Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdjdkdkdk

Ktos chce wyjechac ze mna do danii do pracy?

Polecane posty

Gość El Lukano
oj tam moge nie palic mi chodzi ile trzeba zeby przezyc powiedzmy miesiac i w razie czego jeszcze miec na bilet spowrotem :)

Gość jdjdkdkdk
lalalal nie, ogolne dane, nr tel, jaka znaj. ang. i gdzie pracowalas za granica (w jakiej branzy)

Gość ObiTwoKenobi
jdjdkdkdk - jak załatwił Tobie 8% to znaczy, że nie płacisz normalnego podatku, czyli masz centrum interesów życiowych w Polsce = musisz się rozliczyć z tych dochodów w Polsce, a to później na jedno wychodzi. Nie możesz sobie korzystać z tych ulg i nie roliczać się nigdzie. Teraz po 0,54 i tak sie trzyma cały czas.

Gość lalalalalalala
ok, to jutro przy porannej kawce podesle Tobie maila, teraz uciekam spac

Gość jdjdkdkdk
ObiTwoKenobi generalnie nie bylam zachwycona tym, ze koles mi tam cos mieszal, no ale coz. Ja mam teraz inny problem, dostalam list ze skata, ze musze zwrocic 5000kr w zasadzie do jutra, ponoc cos za 2010.. dlatego teraz musze szybko wracac i to wyjasnic

Gość jdjdkdkdk
lalalala ok, to przyslij mi, napisz mi tez kiedy bys chciala jechac i ja tak im napisze, no i mam nadz. ze sie nie rozmyslisz...

Gość El Lukano
odbierz pczt

Gość jdjdkdkdk
wielki elektronik- przeciez Ty do francji chcesz:) z reszta rozmawialam z Toba pare dni temu i pytalam kto chetny do danii, a Ty nie chciales

Gość jdjdkdkdk
ale jakbys chcial to tez mozesz

Gość El Lukano
a czemu szukasz ludzi z neta nie masz nikogo znajomego ktory chcialby z toba pojechac? odbierz poczt

Gość jdjdkdkdk
to musisz byc pewien, na prawde mi zalezy na zdecydowanych ludziach. Wysylam maila zbiorowego do firmy w danii, jezeli chcesz z nami, to wyzej podalam maila, musisz przyslac swoje dane, adres, jakie jezyki znasz, czy prac. juz za granica i w jakiej branzy, nr tel.

Gość jdjdkdkdk
szukam ludzi z neta bo moi znajomi z pl maja prace tu i maja juz rodziny, a w dk ludzie ciagle sie zmieniaja, raz sa a zaraz odjezdzaja, ja mam juz duza przerwe i tak kontakt sie urwal. A szukam ludzi bo jakos sama sie boje jechac, zle sie czuje sama wsrod obcych ludzi

Gość jdjdkdkdk
inaczej jak juz z kims troche pogadasz, no jasne, ze sie boje i nigdy czegos takiego nie robilam, zeby z kims z neta jechac. Jedynie co to z obcymi jezdzilam do danii, szukalam w ogloszeniach kto i skad jedzie, umawialam sie i tak mnie ktos zawozil pod adres w dk, zawsze bylo taniej niz busem. I zawsze wtedy trafialam na uczciwych i milych ludzi. Ale do pracy to pierwszy raz w ten sposob

Gość ObiTwoKenobi
jdjdkdkdk - no to pewnie potraktowali Cię tak, jak normalnego pracownika. Jak teraz weźmiesz normalny podatek - obecnie koło 36% to nie będą Cię później ścigać. A jak Cię tak co roku będą ścigać to możesz później dostać zakaz wjazdu do DK.

Gość El Lukano
akakkaa czekam :) ....

Gość El Lukano
diewajesz czy nie diewajesz ? ;)

Gość jdjdkdkdk
ObiTwoKenobi najlepsze jest to, ze w 2010 pracowalam wiekszosc na "polskich warunkach" czyli na polska umowe, a przez 2 miesiace tylko na dunskich. Placilam wtedy normalnie 37 czy 38 podatku. Pytanie jakim cudem jeszcze musze im tyle oddawac!!

Gość jdjdkdkdk
oj no co taki niecierpliwy, zaraz:) trzeba cos odpowiedniego znalezc

Gość El Lukano
dawaj byle jaka zebym po prostu zobaczyl jak wygladasz :)

Gość jdjdkdkdk
nie cwaniakuj bo zaraz Twoja kolej haha

Gość jdjdkdkdk
czesc lalalala, jezeli to czytasz to jakby co bede wieczorem i wtedy sprawdze maila