Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 111yhb

1 raz u ginekologa a cytologia

Polecane posty

Gość 111yhb

Mam 23 lata, nigdy nie byłam u ginekologa, planuję się wybrac w najbliższym czasie po pigułki (głównie na cerę ale nie tylko ). Czy będę też miała od razu robioną cytologię? (jestem dziewicą) I 2 pytanie: czy bez problemu dostanę receptę na tabletki, czy bede musiala najpierw robic jakies inne badania, i z wynikami znowu wrócić na następną wizytę? Idę prywatnie więc średnio mi się uśmiecha iśc tam dwa razy.

Poproś o zrobienie cytologii bo w twoim wieku juz powinnaś wykonywać raz w roku . Lekarz powinien przed przepisaniem tabletek wykonać badania krwi

Gość 111yhb
No tak, ale rozumiem ze on ich na miejscu nie robi, tylko mnie wyśle do laboratorium. Więc może sama pójdę na badania krwi, i juz z wynikami do ginekologa? Zrobiłabym morfologię i moze próby wątrobowe i krzepliwość. Żeby nie latac do niego 5 razy.

Gość a nie będę się logować
Zadzwoń do rejestracji i zapytaj, co powinnaś zrobić, będzie szybciej. Często ginekolodzy nie zlecają badań tylko od razu piszą receptę, ale dla swojego bezpiueczeństwa zrób. Jeśli palisz, nie powinnaś brać tabletek.

Gość 111yhb
No tak właśnie myślałam, tak chyba zrobię.

Gość 111yhb
Nie, nie palę, wiem że przy tabletkach nie można.

Gość iullul
Oj naiwna, ginekolodzy nie zlecają badań przed wypisaniem tabsów. Co najwyżej cię zbada ręcznie i tyle.

Gość kuniochi
przede wszystkim -pytaj telefonicznie przed umowieniem -czy ginekolg nie jest przeciwny antykoncepcji-chyba z e stac cie by isc do ilus taam ginekologow -100 zł wizyta-nawet kilkanascie razy by uslyszec ja jestem przeciwny antykoncepcji

Wiesz, opinia, czy ginekolog jest przeciwny czy nie antykoncepcji powinna w zasadzie mnie, jako pacjenta gówno obchodzić. Ja jestem przeciwna inflacji i jakoś nikt się tym nie przejmuje :D Myślę, że lekarz powinien zachować swoje przekoniania religijne dla siebie, albo nie zostawać lekarzem

Gość kuniochi
teoretycznie lekarz powinien kierowac sie dobrem pacjentki-ale media mowia jasno-ze wielu ginekologow nawet tych w publicznych przychodnaich -odmawia babom recepty na srodkow anty- bo sa chuje jebani religijni

Gość kuniochi
to plagaze kekarze i farmaceuci - oni maja gdzies przepisy -dla nich religia jest wazniejsza -sa marionetkami kleru - wiec lepiej przed wizyta pytac-chyba ze masz kase by isc do kilkuanstu ginow az trafisz na takiego co wypisze recepte-lepiej pytac przy umawianiu-oszczednosc kasy i czasu

mam taką samą sytuację jak autorka mnie powiedziała że nie trzeba cyto jak się nie rucham poza tym mnie się w ogóle nie dało zbadać :o a co dopiero mówić o czymś jeszcze :o

Gość 111yhb
No ale te tabletki mi zapisze od razu czy po wynikach cytologii dopiero? Bo rozumiem ze na nie sie czeka pare dni? Ide do babki któa chyba nie ma problemu ze światopoglądem bo na stronie jej gabinetu jest napisane ze sie zajmuje dobieraniem antykoncepcji, antykoncepcją "po" itd.

Gość kuniochi
to dobrze trafilas -ale mnostwo innych ginow to kleryklane ścierwa co mja za nic dobro pacjentek bo religia wazniejsza

Dostaniesz tabletki przed wynikami z cytologii - cytologia to tak przy okazji Jeśli koleś odmówiłby mi wypisania recepty ze względu na przekonania, ja nie zapłaciłabym za wizytę - ze względu na przekonania :P Ciekawe co by mi zrobił :P

Gość 111yhb
Wiem, dlatego poszukałam który lekarz ma dobre opinie w internecie i na nią trafiłam i z jej stronki wlasnie tez wynika że jest ok.

Gość 111yhb
Hahaha, pewnie byś od razu dostała tabletki :D Mysalam ze wynik cytologii jest potrzebny do przepisania tabletek, ale jak tak to super. Mam jeszcze coś wiedziec przed pierwszym razem u cipologa? :D

Ubierz spódnicę, jak zdejmiesz majtki nie będziesz paradować z gołą dupą

Gość kuniochi
kler to samo zlo-

Gość 111yhb
No spódnica bedzie ok. Tak zrobie.

Weź chusteczki nawilżające, nawet takie dla niemowląt. Nie ważne jak umyjesz się przed wizytą i tak zanim dojedziesz, coś się nazbiera. Warto po zdjęciu bielizny trochę się odświeżyć. Acha, datę ostatniej miesiączki pamiętaj, ewentualnie jak długie masz cykle

Gość 111yhb
A przebieram sie w jakims osobnym pomieszczeniu? Ze bede mogla sie chusteczką odświeżyć? :D Bo tak przy lekarce to troche głupio :D

Gość kuniochi
jebac klerykalnych ginow w samą dupę-zeby im rozerwalo kakało

Zwykle jest kabina osobna, lazienka, albo przynajmniej parawan