Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16latkaWciazy

Aborcja! Pomozcie

Polecane posty

Gość KasiaKasiaKasiaKasia.
ta, jak biblie palą to się Polacy smieją, śmieją się z ksieży, wyzywają każdego od pedofila, uważają się za ateistów, a jednak co do czego to nagle 'Bóg powiedział że płod to dziecko a aborcja to zabójstwo'

kk 2 przykazania z bili nie usuną bo jest tam dalej 2 przykazanie jest o bałwochwalstwie i zakazuje robienie obrazów innych bogów . 7Nie będziesz miał bogów cudzych przed oczyma mymi. 2 4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich. sam kazał stworzyć arkę przymierza cheruby wykuć , Jezus kazał wymalować jego podobiznę zostały znalezione malunki w katakumbach z 2 wieku przedstawiających maryje i Józefa z Jezusem

ze co prosze kto ci zrobił dziecko?? jakis staruszek?! ty chyba zartujesz sobie tutaj co dalas mu sama czy jak/ bo raczej nie chce mi sie wierzyc ze prawie90 letni starzec miał by siłe zrobic ci krzywde?!

Gość jesteście poryoani
jestem BEZWYZNANIOWCEM i jestem przeciwko aborcji!!!!!!! Nigdy nie byłam katoliczką! Wszyscy zwolennicy aborcji niech no wypowiedzą te wszystkie swoje "argumenty" w twarz tej oto kobiecie: http://www.youtube.com/watch?v=GCn2dvHKXBo&feature=relmfu Żebyście tak bardzo dbali o swoje serca, umysły jak dbacie ciało to by było świetnie. Gardzę Wami! Co z tego,że piękne skoro tak strasznie puste! Żeby było jasne nie jestem żadną matką Polką, nie mam dzieci i nie zamierzam ich mieć. Studiuję dwa kierunki, znam kilka języków, podróżuję po świecie ale gdyby mi się zdarzyło zaciążyć NIGDY w życiu nie usunęłabym dziecka! Trudno, niechbym miała rozklapciochę, niechbym miała brzuch obwisły i cycki zresztą też ale nie byłabym mordercą. I to się dla mnie liczy, nie jak kto wygląda bo to tylko powłoka lecz co kto ma w głowie i sercu. Nasze społeczeństwo jest coraz bardzie zadbane, wszyscy wypachnieni, wypielęgnowani, jak naturalne brzydkie to wstawiają sztuczne a w środku degrengolada. Za dzieciaka śpiewałam taką piosenkę: " był król, któremu się śniło,że o czym śni może mieć i to się nawet spełniło, co chciał zaraz miał każdą rzecz LECZ zazrość przed nim usiadła z lusterkiem i spojrzął w nie i twarz królewska pobladła- miał popiół na serca dnia" Tak i WY. Nic to,że jesteście piękne, nic to. Dużo bardziej cenię matki nawet takie, które mają rozklapciochę, nie chuchają na siebie, a które zwyczajnie dbają o siebie- są schludne. To są wartościowe kobiety. Zreszta ja znam wiele kobiet, która jest piękniejsza po ślubie niż przed. To jest kwestia osobnicza. Powiem tylko tyle "a głupi, a głupi, a głupi wy!"

Gość usmialem sie
dobrze, idz byc nie-katoliczka gdzies indziej, ja jestem za jak i wiele innych osob i nie uwazam sie hmm.. za porypanego czy jak ty to tam zwiesz

Gość skrobią się tylko wyrafinowane
szmatławce bez krzty uczuć.

to musisz być tez wieczną dziewica ;)

tak sobie mówice ;) ja spadam na zakupy

Gość prosze prosze
nie rób tego. ja mam teraz prawie 30 lat, nie wiadomo czy bede mogla miec dzieci... gdybym wczesniej o tym wiedziala, to wzielabym sie za to nawet w wieku 16 lat. nie musisz z tym chlopakiem brac slubu. albo chociaz odaj do adopcji, jest tyle par chetnych.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>KasiaKasiaKasiaKasia. „płód to nie dziecko dziecko to nie jednostka społeczna O ile ludzki płód to nie dziecko, o tyle mam wątpliwości, czy jesteś człowiekiem. Ale mniejsza o większość, nie o tym chciałam mówić, ale o dziecku jako jednostce społecznej. Widać jak jesteś doedukowana, a raczej mizernie. Poniżej cytuję trwoją wypowiedź: >>KasiaKasiaKasiaKasia. „przeczytaj definicje jednostki społecznej, ludzie mylą płód z noworodkiem, noworodka z dzieckiem, czego was tam w szkole ucza I żeby nie rozwlekać się za dużo i nie wygrzebywać gdzieś tam poupychanych książek fachowych (z dziedziny choćby psychologii i socjologii), przytoczę ci proste cytaty z powszechnie dostępnej wikipedii: „Jednostka społeczna w socjologii jest to określenie jakiego używa się wobec człowieka jako społecznego indywiduum, ukształtowanego przez społeczeństwo w procesie socjalizacji Czyli jest to określenie, którego używa się wobec człowieka! A następnie "Noworodek DZIECKO od urodzenia do ukończenia 4 tygodni (28 dni)" „Dziecko w podstawowym znaczeniu młody CZŁOWIEK, który nie osiągnął jeszcze pełnej dojrzałości. Gdzie żeś ty się uczyła? W Chinach? Nawet w Kongo wiedzą, że dziecko to jednostka społeczna i że noworodek to dziecko i też człowiek :D

Gość duzu majo
spadac stad dziecioroby dzieci robic. Jak ona nie chce to jej sprawa i zrobi co chce

Gość facetx123095
Moja partnerka usuwala ciaze i jakoś żyjemy cali i zdrowi. NIektórym nie jest pisane mieć dzieci. Czy Wy tego nie rozumiecie? Coś jest niejasnego. Nikt nic na siłę nie musi bo go wyzwiecie że jest bebe.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>duzu majo "spadac stad dziecioroby dzieci robic. Jak ona nie chce to jej sprawa i zrobi co chce" O tym była tu mową, ale przeczytałeś tylko to co chcesz :D Czytaj całość nie zaś wybiórczo, bo znajdują się tu takie palanty twojego pokroju, którzy albo wyzywają od dziwek, albo każą się od niej odwalić. Za czy przeciw aborcji, ale jak wyskakuje się z takimi tekstami, nie różnicie się niczym!!! Każdy robi to co uważa za słuszne, a dyskutować i wyrażać swoje zdanie każdy może. Tobie już podziękujemy. Idź na kolację i najlepiej zajmij się tym co potrafisz najlepiej :D

dhfblsjdghlsakjdhgs każdy robi to co uważa za słuszne i na tym temat zakończmy ;)

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>KasiaKasiaKasiaKasia. "dhfblsjdghlsakjdhgs każdy robi to co uważa za słuszne i na tym temat zakończmy" Kasia, podyskutować sobie można. Jeśli masz już dosyć dyskusji... zawsze masz wybór :D

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>facetx123095 "Moja partnerka usuwala ciaze i jakoś żyjemy cali i zdrowi. NIektórym nie jest pisane mieć dzieci. Czy Wy tego nie rozumiecie? Coś jest niejasnego. Nikt nic na siłę nie musi bo go wyzwiecie że jest bebe." Nie wątpię, że jesteście cali i zdrowi i tego wam życzę. Gdy komuś nie są pisane dzieci... nie musi ich wcale mieć, absolutnie, a nawet nie powinien!!! Ale... żyjemy w takich czasach, gdzie istnieje antykoncepcja w różnych postaciach. Stosowana prawidłowo, regularnie, w różnych kombinacjach... :D daje dobre efekty... nie ma się dzieci, jeśli się ich nie chce mieć :D Sprawdziłam na sobie :P Aborcja to nie antykoncepcja po prostu :)

Słuchajcie, czy jej zabronicie czy nie ta dziewczyna i tak zrobi to, co będzie uważała za słuszne, nawet jeśli za pare lat będzie gorzko płakac z tego powodu.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Tzn. mam dzieci, ale tyle ile chciałam mieć i koniec :D

nie chce mi sie juz, moze innym razem ;) Chociaż nawet nie wiem jak

Ja zaszłam w 3cią ciążę ponad rok temu, byłam zrozpaczona, bo nie marzyło mi się trzecie dziecko. Poroniłam w 10tym tygodniu. Teraz bez przerwy zastanawiam się, czy to był chłopiec czy dziewczynka, jak by wyglądało, juz pewnie miałoby z 8 miesięcy...

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>sylwia23246 "Słuchajcie, czy jej zabronicie czy nie ta dziewczyna i tak zrobi to, co będzie uważała za słuszne, nawet jeśli za pare lat będzie gorzko płakac z tego powodu." Sylwia, tu jej nikt nie zabrania, a ta dziewucha, która zakładała ten topik raczej nie zrobi całkiem tego, czego chce, bo ma 16 lat i raczej nie znam lekarza, który się tego podejmie nawet nielegalnie... Po prostu dziewczyna jest nieletnia, zbyt duże ryzyko dla lekarza.

Gość morraima
obroncy zycia poczetego -mja w dupie biedne wielodiztne rodziny

musiałaby to powiedzieć chociażby mamie, matka by jej pomogła czy ją zawieźć na zabieg czy cokolwiek ona zdecyduje. My jej nie pomożemy. Ja mogę napisać jak i gdzie ale po nią nie pojade i jej nie postawie, a nikt z Was nie da jej na wychowanie. A właśnie, strasznie odbiegliśmy od tematu

spalenie warszawy to była kara za aborcje 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. Jego moc w świecie się powiększa.Główną strategią szatana jest doprowadzenie ludzkości do zguby i zniszczenie świata.

Nie rób tego, proszę Cię. Zastanów się nad urodzeniem i oddaniem do adopcji. Nie pozbawiaj życia niewinnej istoty. Pamiętaj, że zło które wyrządzisz wróci do Ciebie w innym momencie życia. Nigdy nie ma tak, że nie masz innego wyjścia. Spróbuj znaleźć zaufaną, mądrą kobietę i z nią porozmawiać - oczywiście jeśli na rodziców nie możesz liczyć. A może ich reakcja nie byłaby taka zła jak Ci się wydaje. Proszę spróbuj poszukać pomocy, aborcja nie jest żadnym rozwiązaniem.

żeby tylko głupot nie narobiła próbując samemu sobie "pomóc", słyszałam o dziewczynach kupujących na "allegro" tabletki poronne...szpital w najlepszym wypadku

Gość elaella
ale właśnie Ci wszyscy obrońcy, właśnie 60% rozchodzi się o to że kobieta nie chce być w ciąży. Ja mam małą fobie i nie umiałabym.

Moja partnerka usuwala ciaze i jakoś żyjemy cali i zdrowi. za każdy grzech zapłacicie własnym cierpieniem Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia.

Ja jak zaszłam w ciąze miałam mysli samobójcze xd ale juz jest ok

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Merkaba, weź te gadanie o bogu zostaw dla siebie. Nie każdy wierzy w jakiegokolwiek boga i nie znaczy to, że zgadza się z aborcją. Wypocinom kościelnym stanowcze mówię nie! Tutaj bywają ludzie o różnych przekonaniach i po prostu jeśli jesteś przeciwko aborcji, wyrażaj swoje zdanie w cywilizowany sposób, bo kary boskie i piekło możesz sobie darować.