Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łezkaaa w okuu

Pamiętacie te czasy???

Polecane posty

Gość Łezkaaa w okuu

Kiedy wracało się ze szkoły do domu,rzucało plecak,pochłaniało obiad i biegło na podwórko?Nie było telefonów a mimo to każdy wiedział gdzie ma być, jeśli nie, nie było hamulców by wprosić się do kolegi do domu.Pamiętacie domki na drzewach, podrapane kolana i łokcie, "bazy" w krzakach,podkradanie słonecznika i kukurydzy sąsiadowi z ogródka, zabawy w domek i sklep, kiedy to liście były pieniędzmi a piasek cukrem? Pamiętacie podchody, bieganie po kałuzach i zbożu? Grę w klasę, skakanke i gume? Sławne "dziesiątki" i piątki? Pamiętacie jak ze smakiem zajadaliśmy się chlebem z masłem i cukrem, jak pochłanialiśmy tony jabłek i gruszek prosto z drzewa, albo niedojrzałe, brudne od piachu truskawki po których nigdy nie bolał brzuch. Pamiętacie huśtawki z linki i kawałka kija od której niemiłosiernie bolała pupa od siedzenia i spadania z niej gdy kij się połamał? Pamiętacie zjeżdzanie z górek na workach wypchanych słomą albo na kawałku gazety? Pamiętacie jak dzwoniło się z kumplami do drzwi sąsiada i uciekało? Ach...;)

Gość Andzia2004
Nie pamiętam, urodziłam się w czasach idroida :classic_cool:

Niektóre rzeczy pamiętam. Fajnie było bez komputera, komórki i innych zabijaczy czasu.

Gość Łezkaaa w okuu
Pamiętacie sławne karteczki,wymienianie się nimi? Do tego, kto miał nowe zlatywało się pół szkoły;)

Gość hgbnb
tak pamietam, jak córka mieła kolkę plakała pół nocy i jak nad ranem usnęła wykończona a syn sąsiada, zbiegając na dół budził ja dzwonkiem do drzwi.... nadal mnie to "bawi"

Gość perdynand pryszczycbear
ja sie urodziłem w 66' ale też sie wymieniałem karteczkami :classic_cool:

Gość Łezkaaa w okuu
Bardzo fajnie;)A na informatyce grało się w małysza, w domu w pegazusa, w czołgi,mario i contre biegając i wymieniając się dyskietkami;)

Gość Łezkaaa w okuu
W ogóle fajne to czasy były,biegało się umorusanym od rana do wieczora a jedyne co oglądaliśmy to wieczorynka i z rana teleranek albo domowe przedszkole:-D

Gość jan oborniak
Gówniane to były czasy :classic_cool:

Haha karteczki :) potem była następna moda na karteczki, tym razem bez kratek, same rysunki. To była nowa, lepsza generacja. Albo Pokemon Tazzo z czipsow.

Gość Łezkaaa w okuu
Tyle lat minęło, a ojciec wciąż lubi mnie dobrze i mocno wypierrdolić :)

Gość pamietam to :)
było super, na serio łza sie w oku kręci

Gość Łezkaaa w okuu
Nie wysilaj się podszywie:) Albo gumy donald i te z naklejkami:-D

Gość nie korzystałem z uroków
dzieciństwa ze względu na problemy psychiczno-neurologiczne :P

Gość Łezkaaa w okuu
I "złote myśli" i dawało się każdemu pokolei wpisywać,albo do pamiętnika i zawsze pisało się "Ku pamięci" a potem "na górze róże(...)":-D

Gość jan oborniak
nie korzystałem z uroków dzieciństwa ze względu na problemy psychiczno-neurologiczne :D Ja też :D

Gość Łezkaaa w okuu
Czy tylko nas garstka ma dobre wspomnienia z dzieciństwa?:)

Gość jan oborniak
łezka się kręci, grałem wtedy w palanta, może dlatego tak mnie zwą najmilej wspominam zabawy w wc np porównywanie fujarek, zawsze z moją paróweczką dla niemowlaków przegrywałem, lubiłem to bo karą dla przegrywa było przytrzaskiwanie dzwonków drzwiami - może dlatego mówią do mnie woźny 🖐️

Gość Łezkaaa w okuu
Żadnych miłych wspomnień?

Gość Łezkaaa w okuu
marny podszyw:-D

Gość nie, nie pamiętamy
bo nie mieszkamy na wiosce i sąsiad nie ma kukurydzy na polu ani zboża, nie ma wcale pola nawet.

Gość dobrego dnia
się pamięta...

Gość jan oborniak
piękne czasy np zawody balonówami, kto większa wydmucha bańkę zawsze przegrywałem, bo ryło miałem obite i niepełny garnitur zębów, jak to popychadło, za nic w świecie nie mogłem nadmuchać najmniejszego choćby balona i znowu dostawałem łomot, tak bez końca, tak mi zostało dlatego czasami nie wiem co piszę, krwiaki ciężka rzecz w głowie :)

Gość Łezkaaa w okuu
Akurat mieszkałam w mieście a na wieś jeździłam do dziadków i też się dobrze bawiłam:)

Gość jan oborniak
Pieprzysz podszywie. Byłem 4 razy relegowany w podstawówce za bójki, obrażanie nauczycieli i onanizm w wc.

Gość jan oborniak
Nauczycielce rosyjskiego, aktywistce partyjnej nasrałem do torebki. Rodziców ciągali za to po komisariatach.

Gość fotel
widoczki ,ślepy dziedek na trzepaku,gumy turbo,gra w hacele na przerwie,resorowce z pewexu,w TV pi i sigma z matplanety,załoga G.,zabawa na betonach ,puszczanie baczków(kapsle wypełnione saletrą i cukrem),gra w kapsle,picie z woreczka i.t.d.

Gość onawi
no ,ja pamietam....2 programy w telewizji,w czwartki zawsze czekalam na kryminal a soboty na kino nocne o 23 przy ktorym zawsze zasypialam juz na litrach poczatkowych,poniedzalkow nie lubilam bo nie bylo filmow tylko teatr o 20,racja ze nie bylo komorek a kazdy wiedzial gdzie kto inny jest,wakacje u ciotki na wsi albo kolonie i obozy sportowe u nas byla raczej bieda i zawsze marzylam o pilce do siatkowki jak wreszcie moje marzenie sie spelnilo to mylam ja codziennie i smarowalam kremem nivea :) dobre czasy....swoim dziecio tez staram sie zapewnic rozrywki,sporty ,wyjazdy a nie tylko komputer i tv.....

Gość patrykus88
gumy boooomer pamietam a jak taka bajka denver dinozaur leciala jakos 1996 to kazdy z podworka u mnie schodzil:D Ogolnie kiedys bylo inaczej napewno lepiej pod wzgledem kultury masowej

Gość jan oborniak
Dyrektorowi, donosicielowi i partyjnej mendzie, nalałem do dużego fiata, gdy zostawił uchyloną szybę. Skurwysyn nigdy nie ustalił, kto to zrobił, bo wiecznie chodził pijany i chyba sam siebie podejrzewał.