Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jablo

Pięciolatka sama na dworze.

Polecane posty

Gość a tak sobie siedze i mysle
a to, że autorka mieszka w centrum miasta wyczytałaś gdzie dokładnie?

Gość ha ha haaaa
heh, a ja własnie z facetem przed chwilą dyskutowałam o podobnej sytuacji i zastanawiamy się co zrobić. Mieszkamy w domku jednorodzinnym - za płotem jest dom wielorodzinny i obecnie jestem na urlopie więc większość dni spędzamy z 2-letnią córką na ogrodzie. Zza płotu non stop słyszę "prosę pani a moge psyjść" - to nahalna do granic wytrzymałości niespełna czterolatka. Nie chcę jej wpuszczać (była parę razy), bo mam spuszczone psy a poza tym moja córka szybko nudzi się jej towarzystwem. Mała jest też wścibska i absorbująca a mi się nie uśmiecha pilnowanie czyjegoś dziecka, bo wole poświęcać uwagę swojemu. Jej mama to taka galerianka - pracuje o dziwo. Mieszka ze swoimi rodzicami i jak nie jest w pracy to przesiaduje z gachem z BMW, takim z zimnym łokciem ;) W nosie to mam ale wczoraj jeden chłopiec z tego bloku mi oznajmił, że ta mała zostaje sama, bo mama w pracy, dziadkowie tez a w domu tylko wujek... 16y-letni, który lachę wykłada na siostrzenicę. jak tak można!!! Wkurzyłam się, bo to przecież małe dziecko a obok jest dość ruchliwa ulica. Zgłosić? Robić im syf? jak radzicie, bo nie wiemy. Nie piszcie żeby z matkadziewuszki rozmawiac, bo nie dogadam się, może usłyszę co najwyżej parę epitetów...

Gość ha ha haaaa
więc zaloże nowy temat - może ktos się wypowqie

Gość Syn_Tuluka
Zamknik ryj debilko.

Gość glupikk
a mnie dziwi fakt, ze pieciolatka nie wie jak nazywa sie tata- Misiek Oooo ? i dwa skoro byla pod twoim oknem to chyba jednak nie pilnowalas jej skoro nie widzialas jak, kiedy i z kim zniknela?

"a tak sobie siedze i mysle" nie wyczytałam, odpisałam konkretnie na post który zacytowałam. ________________________________________________________ "ha ha haaaa" co do szesnastolatka - sądzę że nie ma aż takiego problemu - od szesnastolatka można już wymagać jakiejś odpowiedzialności. Miejmy nadzieję że większej niż od dziewczyny lubiącej BMW. Przecież widząc że dziewczynka jest pod opieką szesnastoletniej dziewczyny - nie spanikowalibyście. Więc dlaczego panikować tylko z racji płci opiekuna? Jeżeli mała jest odżywiona, nikt jej nie bije, jest czysto ubrana i chodzi uczesana, i jest pilnowana na tyle by nie wybiegać na tą ruchliwą drogę - to nie przejmowałabym się nadmiernie.

Gość LaMania
to pomyśleć, że na moim osiedlu tylko takie dzieci... ;/

Gość LaMania
zaniedbane, same, brudne... :| i często trzylatki nawet są cały dzień same na dworze... albo matki kładą maluchy spać i wychodzą na ławkę pod blok a roczne dziecko samo w domu..

Gość ffffffffffffffffffffffffffffre
Gdzie wy mieszkacie ze taka patologia wokol was.

Gość nom nieciekawie
Ja chyba wzięłabym tę dziewczynkę do domu do siebie,skoro jest obok placu zabaw i obserwowałabym ten plac z okna, czy szanowny pan tata nie szuka dziecka. Jakbym go zobaczyła, to pewnie zaprosiłabym go po odbiór dziecka i zjechała od góry do dołu za taką beztroskę, że sobie sprawy nie zdaje z tego, że naraził dziecko na stres, a może i niebezpieczeństwo bo to 5 latka, ma różne pomysły. Policją to można postraszyć, nie od razu wzywać, bo to dla dziecka jeszcze większa trauma, szczególnie, że nie wie jak się nazywa i gdzie mieszka. A przy okazji naprawdę zwróć uwagę rodzicom, że jak już puszczają z pełną świadomością dziecko w tym wieku samo pod blok, to chociaż niech ją nauczą imienia, nazwiska i adresu, bo dziecko to powinno wiedzieć o sobie, w razie gdyby nawet się gdzieś zagubiło. Ale tatuś !!! Ja swojego obstawiam od góry do dołu, jak nasza 5 latka pobiegnie z koleżanką gdzieś do ogródka jej dziadków (pod blokiem są), a jemu nie chce się kwitnąć i przychodzi do domu. Normalnie wchodzi, zdejmuje buty, ja go pytam, gdzie młoda, a ten ze spokojem kieruje się do kuchni i kolację se robi😠. Mamy jeszcze syna, kóry zwykle szybciej chce do domu, więc ja siedzę dlatego w domu, ale jak M wchodzi, to go zostawiam z młodym i idę po młodą. Owszem, pod blokiem ulicy nie ma, ogródek z okna widzę, ale to TYLKO i AŻ dziecko, milion pomysłów ... a i pokusy się zdarzają. Ech, ci faceci, normalnie lekkoduchy.

Gość jabllo
Ktoś się pode mnie podszywa, więc nie woerzcie w kazdy napisany post z tego nicku.