Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16latkaWciazy

Aborcja! Pomozcie

Polecane posty

Gość Kaatika93
Pytałam wcześniej, czy miałaś, stwierdziłaś, że nie. Nieźle się plątasz w zeznaniach.

Gość KasiaKasiaKasiaKasia.
przed i po nie mialam, w trakcie tak. Ciazy bym nie wytrzymala, nie ma mowy

jak dobrze ze nie mieszkam w Polsce.

Gość morraima
KK dzieci juz urodzon e, glodne , maltretowane ma w dupie

moge zrobic wiele ale nie urodze. Nikt chyba tego w Polsce nie zrozumie, ale ja nie przejmuje sie tym zbytnio. Lecz jak jakaś matka polka krytykuje te co matkami nie chca byc to sie taje dla mnie śmieszne. Z checia bym oddala moja plodnosc komus kto chce a nie moze

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>KasiaKasiaKasiaKasia. "jak dobrze ze nie mieszkam w Polsce." Ja też nie mieszkam w Polsce, nie wyznaję żadnej religii, w boga nie wierzę, ale po prostu na temat aborcji mam zdanie takie nie inne. Każdy ma swoje zdanie i tyle. Jednak, gdy dyskutuję na temat aborcji każdy mnie od razu za mohera bierze, ponieważ jej nie popieram. "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" i tą nadgorliwość wykazują szczególnie środowiska (i osoby) religijne, co mnie strasznie irytuję, zwłaszcza gdy czytam straszenie karą boską lub piekłem... Mimo wszystko... lubię Polskę jako kraj i wcale nie myślę, że dobrze jest iż nie mieszkam w Polsce... w zasadzie chciałabym mieszkać w Polsce, tyle, że życie mi się trochę inaczej potoczyło i póki co jestem gdzie jestem... ale nie wykluczone, że jako emerytka wrócę do Polski :)

Rozumiem, każdy może się wypowiedzieć i mieć na ten temat własne zdanie. Ja mam obecnie 22 lata i nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła będąc teraz w ciąży. Nie mam partnera, więc taka opcja nie wchodzi w grę. Natomiast myślę, że nie urodziłabym. Nadal studiuję i to kierunek inżynierski, więc ciężko by to było pogodzić-pewnie nie skończyłabym studiów. Pochodzę z małej miejscowości-presja środowiska by mnie zniszczyła. A mój ojciec ( co prawda rodzice są po rozwodzie-ojciec jest alkoholikiem) zapewne wytargałby mnie za włosy i zwyzywał od dziwek. Jego chyba boję się najbardziej, bo to człowiek agresywny i nieprzewidywalny. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i tyle. Prędzej targnęłabym się na swoje życie. To byłby dla mnie teraz koniec świata.

dhfblsjdghlsakjdhgs - sluchaj Ty jestes moher, a ja feministka, szatan, su.ka itd itp. A ja jestem za, ale jak ktoś jest przeciw to go nie tepie. O to się rozchodzi - 'mój brzuch nie twój' Każdy robi to co uważa za słuszne. Nie wszyscy muszą mieć te same przekonania. Ale jakiś natręt się znajdzie co zaraz Tobie ubliży i wyszukuje w Tobie zła koniecznego.

Gość morraima
o to chodzi ze nikt nie pomaga kobietom w niechcianej ciazy , czesto majacych juz dizeci w tragicznej sytuacji materialnej--na euro wjebano 81 miliardow a na opieke nad ciezarnymi kasy nie ma ani na pomoc zadna dla nich-tych co sa w trudnej sytuacji zycioewej , materialnej

kk wspiera głodne dzieci nawet te w afryce i chore na aids Media też nie podają, że katoliccy misjonarze, zakonnicy, siostry zakonne, świecy wolontariusze opiekują się 1/4 chorych na AIDS, czyli około 6 mln ludzi. Zapewniają im leczenie, godne warunki życia i śmierci. Kościół ma olbrzymie doświadczenie w walce z AIDS Nikt także nie słyszał o tym, że szpitale i przychodnie prowadzone przez katolickich misjonarzy zostały uznane przez Światową Organizację Zdrowia za najlepsze kanały dystrybucji leków dla zarażonych HIV/AIDS. W szpitalach państwowych leki są po prostu rozkradane, nie docierają także systematycznie do chorych czyniąc ich terapię nieskuteczną.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>weronika_90 "Rozumiem, każdy może się wypowiedzieć i mieć na ten temat własne zdanie. Ja mam obecnie 22 lata i nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła będąc teraz w ciąży. Nie mam partnera, więc taka opcja nie wchodzi w grę. Natomiast myślę, że nie urodziłabym. Nadal studiuję i to kierunek inżynierski, więc ciężko by to było pogodzić-pewnie nie skończyłabym studiów. Pochodzę z małej miejscowości-presja środowiska by mnie zniszczyła. A mój ojciec ( co prawda rodzice są po rozwodzie-ojciec jest alkoholikiem) zapewne wytargałby mnie za włosy i zwyzywał od dziwek. Jego chyba boję się najbardziej, bo to człowiek agresywny i nieprzewidywalny. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i tyle. Prędzej targnęłabym się na swoje życie. To byłby dla mnie teraz koniec świata." Ja cię rozumiem :). Więc jak będziesz miała partnera... i pojawi się "taka opcja", zatroszcz się o antykoncepcję, a nie będziesz zmuszona do takich wyborów :)

Gość morraima
jakos w polsce kobiety w ciazy zwlaszcza niehcianej maja zero pomocy znikąd- moga robote stracic a nikt nie zatrudni baby w ciazy -zaden kaplan ani polityk jej pieniedzy na zycie nie da

Hmm, ciężko z tą pomocą. Mogę jeszcze dodać, że właśnie czytałam temat na forum odnośnie tabletek PO. I z tego co gdzieś czytałam zapobiegają one po prostu zagnieżdżeniu się komórki jajowej w macicy. Pamiętam, że raz moja koleżanka starała się uzyskać receptę na taką pigułkę i odmówiło jej z 5 lekarzy. I co potem taka kobieta ma zrobić? Pozostaje jej aborcja, skoro wcześniej nie uzyskała pomocy.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>merkaba merkaba@tlen.pl'; "kk wspiera głodne dzieci nawet te w afryce i chore na aids Media też nie podają, że katoliccy misjonarze, zakonnicy, siostry zakonne, świecy wolontariusze opiekują się 1/4 chorych na AIDS, czyli około 6 mln ludzi. Zapewniają im leczenie, godne warunki życia i śmierci. Kościół ma olbrzymie doświadczenie w walce z AIDS" Merkaba, czytasz tylko publikacje kościelne? A nie czytałaś nigdy o wykorzystywaniu seksualnym dzieci trzeciego świata przez katolickich misjonarzy? Misjonarze wydają głodującym i chorym jedzenie otrzymane od np. Caritasu czy ONZ, a wiesz czasem jak bawią się w kotka i myszkę? Nie wiesz... poczytaj więcej, pooglądaj więcej reportaży i nie tylko serwowanych przez kk!!! Z pewnością nie wszyscy misjonarze tacy są, ale nie brakuje takich, a często właśnie duchowni o skłonnościach pedofilskich są wysyłani na misje, aby uspokoić afery, które wybuchły w okół nich. Tego też nie wiesz?

Gość morraima
taak , a w gazetach mozna se przeczytac artykuly jak n awsiach i w amlych miejscowosciach kobiety w nieslubnej ciazy sa przesladowane prze zmijscowych ksiezy ktorzy prowadza na nie nagonke -a jak sie dziecko urodzi to tez jest szykanowane - coz sredniowicze -vide krzyz panski z kosciolem -Karlheinza deschnera-jest tam rozdizal jak Kk traktował nieslubne dzieci - szykanował je

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>weronika_90 "Hmm, ciężko z tą pomocą. Mogę jeszcze dodać, że właśnie czytałam temat na forum odnośnie tabletek PO. I z tego co gdzieś czytałam zapobiegają one po prostu zagnieżdżeniu się komórki jajowej w macicy. Pamiętam, że raz moja koleżanka starała się uzyskać receptę na taką pigułkę i odmówiło jej z 5 lekarzy. I co potem taka kobieta ma zrobić? Pozostaje jej aborcja, skoro wcześniej nie uzyskała pomocy." Weronika, dlatego też cały czas trąbię o antykoncepcji. Zamiast myśleć po, lepiej przed :)

Gość facetx123095
JESTEM ZA ABORCJĄ. DZIĘKUJE

Gość facetx123095
antykoncepcja też zawodzi.

Gość morraima
kaplani i politycy cha by baby rodzily co roku

Gość facetx123095
jakby aborcja była legalna Ci co by chcieli - by jej dokonywali, Ci co są przeciw -m nie. Po co ma być nielegalna bo Wy tego nie chcecie i nigdy nie wykonacie. Tak samo jak palenie. Według mnie to strata pieniędzy i życia, ale jakoś nie protestuje sprzedaży papierosów. Kto chce to korzysta. Jego problem i to na jego odpowiedzilnośc

Gość morraima
KK i jego siepacze zwalczja antykoncepcje , sterylizacja legalnie zkazana-po prostu robia wszystko by polakow byl miliard

Wiadomo, że lepiej zapobiegać. Nie każda kobieta decyduje się na antykoncepcje hormonalną. A czasami prezerwatywa może pęknąć...

Gość morraima
maja cel -miliard polakow

Gość facetx123095
Inwazja Polska. Chiny II. Bieda, głód i smród - nikt mi nie powie że w Polsce tak sie nie robi

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
facetx123095 JESTEM ZA ABORCJĄ. DZIĘKUJE facetx123095 antykoncepcja też zawodzi. Prawidłowo stosowana... nie zawodzi :) Pigułki antykoncepcyjne łyka się regularnie i najlepiej bez opóźnień. W razie zawirowań przewodu pokarmowego (typu wymioty, sraczka) albo się powstrzymać od współżycia, albo dodatkowo zastosować, prezerwatywę lub i piankę czy żel plemnikobójczy :) Nie zawodzi i znam cały multum osób, które z powodzeniem od lat stosują różne rodzaje antykoncepcji i nigdy nie było niespodzianek. Moja najstarsza córka ma 18 lat, młodsza 14, a syn 5 lat. Jak widzisz odstępy czasu są dość długie między dziećmi, a to kwestia świadomego planowania powiększania rodziny. Gdyby kobiety, które poddały się aborcji, wcześniej stosowały antykoncepcję ale regularnie nie zaś dorywczo... przypadków usuwania ciąży byłoby o 99% mniej :) Aborcja to nie metoda antykoncepcyjna. A wystarczy pomyśleć przed :)

a to juz sprawka masonów którzy zostając kapłanami niszczą kościół od środka

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>merkaba merkaba@tlen.pl'; "a to juz sprawka masonów którzy zostając kapłanami niszczą kościół od środka" Jasne, zawsze gdy w kk pojawiają się problemy to sprawka masonów. A i pewnie masoni to pobratymcy diabła, gady i shapeshifterzy, którzy są reptilianami transformującymi do postaci człowieka i odwrotnie. Tego ci jeszcze w radio nie mówili? Eh...