Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

teraz to juz sie naprawde zalamalam !cos jest nie tak z moim dzieckiem :-(:-(

Polecane posty

z tego co wiem to STRES też wpływa na dziecko. Ja urodziłam się malutka 2450 w 39 tc a moja mama całą ciążę się stresowała bardzo (miałą powody) czy ze mną wszystko ok. Moje dziecko dzień przed porodem na usg miało niby wagę 4450 a urodziłą się 3970 - to tylko maszyna i naprawdę jak lekarz nie powiedział że coś jest nie tak to wszystko ok

Gość komputerowiec
ciąża... wielkie mi rzeczy phi

Gość u mnie usg pomyliło się o
0,5 kg! Zawyżyło wagę dziecka.

Gość od rozstrzygania wątpliwości
jest lekarz. Panika tylko pogarsza sprawę. Kolejne tematy zakładane na kafe na pewno nie pomogą.

ale ja sie waga nie marrwie !! tylko wymiarami glowki :-(:-(:-(:-(:-(:-( tylko to mnie martwi ..bo ,czy bedzie wazyl 2,5 kg ,3 ,czy 4,5 to nie wazne ,ale ta glowa taka malutka tyle do tylu :-(:-(:-(:-(:-(

lekarz skierowal mnie do szpitsla z podejrzeniem hipotrofii ...swoja droga to dziwne ja przytylam prawie 25 kg w ciazy ,a moje dziecko nie rosnie !!! masakra !!

Gość źródłankagaz
U mnie USG wykonywane 2 dni przed porodem pomyliło się o 1 kg. Wskazało 4900g, a córka urodziła się 3900g. Waga jest wyliczana po roamiarze kości. Moja córeczka była długa i chyba stąd pojawił się tak duży błąd. Za USG słono zapłaciłam i niby polecany profesor robił, a tu taki błąd.

Gość ### nic dziwnego ###
mi kiedyś lekarz tłumaczył, ze jak matka za dużo tyje to mniej zostaje dla dziecka. stąd tęgie kobiety często rodzą małe dzieci.

Gość źródłankagaz
A i jeszcze dodam, że podczas porodu obstawialiśmy z lekarzem ile dziecko będzie miało wagi. Powiedziałam, że 3900g, a lekarz że 4500 g :) Oczywiscie ja wygrałam :) Po USG wyniki zawsze sprawdzałam na tej stronce i tam tyle wskazało po długości kości udowej. Wpisujesz pełne liczny i potem Ci wyskakują normy. Twoje dziecko mieści się w dolnej normie. MAm nadzieję, że wszystko będzie dobrze i tego życzę. Głowa do góry! A że się marwisz o dziecko to normalne... i tak już będzie zawsze.

Gość źródłankagaz
http://mediweb.pl/interactive/calc28.php Bzdura, że tęgie kobiety rodzą małe dzieci. W ciąży przytyłam 14 kg, a przed ciążą miałam nadwagę (BMI 26) i dziecko duże => 62 cm i 3900 g.

w ramach sprostowania ;-) duzo przytylam ,ale nie jestem tega kobieta ,bo najnizsza waga w ciazy to 51 kg ,natomiast wczoraj na wizycie bylo 74,5 !!! masakra jakas !! a wcale sie nie obzeram

w ramach sprostowania ;-) duzo przytylam ,ale nie jestem tega kobieta ,bo najnizsza waga w ciazy to 51 kg ,natomiast wczoraj na wizycie bylo 74,5 !!! masakra jakas !! a wcale sie nie obzeram

Gość dfhagnzdn
ile masz wzrostu?

Gość ale przytyłąś dużo do swojej
masy wyjściowej:D krótko mówiąc- zeżarłaś wszystko dziecku:D

Gość te wymiary są na pewno
już NIEPOKOJĄCE i powinnaś skonsultować je w szpitalu klinicznym u specjalistów żeby niczego nie przegapić lepiej dmuchać na zimne napisz czego się dowiedziałaś choć znajac zycie będziesz już leżeć w szpitalu aż do rozwiązania, bo z takimi pomiarami nikt Cię ze szpitala już nie wypuści dopóki nie urodzisz powodzenia w każdym razie i wszystkiego dobrego:)

mam 173 wzrostu ...jestem w szpitalu ...i bede najprawdopod jeszcze jakis czas ,bo.okazalo sie ,ze mam cholestaze ciazowa ,no po prostu koszmar ..calkiem mozliwe ,ze juz w przyszlym tyg czeka mnie wczesniejszy porod :-(

usg bede miec robione w poniedzialek wiec na nim zweryfikuja wymiary dziecka itd no i codziennie ktg i zobaczymy co dalej

Gość te wymiary są na pewno
jeśli jesteś już w szpitalu, to jesteś w dobrych rękach;) wszystko będzie dobrze, głowa do góry:)