uśmiechnie ale to za mało...

Agness, Lucek Jezy kobiety, ja nie chce komlementow na temat swojego wygladu. Bo po prostu ich nie potrzebuje, wiem jak wygladam. Pisalam, nie chodzi mi o wyglad. Chodzi mi o dowartosciowanie sie, ale na innym poziomie. Ja pierdzeiele, mam sie przegladac w oczach innych, a co jak naprawde przestane byc ladna? Umre, bo zabraknie komplementow? Nie chce na tym budowac swojej wartosci. Nigdy, w zaden sposob. Chce porad, jak polubic siebie, swoje zycie i to kim jestem a nie to jak wygladam.

Gość Lucekk
mówisz że jesteś znudzona,moim zdaniem jakieś podróże,poznawanie nowych ludzi,doświadczeń mogłoby to zmienić ,zupełna zmiana tego co dotychczas,ale to tylko moje zdanie

Nudza mnie ludzie, poznaje ich na peczki- taka praca. Moze wyjazdy, moze. Nie wiem, po prostu chce sie poczuc ze soba dorze, z tym jaka jestem. Nie wstydzic sie mowic, wyrazac wlasnego zdania itp

jakies ksiazki do samoakceptacji?

Widze, ze ydsponujecie tylko radami jak zadbac o siebie i jak zdobyc najwieksza ilosc spojrzen na ulicy. Straszne, pustota zupelna.

Gość Lucekk
możesz koleżanko mnie nie obrażać?bo zupełnie mnie nie znasz i nic o mnie nie wiesz,co przeszłam w życiu i kim jestem,próbuje ci coś doradzić a ty tak piszesz,dzięki.Nie sposób wejsć w twoją głowę i wiedzieć o co księżniczce chodzi mówiąc że jest znudzona,albo że jest niepewna siebie,bo ludzie którzy mają problem z wyrażaniem swojego zdanie są zazwyczaj zakompleksieni stąd rady o dbanie o wygląd bo to dodaje pewności,ale ty tylko gardzisz innymi,pewnie stąd twoje wieczne niezadowolenie,straciłam tylko czas na pisanie z tobą,w sumie i tak nie miałam co robić

Gość Lucekk
i nie podałam rad tylko o wyglądzie ale też inne o podróżach,poznawaniu ludzi itd. Jesteś żałosną niedojrzałą dziewczynką