Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Żonaty30l

Polsce grozi zapaść demograficzna

Polecane posty

@Master111 niestety mylisz się. Co roku likwiduje się przedszkola, żłobki a w szkołach łączy się klasy, bo brakuje dzieci. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale u mnie w mieście na ulicach więcej starszych ludzi, niż dzieci.

Gość Nadieżda
Ja mam ten cały niż w nosie Koko Dżambo i do przodu!

Gość oyampinna
chodzi o to ze ci co stosuja metody naturalne - maja najczęsciejstado dzieci na ktore ida zasilki z budzetu-zamiast przenaczyc je np na sluzbe zdrowie, podwyzke emerytur -religijnym ludziom zasilki powinien wyplacac Kk-a nie budzet panstwa

Gość Finita
Mylisz się głęboko. Od razu widać nieznajomość tematu.

Gość oyampinna
jak baby maja rodzic skoro zlobki iprzedszkola sie zamyka -czytalam ze w latach 2000-20008 zamknieto 11oo- nie pamietam zlobkow czy przedszkoli-a na to pierdolone jebane euro wjebano 81 miliardow

Gość oyampinna
zlikwidowano 1100 -no ladna polityka proordzinna

Gość wiśnieska
09:36 [zgłoś do usunięcia] Nadieżda Hihi, ja jestem religijna (dla ciebie pewnie dewotka z gatunku toruńskiego), dziecko planuję jedno, w ostateczności dwójkę czyli rozumiem, że jak tę dwójkę urodzisz to przestaniesz współżyć z mężem - bo przecież antykoncepcja to ciężki grzech!!!

Gość poza tym
chodzi o to ze ci co stosuja metody naturalne - maja najczęsciejstado dzieci na ktore ida zasilki z budzetu Co za bzdura. Płytszego uogólnienia w życiu nie słyszałam. Na jakiej grupie stosujących metody naturalne prowadziłaś badania? Poproszę wiarygodne wyniki. Żadnej? To się nie ośmieszaj.

Gość ac,aa
Autorowi tematu to radzę się puknąć kompletnie w łeb!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba byc niespełna rozumu żeby w tym kraju rodzić dzieci!!!! 1. Wszystkie moje koleżanki po powrocie z macierzyńskiego dostały wypowiedzenie i każdy pracodowca w dupie miał to, że mają teraz małe dziecko, że potrzebują pieniędzy itd. 2. Jak kobieta pracuje w domu przy dziecku, TAK TO JEST PRACA I TO CIĘŻKA!!!!! To wszytscy naokoło mówią, że SIEDZI w domu z dzieckiem, że dupy jej się nie chce ruszyć, że jest leniem itd Zadna kobieta nie chce być w ten sposób poniżana, takimi tekstami, bo opinia społeczna ją każę za to, że urodziła!!!! 3. Pozostaje sprawa podstawowa!!!!! Z kim ona do cholery ma mieć to dziecko???? No boi chyba nie sądzicie, że współcześni faceci są dobrym materiałem na męża czy na ojca!!!! Sama mam koleżankę, której mąż po porodzie powiedział, że przytyła, że już nie wygląda tak jak wcześniej, a sam całe dnie siedzi przed komputerem i szczęścia szuka. O zdradach i chamstwie współczesnych facectów to już nie wspomnę, bo elaboraty można pisać!!!! WIĘC PYTAM SIĘ: PO CO KOBIETA MA MIEĆ DZISIAJ DZIECKO, PO CO MA SIĘ WPIEPRZAĆ W TAKI SYF I NISZCZYĆ SOBIE ŻYCIE CO? TAK TAK, DZIECI SĄ CUDOWNE SŁODNIE I KOCHANE, ALE ZA DUŻĄ CENĘ SIĘ ZA NIE PŁACI JAK SIĘ JEST KOBIETĄ!!!! NIE WSPOMNĘ JUŻ O PRZEDSZKOLACH, POLITYCE PRORODZINNEJ, KTÓREJ NIE MA ITD.

Gość Hehehihihi
Stosuję a stada dzieci jakoś nie widać.. Wróżko, pora wyrzucić kulę - ta jest do dupy :P

Gość oyampinna
to nie jest kraj na rodzenie dzieci-kobietaz 20 dzieci mze zdychac z godu pod mostem a Kk ijego pretorianie jej nie pomoga

Gość Nadieżda
"czyli rozumiem, że jak tę dwójkę urodzisz to przestaniesz współżyć z mężem - bo przecież antykoncepcja to ciężki grzech!!!" Naturalna już nie, a nawet gdyby lepsza antykoncepcja od aborcji

Gość te oyampinna
weź se sektę powołaj i tam głoś te objawione mądrości :P A najlepiej na ambonie mysliwskiej w środku lasu :D

Gość oyampinna
na kafe byl topik -moja kuzynka lat 32 -ma 5 dzieci najstarsze 8 lat najmlodsze 6 miesicy -i dalej sie nie zabezpieczja bo sa katolikami gorliwymi-coz jak sie jeszcze dorobia dzieci to beda lezec kwiczec i robic pod siebie bo ich religijne autorytety im nie pomoga-dla mnie kazdy kaplan to gówno i skurwiel- i tylko idioci mysla inaczej

Gość wiśnieska
10:42 [zgłoś do usunięcia] Żonaty30l @ac,aa - a bo moje koleżanki, a bo moje znajome... Ciekawe wzorce czerpiesz a czym ma się dziewczyna sugerować? fałszywymi danymi z kościelnych gazetek a nie przykładami z życia, które dzieje sie na jej oczach???

Gość ac,aa
Zonaty własnie czerpie najlepsze wzorce, prosto z życia, to co widzę naokoło, a nie bzdury z mediów, SAMO Życie!!!!!!!! Jakbyście chcieli wiedzieć, to Polki mieszkające na stałe zagranicą mają więcej dzieci niż mieszkańcy tych krajów. Polki to bardzo rodzinne kobiety, bardzo ciepłe, ale okazuję się ,że również mądre i 5 razy się zastanowią zanim urodzą dziecko w kraju, gdzie dostaną za to tylko po dupie!!!!

Gość oyampinna
w sredniowiczu wychwalano malzenstwa nieskonsumowane a malzonkom zalecano rezygnacje z pozycia po spodzeniu dzieci-nie wolno bylo uprawiac seksu malzonkom starym i bezpplodnym -no Kk chyba nawet dzis to pochwala - w sredniowiczu potepiano powtorne malzenstwa wdow- oczekiwano ze wdoaw a-ta bogatsza -wstapi do klasztoru , zostanie pustelnicą- i czy tak wiele sie zmienilo?

@oyampinna - jeżeli kogoś stać i ma do tego warunki, to czemu nie mieć dzieci, nawet w ilości sztuk 5? Ja się wychowywałem w rodzinie 2+3 (dziś 0+3) i nie wyobrażam sobie, aby nie mieć rodzeństwa :) Rodzeństwo to fajna sprawa, kto ma, ten wie, o czym piszę ;)

Dzieci owszem rodzą się i to szczodrze, ale u ludzi, którzy planowanie czy odkładanie pieniędzy, myśl o edukacji, wykształceniu mają głęboko w d... Podczas gdy pracujące małżeństwo będzie się latami zastanawiać czy zdecydować się na dziecko, niektórym przychodzi to bez trudu- mamusia ledwo szkołę skończyła, tatuś na wiecznym zasiłku, ale wianuszek dzieci wkoło spory. Poczytajcie jakie rodziny z dochodem na osobę są najczęściej wielodzietne. I skąd państwo ma brać kasę na politykę prorodzinną skoro duuuża część (w porównaniu z innymi krajami europejskimi) społeczeństwa żyje na zasiłkach, rentach?! Pracujących, którym odciągane są normalne składki, jest za mała ilość w stosunku do osób żyjących ze świadczeń państwa.

Gość wiśnieska
ja nie mam rodzeństwa i dla mnie to też jest fajna sprawa - kto nie ma, ten wie, o czym piszę

Gość oyampinna
alez ja nie ganie wielodidzetnosci jako takiej -jak para malzenskalub niemalzenska jest kasiasta- i oboje chca miec 20 dzieci ich sprawa-a le w polsce ponad 95 % rodzin wielodzietnych to nedza- i zwykle schemat-mąz gwalci zone , albo i nie, zero antykoncepcji- dzieci jak kroliki sie rodza patrza na rodzicow i powielaja ich zycie-wg socjologow najgorzej sie zyje rodzinom wielodzietnym dalej enerytom i samotnym matkom, kobieta uderczona po entym porodzie sie nie moze wysterylizowac- w prasie kobiecej jest pelno historii wielorodek co prosa o materialna pomoc

Gość ac,aa
Żonaty jestes zwykłym egoistą, i to najbardziej paskudnym z paskudnych. A pomyślałeś chociaż chwilę o tych kobietach? O tym ,jaką cenę płąci kobieta za urodzenie dziecka?

@ac,aa 0 fakt, że Polki są rodzinne, nie zaprzeczam. Napisałem już na początku, że następny krok należy do rządu. Niech stworzy warunki do tego, aby w Polsce rodziły się dzieci (więcej swobody dla pracodawców i mniejsze obciążenia podatkowe z tytułu prowadzenia DG). Moja żona pół roku temu została zwolniona z pracy (pracowała w dużym sklepie z artykułami dla dzieci) tylko dlatego, że miała zwolnienie lekarskie na dziecko, które chorowało na ospę. Nie ukrywam, że pracodawcy też przyczyniają się do małodzietności Polek (śmieciowe umowy, niskie płace etc.), ale to wina rządu, który nakłada coraz to nowsze podatki na firmy, które broniąc się, szukają oszczędności kosztem pracowników.

Gość Nadieżda
Też mam 2 rodzeństwa :) Wiem o czym piszesz

Gość oyampinna
zonaty -masz aracje -smieciowe umowy i niskie pensje to dno-baba na smieciowej umowie nie ma ochrony jak pracownica etetowa i mozna ja zwolnic

@ac,aa egoistą? Dlaczego egoistą? Nie krytykuję Kobiet, które nie chcą mieć dzieci, ani siła nikogo nie zmuszam do rodzenia, to w czym problem? :)

Ale tu nie chodzi o wyżywanie się na rodzących kobietach tylko bezmyślność ludzi, którzy NAJCZĘŚCIEJ decydują się, może decydują się to za dużo powiedziane- Bóg obdarzył, Bóg wykarmi- na więcej dzieci. Piszecie o polityce prorodzinnej- taka możliwa jest np. w Niemczech, ale tam nie ma oglądania się na zasiłki, renty i inne socjale- zdrowy człowiek w sile wieku zasuwa przez większość życia i coś z tego ma.