Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość detraleksiarla

ile czekac z kolejną ciążą po cc?

Polecane posty

Gość detraleksiarla

rok temu urodzilam córke. chcialabym bardzo drugie dziecko. jaki okres czasu jest bezpieczny?

Gość Trumtrum
Najbezpieczniej - 3 lata, choć teraz zmieniły się standardy. Mówię z doswiadczenia, 3 cc.

Gość alatona
ja słyszałam że właśnie rok to minimum ale najlepiej iść do gina i z nim pogadać czy już wszystko z tobą ok :)

Gość detraleksiarla
tylko mysle czy poradze sobiez dwójką małych dzieic

Gość gryczka
Mnie lekarz powiedział - od cięcia do zajścia w kolejną ciążę minimum rok, jeszcze lepiej dwa lata. W tej chwili syn ma 21 miesięcy i powoli zaczynamy myśleć o drugim dziecku, ale na razie bardzo nieśmiało - boję się właśnie, jak sobie z dwójką poradzę. Syn jest dosyć grzeczny, ale bardzo żywy, ciekawski, wszędzie go pełno.

Gość detraleksiarla
dokladenie jak moja mała. bardzo jest ruchliwa na miejscu nie usiedzi.

Gość Ja się nawet nad tematem
Ja jestem 1,5 roku po cc i właściwie przestaliśmy się zabezpieczać (chcemy rodzeństwa dla córki) jednak mam koleżankę która zaszła jak jej córka miała 8 miesięcy i teraz jest koszmar w domu bo zwyczjanie nie daje sobie rady. Myślę że lepiej poczekać aż dziecko skończy te 1,5 roku lub dwa latka i wtedy ruszyć pełną parą bo takie "zachcianki" kończą się potem tym że człowiek pada na "pysk" kiedy jedno daje w kość za dnia a drugie płacze po nocach.