Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaweczkalatte

Moj maz pakistanczyk

Polecane posty

Gość drka s.Fiutancja , małorolna
no cóż religia katolicka i ogólne hipokryzja zrobiła z polskich chłopaków, zestresowanych dupków, a takie angole, czy inne ciapate na luzie , podrywają Polki, na taki ogólny luz i światowe obycie.

Gość tablletki antyyyy
ile masz lat? Jestes mloda i glupia czy tylko glupia?

Gość jawa czy sen
Coz, kazdy ksztaltuje swok swiatopoglad na roznych podstawach. Jedni ogladaja opery mydlane, inni z serwisow informacyjnych, inni czerpia z wiedzy ludowej ; ) sa tez tacy, ktorzy nie uwierza poki nie dotkna ; ) Ja na temat stereotypow wypowiadac sie nie zamierzam. Nie jestem przeciwniczka ani zwolenniczka zwiazkow mieszanych. Sama nieraz musialam walczyc z obrazem Polaka, zlodzieja i pijaka i jak moja jedna europejska znajoma okreslila "Polaka - hindusa Europy" : ) Znam pakistanskie malzenstwa, ktore moga byc wzorem dla nas europejczykow, ale znam tez takie, ktore niestety nic nie maja wspolnego z romantyczna historia kochankow. Jak pisalam wczesniej, nie rozumiem jak mozna wyjsc za kogos za maz bez znajomosci kultury, rodziny, tradycji, religii itd, jak mozna wyjsc za kogos, kto wiemy,, ze potrzebuje wizy i podejrzewamy, ze moze to byc jedyny powod malzenstwa. Tak czy inaczej, dziewczyna juz to zrobila i teraz potrzebuje pomocy i porady. Nie ma sensu wyciaganie teraz historii z The Sun i straszenie jej przykladami bo mysle, ze ona dobrze wie, ze popelnila blad. Wazniejsze jest by pomoc jej znalezc rozwiazanie, moze ktos byl w podobnej sytuacji, moze ktos ma jakis pomysl.

Czemu slubu z nia nie wzial w Pakistanie/w Polsce?? Skoro tak bardzo ja kochal? Czemu siedzi w tej anglii, mimo tego, ze nie ma papierow na pobyt? Bo zalezy mu tylko na wizie do jasnej ciasnej!

Gość jawa czy sen
drka, faktycznie nasi chlopcy powinni wyluzowac nieco : ) przeciez nic im nie brakuje : )

Gość jawa czy sen
na skakance, dokladnie! Ona owinna poznac jego rodzine jeszcze przed malzenstwem.

Gość ecik999
jawa czy sen ---> obraz takiego Polaka w Europie wynikał z faktu, że zdecydowana wiekszosc z nich była w innych krajach UE nielegalnie. Kto decyduje się na życie w obcym kraju nielegalnie, bez opieki zdrowotnej, ubezpieczenia, itp? Tylko najgorszy element, który nie szanuje prawa lub przed prawem ucieka. Kombinator, często oszust, który nie jest w stanie znaleźć pracy w Polsce(choćby słabo płatnej) bo do pracy się nie nadaje i nikt go nie chce zatrudnić. Druga sprawa, że Brytyjczycy czy Niemcy poszukują pracowników głównie do takich prac, których nie podejmą się rodowici mieszkańcy(praca na polach, w magazynach, sprzątaczki, etc.) to kogo się spodziewali? Lekarzy, prawników czy nauczycieli akademickich? Ktoś, kto skończył jakieś śmiechu warte studia prywatne, nie jest wcale dobrze wykształcony. Bo znam osoby z tytułem magistra ekonomii, które nie wiedza co to podaż czy popyt... Nie mówmy, że agresywni są też mężczyźni innej wiary czy narodowości. Owszem, są. tylko problemem jest fakt, że w Turcji, jednym z najbardziej liberalnych krajów muzułmańskich w zeszłym roku dokonany prawie 3 000 honorowych morderstw(oficjalne dane). Ilu dokonano w Polsce? Dwóch? Trzech? Ryzyko jest zatem jakby nieco większe. Wracając do pytania, zdecydowana większość imigrantów z krajów trzeciego świata jest skłonnych na ślub z europejką tylko dla wizy, bo rodzina nigdy nie zaakceptuje takiej kobiety, wychowanej w kulturze chrześcijańskiej. Zresztą dla nich to też dobry sposób na "rozerwanie się". Lepsza taka europejka niż ręka

DO na skakance i autorki. Gdzie w UK mieszkacie? Ja jestem tu od miesiaca, mieszkam w Rainham Medway. Moze mieszkacie gdzies w poblizu???? Pozdrawiam:)

Gość kaweczkalatte
Macie racje ,postapilam zbyt pochopnie ,wiem to ale teraz juz za pozno.Mysle nad roxwodem ,ale naprawde sie boje tego wszystkiego.On zawsze moze wziasc kogos do tego aby mi krzywde zrobic ,mam nadzieje ze tak sie nie stanie.Wiem ze to byl blad i ze teraz musze to jakos poukladac.Nie jestem malolata jak niektorzy sadza.Jeszcze raz napisze ze on ogolnie nie jest jakims potworem ,pomaga mi ,dprzata,gotuje itd .Znam jego rodzine przez skype jedynie ,ma on dwie siostry i brata i matke ,ojciec zmarl kiedy on mial 10 lat.

To są psychopaci... żeby się nie okazało , że to kolejny zamachowiec, czym on się zajmuje ?Pracuje u swoich rodaków , pewnie kombinują co by tu wysadzić ?Bo po co mu pieniądze i to wzięte po kryjomu ?Podrobione dokumenty? Przecież on to jedna wielka klika, dla nich ważny jest tylko Allah i walka z innowiercami . Dziewczyno uciekaj od niego

Gość jawa czy sen
ecik999, ja w zupelnosci sie z Toba zgadzam. Zycie nie jest czarno-biale (na szczescie!) Wyksztalcenie - magister przed nazwiskiem nie zawsze oznacza, ze mamy do czynienia z osoba wyksztalcona, tak samo jak samo wyksztalcenie nie zagwarantuje nam, ze pewnego dnia bedziemy np rekinami biznesu. Emigranci - nie zawsze kreuja wlasciwy i prawdziwy wizerunek spoleczenstwa. Religia - przyznam, ze nie jest mi dokladnie znana sytuacja kobiet w Turcji, ale znany jest mi problem honorowych morderstw . Ryzyko faktycznie jest wieksze niz w polsce i trudno sie z tym nie zgodzic. Wychodzac za maz za kogos np z Nowej Gwinei musze brac pod uwage, ze wyladowanie na stole jako dodatek do salatki jest bardziej prawdopodobne niz Polsce, bo u nas kanibalizm raczej nie wystepuje (jeszcze : ) Nie oznacza to jednak, ze ow gwinejczyk faktycznie kanibalem jest : ) Wiele kobiet decyduje sie na malzenstwo z obcokrajowcem, bo jest zafascynowana innoscia, egzotycznoscia. czesto nie mysla o konsekwencjach takiego kroku( przeciez tak fajnie bedzie miec dzidzie o egzotycznych rysach twarzy : ) Jezeli jednak decyzja podjeta jest swiadomie, oboje partnerzy zdaja sobie sprawe ze swoich odmiennosci i potrafia te odmiennosci wykorzystac w swoim zwiazku - super, tylko pozazdroscic.

Gość gość
Mój partner też z pochodzenia jest Pakistanczykiem. Wszystko zależy charakteru. Jesteśmy razem dwa lata. Ja wiem o jego żonie w Pakistanie ale my żyjemy tu w UK. Ja też miałam przed nim 2 mężów. Tworzymy najszczesliwsza parę na świecie a nasze różnice religijne i kulturowe tylko nas do siebie zbliżają. Nigdy wcześniej nie miałam bardziej troskliwego partnera. I nawet moje dzieci które na początku były bardzo przeciwne naszemu związkowi zmieniły zdanie i teraz są dobrymi kumplami

Gość gość
"Mój partner też z pochodzenia jest Pakistanczykiem. Wszystko zależy charakteru. Jesteśmy razem dwa lata. Ja wiem o jego żonie w Pakistanie ale my żyjemy tu w UK. Ja też miałam przed nim 2 mężów. Tworzymy najszczesliwsza parę na świecie a nasze różnice religijne i kulturowe tylko nas do siebie zbliżają. Nigdy wcześniej nie miałam bardziej troskliwego partnera. I nawet moje dzieci które na początku były bardzo przeciwne naszemu związkowi zmieniły zdanie i teraz są dobrymi kumplam" :O

Gość gośćdaria
Przestańcie obrażać tą dziewczynę każda z nas może się zakochać,serce nie sługa,nie wybiera narodowości,dziewczyno musisz usiąść i szczerze z nim porozmawiać,co ukrywa przed Tobą, ludzie pamiętajcie życie nie raz wystawia nas na ciężkie próby ,jest w tym zawsze jakiś sens!!!Co panowie udzielający się tutaj powiedzą o Polaku,który bije żonę,gwałci córkę,wynosi z domu,przepija i nie pracuje???Nic bo to rodak,zdarza się rzadko, nieprawda,u nas jest to zamiatane pod dywan, szczególnie na wsiach!!! pozdrawiam wszystkie szczęśliwe kobiety pakinstaczykow i innych obcokrajowców, jestem szczęśliwa z moim pakistanskim mężczyzna,jak nigdy z innym Polakiem,nie mamy ślubu, jesteśmy razem dwa i pół roku,kupuje kwiaty, chodzimy razem wszędzie,dba o dom i o mnie,w łóżku jest cudownie, osiągam wiele orgazmów jak nigdy wcześniej,jest czuły i troskliwy,nie da się z nim nawet pokłócić,on chce rozwiązywać problemy rozmową

Gość Hawaposquaue
Jak to dobrze, że został założony ten wątek na forum. Dzięki temu udało mi się po roku od założenia tego wątku trafić akurat na takiego Pakistańczyka, który do najgorszych nie należy. Gdyby nie ten wątek, to by już dawno został pewnie rozchwytany. Nie mówię, że Polacy są gorsi... Ale prawda jest taka, że na porządnych facetów Polaków, co jeszcze są do wzięcia wcale nie jest tak łatwo trafić. Może się okazać, że lepszy Pakistańczyk z obyczajami, niż Polak narkoman, alkoholik czy też maminsynek, albo jeszcze ktoś uczący się na księdza. Ale najlepiej oczywiście jest być niezależnym od nikogo finansowo, nie ważne czy się jest singlem, czy w związku, obojętnie z kim. Nic, co dobre, nie przychodzi w życiu łatwo. Nie mówię, że życie z Pakistańczykiem jest bardzo łatwe. Ale oczywiście są też i zalety, których by mi pewnie brakowało, gdybym była w związku z kimś innym. Są też pewne zasady, których lepiej nie lekceważyć jak się jest w związku z Muzułmaninem, obojętnie skąd. Nie należy zażywać alkoholu, przyrządzać potraw z wieprzowinyczy, a także żelatyny wieprzowej, bo oni są na nią uczuleni, trzeba być oddaną dla domu: sprzątać, gotować, opiekować się dziećmi... Jest to często trudne lub niemożliwe do zrealizowania dla kobiet, które chcą jednocześnie pracować i robić karierę. Dlatego te związki dosyć często się rozpadają.

Gość Hawaposquaue
do ecik999 "(...) Lepsza taka europejka niż ręka (...)" Właśnie nie. Z tego, co wiem, to taki powinien swoją żonę czy dziewczynę utrzymywać, więc powinna być rzeczywiście tego warta, by z nią być. To co napisałaś, można byłoby powiedzieć o każdym innym facecie, obojętnie czy rodaku, czy Niemcu, Amerykaninie.. Mądrzy, porządni faceci, których nie stać na to by mieć żonę, a nie chcą kobiety wykorzystać i zostawić ją później w łzach, często zadowalają się ręką. Tyle tylko że człowiek później od tego się uzależnia. Największą bezczelnością jest spieprzyć teraźniejszość i później opierając się na tych samych faktach wałkować i rozpieradalać nieświadomie to, co jest jeszcze nam nieznane.

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś się jak najszybciej rozwieść z nim , będzie ciężko ale wyjdzie na ci na dobre . Nie składaj papierów o kartę emigracyjna dla niego

Gość gość
Lubię kawę pod różnymi postaciami, latte spijam codzinnie, ale ciapaka nie tknęłabym nawet końcem kija. 🖐️

/Gość kaweczkalatte/

Witam serdecznie, wiem, że to post sprzed 6 lat. Czy Autorka jeszcze tu zagląda??? Bardzo proszę kontakt!!!

Dnia 14.03.2017 o 15:51, Gość gośćdaria napisał:

Przestańcie obrażać tą dziewczynę każda z nas może się zakochać,serce nie sługa,nie wybiera narodowości,dziewczyno musisz usiąść i szczerze z nim porozmawiać,co ukrywa przed Tobą, ludzie pamiętajcie życie nie raz wystawia nas na ciężkie próby ,jest w tym zawsze jakiś sens!!!Co panowie udzielający się tutaj powiedzą o Polaku,który bije żonę,gwałci córkę,wynosi z domu,przepija i nie pracuje???Nic bo to rodak,zdarza się rzadko, nieprawda,u nas jest to zamiatane pod dywan, szczególnie na wsiach!!! pozdrawiam wszystkie szczęśliwe kobiety pakinstaczykow i innych obcokrajowców, jestem szczęśliwa z moim pakistanskim mężczyzna,jak nigdy z innym Polakiem,nie mamy ślubu, jesteśmy razem dwa i pół roku,kupuje kwiaty, chodzimy razem wszędzie,dba o dom i o mnie,w łóżku jest cudownie, osiągam wiele orgazmów jak nigdy wcześniej,jest czuły i troskliwy,nie da się z nim nawet pokłócić,on chce rozwiązywać problemy rozmową

Cześć Daria, zaglądasz tu jeszcze?

Mogłybyśmy się skontaktować?

Dziękuję 🙂

Dnia 30.08.2012 o 19:48, Gość kaweczkalatte napisał:

Macie racje ,postapilam zbyt pochopnie ,wiem to ale teraz juz za pozno.Mysle nad roxwodem ,ale naprawde sie boje tego wszystkiego.On zawsze moze wziasc kogos do tego aby mi krzywde zrobic ,mam nadzieje ze tak sie nie stanie.Wiem ze to byl blad i ze teraz musze to jakos poukladac.Nie jestem malolata jak niektorzy sadza.Jeszcze raz napisze ze on ogolnie nie jest jakims potworem ,pomaga mi ,dprzata,gotuje itd .Znam jego rodzine przez skype jedynie ,ma on dwie siostry i brata i matke ,ojciec zmarl kiedy on mial 10 lat.

Hej, wiem, że Twój post jest z 2012 roku, jeśli odczytasz moją prośbę, chciałabym Cię prosić o kontakt. Dziękuję bardzo 🙂