Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16latkaWciazy

Aborcja! Pomozcie

Polecane posty

Gość 16latkaWciazy

Czesc W tym roku ide do liceum, mam 16lat. Niedawno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :( Musze ja usunac bo boje sie rodzicow i braku wyksztalcenia. Moj chlopak ma 20lat i odlozone pieniadze na aborcje. Chce dowiedziec sie jakie rozwiazanie jest lepsze : skrobanka czy aborcja farmakologiczna. I czy moge ja przeprowadzic nie majac ukonczonych 18lat? Blagam o pomoc :(

Gość 16latkaWciazy
Odpiszcie!:( To dla mnie naprawde wazne

Gość Majka_265
Nie rób tego!Będziesz żałowała do końca życia

Gość chuda królowa pączków
o matko dziewczyno aborcja jest nielegalna więc to nie ma znaczenia czy masz 18 lat czy nie

Gość 16latkaWciazy
dodam że dziecko zrobił mi 87letni wuj mojego chłopaka.

Gość wredniucha
w Polsce nie możesz żadnej aborcji przeprowadzić legalnie!

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Bez pozwolenia rodziców nie usuniesz ciąży a przynajmniej nie zgodnie z prawem :) Nawet jak się wybierzesz do Anglii, każdy lekarz będzie musiał powiadomić rodziców i zapytać ich o zgodę. ABORCJA to nie antykoncepcja. Zapamiętaj sobie to do końca życia. Jak chłopak nazbierał na aborcję, niech na przyszłość zbiera na gumki, albo na pigułki antykoncepcyjne dla ciebie.

jak miałam 16 lat to koleżanka robiła farmakologiczną aborcje ona też miała wtedy 16 zalezy od tygodnia ciąży

Gość 16latkaWciazy
wiec co robic jak ja powiem rodzicom ze tak sie stalo i ze to jeszcze z wujem zygmuntem?

Gość Majka_265
dhfblsjdghlsakjdhgs święta racja!

Gość 16latkaWciazy
dhfblsjdghlsakjdhgs: "ABORCJA to nie antykoncepcja. Zapamiętaj sobie to do końca życia. Jak chłopak nazbierał na aborcję, niech na przyszłość zbiera na gumki, albo na pigułki antykoncepcyjne dla ciebie." jakas durna jestes wywloko? czytac nie umiesz? pisze przeciez ze to nie moj chlopak jest ojcem. co za motloch! tlumaczysz jak chlop krowie na miedzy a ta dalej swoje

Gość __oo__
Nieważne czy to prowokacja czy fakt. Aborcji mówimy stanowcze nie!!!

Gość 16latkaWciazy
paskudne podszywy nie podszywajcie sie Wujek ma Czesiek na imie i ma 67 lat Jessu,jak ja sie ciesze ze juz niedługo nasi cudowni gimnazjalisci zasiada w szkolnej ławie !

Nie bałaś się seksu bez gumki, nie boisz się aborcji a boisz powiedzieć rodzicom?:D Tak to jest jak dzieci biorą się za seks:D Mnie to już chyba nic nie zdziwi:D Nie mam ochoty tłumaczyć kolejnemu dzieciakowi czym jest aborcja i jakie konsekwencje niesie.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>16latkaWciazy: "jakas durna jestes wywloko?" Goń się podszywie :D a durna wywłoka to niestety twoja stara i pamiętaj, że nie daleko pada jabłko od jabłoni :D

ambasadorka jak jest dobrze wykonana to nie niesie za sobą żadnych konsekwencji

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
ale nie ma pewności 100% czy będzie dobrze wykonana :)

Gość 16latkaWciazy
Jakie podle podszywy :( nie wiedzialam ze tu tyle chamstwa i prostactwa. Mamy wybranego ginekologa u ktorego usuwala ciaze siostra chlopaka ale boje sie ze on mi jej nie zrobi bo jestem niepelnoletnia a rodzicom boje sie przyznac :( nie spie juz trzecia noc z nerw

dhfblsjdghlsakjdhgs no to akurat jest prawda, tego nigdy nie wie się na pewno

Gość garbata zocha
Niesie-chocby nawet psychiczne

Gość 16latkaWciazy
wszystkie jestescie nienormalne. powiem wujowi Czeslawowi zeby wzial ten swoj mysliwski noz i wyskrobal co trzeba!

Konsekwencji brak - oprócz małego trupa - no ale przecież to nic takiego. było dziecko i nie ma - no problem. Zaraz ktoś napisze, że dziecko w tak wczesnym etapie nie czuje,że to tylko płód itp. Tak, tak już to slyszałam i proszę o coś nowego:D

Gość 16latkaWciazyyyyyyyyyyyy
Nienawidze tego bachora. Nie chce go urodzic. Robilam wszystko zeby dostac okresu, nawet bilam sie po brzuchu ale okazalo sie ze jestem w ciazy... Chce usunac bo ten bachor zniszczy mi zycie, z czego go bede utrzymywac? A brac slubu i wiazac zycia z tym chlopakiem tez nie chce bo on ma podstawowe wyksztalcenie i pije :(

psychiczne konsekwencje są kwestią podejścia i psychiki ta osoba, która usunęła wtedy ciąże, w żadnym wypadku tej decyzji nie żałuje - przy czym mało jest takich kobiet i jeżeli jest choćby cień wątpliwości, to uważam, że aborcji należy zaniechać

Gość garbata zocha
100% racji ambasadorka Ide stad,to nie na moje nerwy

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>16latkaWciazy "Mamy wybranego ginekologa u ktorego usuwala ciaze siostra chlopaka ale boje sie ze on mi jej nie zrobi bo jestem niepelnoletnia a rodzicom boje sie przyznac nie spie juz trzecia noc z nerw" Jeśli ten ginekolog przeprowadzi tobie aborcję, to: albo to konował, albo desperat, albo głupi i bez wyobraźni, wszakże jeśli wystąpią komplikacje poaborcyjne i trafisz do szpitala, on nie tylko straci uprawnienia do wykonywania zawodu, ale straci w zasadzie wszystko od kariery zawodowej począwszy na wolności skończywszy. Po prostu pójdzie do pierdla :) Nie znam żadnego ginekologa, który dokonując nielegalnie aborcji, usunąłby ciążę dla nieletniej. Zbyt wielkie ryzyko.

Gość 16latkaWciazyyyyyyyyyyyy
podszyw sie zaczernil. gon sie smieciu. czemu nie ma tu normalnych osob tylko mohery i podszywy? :(

ambasadorka nie będę się tu z Tobą kłócić, bo muszę iść, ale tu nie trzeba pisać nic nowego do 12 tygodnia płód nie ma wykształconych zakończeń nerwowych i nie czuje - to jest wiedza i fakt, a nie czyjaś subiektywna opinia