Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna :( :(

Przegrałam życie idę do zawodówki :( :(

Polecane posty

Gość Uzbbekka
Tak jad oczywiście. Czego ci zazdrościć? Że nie masz znajomych i dowartosciowujesz się kosztem jakiejś dziewczyny na kafe :O won dzido

Gość dfhvsdjkvshakjdhg
>>córka rybaka010 "Sam jad w waszych wypowiedziach. Pewnie jestes o wieeeele starsza ode mnie ale ten jad ciągle masz w sobie." Jestem starsza od ciebie... jednak napisz mi gdzie w moich wypowiedziach wyczytałaś zjadliwe słowa w stosunku do ciebie. Ty nawet nie widzisz jak z ciebie jad kapie, gdy dosrywasz tej dziewczynie, bo idzie do zawodówki... Wiesz co? Ja ci źle wcale nie życzę, jednak jeśli dziś w tak zajadły i prostacki sposób prezentować się ma przyszła polska inteligencja... to jest bardzo smutne. To jest okrutnie smutne.

Gość Uzbbekka
Oo masz chłopaka z zawodówki, to uwłacza przecież twojej godności :O jak to możliwe że taka Lady jak ty prowadza się z facetem po zecie

Gość segergg
Autorko zaraz Ci będą pisać że poszłaś do zawodówki i jesteś tłukiem, zerem i nie będziesz zarabiać w życiu.Nie przejmuj się tym, mi też tak pisali kiedyś i teraz tym wszystkim śmieciom pluję w twarz już pomijając fakt że paru znajomych po studiach szukało roboty w mojej firmie lub jako przyjaciel chcieli pożyczać pieniądze :D Pamiętaj że tylko i wyłącznie sprytem osiągniesz coś w tym kraju, żadne papierki nie mają dzisiaj znaczenia.W Dani np sprzątaczka się nie urobi a zarobi tyle co lekarz w Polsce :D Polska to kraj wyzyskiwaczy i skurwieli, siedzą na górze i zacierają ręce bo ciężka masa ciężko jebie na to żeby oni mieli.

Gość segergg
Każdy sobie myśli że jak ma studia to jest kimś a tak naprawdę jest zerem.Kimś jest ktoś kto jest zaradny, ktoś kto bez względu na wykształcenie potrafi radzić sobie w życiu, ktoś kto potrafi żyć wd własnych przekonań i ma w dupie narzucające się tępe schematy wpajane od kołyski.

Oo masz chłopaka z zawodówki, to uwłacza przecież twojej godności jak to możliwe że taka Lady jak ty prowadza się z facetem po zecie nie znasz a oceniasz-to w ludziach najgorsze. Ja nie oceniam tej dziewczyny napisałam tylko że TO SMUTNE że idzie do zawodowki i wielce na mnie się rzucacie! Nawet nie wiecie o co mi chdziło :O nie chce mi sie tlumaczyc przed wami :O po drugie czemu uwazasz ze jestem Lady? Że chlopak z zawodowki uwlaszcza mojej godnosci? Przerazasz mnie. Chyba skoro mam chlopaka po zawodowce to wiadomo ze nie zwracam na to uwagi :O na wyksztalcenie :O co za jad z was płynie....

Gość dfhvsdjkvshakjdhg
>>segergg "Każdy sobie myśli że jak ma studia to jest kimś a tak naprawdę jest zerem." Z całym szacunkiem do twojego wykształcenia, wszakże nie każdy studiować musi, a nawet nie jest to wskazane w celach równowagi rynkowej... Jednak powiem ci, że zerem się nie czuję :)

Gość segergg
Nie chodziło mi o to że jesteś zerem jak każdy kto skończy studia tylko o to że zerem nic nie znaczącym na rynku pracy.Owszem są prace gdzie studia są niezbędne ale w kraju złodziei wykształceniem można sobie podetrzeć tyłek.

Gość Evvvvvka
skonczenie technikum to rzeczywiscie nie lada wyczyn:D Pamietem doskonale jaki sort panienek szedł do tego typu szkół. Corko rybaka, jakbys nie była tak pusta jak torba po cukierkach to bys zrozumiała skad ten najazd na ciebie. Sa sytuacje kiedy swoje denne przechwalanie najlepiej zachować dla siebie zeby nie kompromitowac sie swoim brakiem wyczucia i tępotą umysłową. Bo wtrącanie się w temat osoby ktora ma jakis problem wyłacznie po to zeby opowiedziec o swojej niby "lepszej" sytuacji to juz nie tępota ale kurestwo umysłowe

Gość dfhvsdjkvshakjdhg
>>córka rybaka010 " Ja nie oceniam tej dziewczyny napisałam tylko że TO SMUTNE że idzie do zawodowki i wielce na mnie się rzucacie! Nawet nie wiecie o co mi chdziło nie chce mi sie tlumaczyc przed wami " Więc napisz o co ci chodziło, gdyż póki co... pomijając iż napisałaś w stosunku do tej dziewczyny, że "to smutne"... (pewnie jej współczujesz), ale nie omieszkałaś dodać jaka to ty mądra, sprytna i inteligentna jesteś i do czego już "doszłaś". To jest nic innego jak zjadliwość pod przykrywką. Jeśli jesteś na tyle inteligentna, pomóż tej dziewczynie się podnieść, wszakże nie sądzę, aby dla niej budujące było to, gdy ktokolwiek jej powie, jaki to jest extra dextra.

Gość kropkowanakropka
segergg ja skonczyalm studia i uwazam, ze to byla najlepszy czas w moim zyciu. Studia daly mi gruntowna wiedze, ktrora wykorzystuje teraz w moim zawodzie, ciekwe znajomosci i nigdy nie zamienilabym tego czasu na zaden inny. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Bo teraz to Ty dyskryminujesz ludzi po studia, a studia studiom nierowne.

Mówicie co chcecie ale nie przekonałyście mnie. Ja do nikogo tu nie klnę a co niektórzy bardzo brzydko się wypowiadaja. to także świadczy o inteligencji człowieka. Jestem z reguły kulturalna osobą ale widac co niektórzy nie. podkreślam: NIE MAM NIC DO ZAWODÓWEK. Może to, że uważam, że zawodówka nie jest najlepszą szkołą dla dziewczyny widze po doświadczeniu. W mojej szkole dziewczyna z zawodówki=wulgarna, bezwzględna dziewczyna. Tylko dziewczyny z zawodówki w mojej szkole przeklinały do nauczycieli, biły się na przerwach, wagarowały i w większości paliły papierosy a nawet przychodziły piane na lekcje. nawet nauczyciele zawsze podkreslali że zawodowki są najgorsze. I to są fakty. Natomiast chlpopcy z zawosowek przeważnie byli mili i poukładani a nawet mądrzejsi niz ci z liceum. ja mowie na swoim przykladzie. Znam tylko "zle" dziewczyny po zawodowkach. Dlatego tez napisałam TO SMUTNE.

Gość córko rybakaaaaaaaa???
A co z tym alkoholizmem w rodzinie? Lepiej?

Gość Evvvvvka
corko rybaka, idz sobie cos porob i nie wysilaj sie bo widze ze twoja niesamowita bystrosc umysłu w dalszym ciagu nie przetrawiła jeszcze nadmiaru informacji i dalej nie ogarniasz czym sie osmieszyłas

Jak się postarasz i wybierzesz kierunek, który będzie ci przynosił motywację do dalszej pracy to później łatwiej będzie ci w pracy. Np fryzjerstwo! Dziś szukają ludzi którzy mają fach w rękach. Studentów jest na pęczki.

Gość segergg
"W mojej szkole dziewczyna z zawodówki=wulgarna, bezwzględna dziewczyna. Tylko dziewczyny z zawodówki w mojej szkole przeklinały do nauczycieli, biły się na przerwach, wagarowały i w większości paliły papierosy a nawet przychodziły piane na lekcje" Hahahahahahahahahah :D :D :D To się ciekawie składa bo moja klasa w zawodówce była najlepszą klasą w całej szkole a szkoła była podzielona na zawodówka, liceum, technikum .Największy motłoch i kurestwo było w liceach :D Niby święte panienki i porządni chłopcy a takie prymitywy że szok :D Żal że oceniasz ludzi po zawodówce przez pryzmat swojej sytuacji :D

Gość córko rybakaaaaaaaa???
w sumie pytanie retoryczne zadałam:( tu chyba lepiej nie moze być nigdy.

Gość dfhvsdjkvshakjdhg
>>segergg "Nie chodziło mi o to że jesteś zerem jak każdy kto skończy studia tylko o to że zerem nic nie znaczącym na rynku pracy.Owszem są prace gdzie studia są niezbędne ale w kraju złodziei wykształceniem można sobie podetrzeć tyłek." Bzdurą jest, że wyższe wykształcenie jest zerem nic nie znaczącym na rynku pracy. Owszem... nie każdy absolwent wyższej uczelni znajdzie pracę, ale... z wyższym wykształceniem możesz pracować nawet w sklepie, możesz sprzątać, możesz nauczyć się fachu budowlańca i jeśli tylko chcesz się wykazać, gdy rynek pracy niewiele oferuje... możesz podjąć każdą pracę fizyczną. Natomiast z niższym wykształceniem nie możesz podjąć każdej pracy, gdyż chociażby... aby być meteorologiem... nie możesz oderwać się od łopaty, przeczytać kilka książek o chmurach i nagle dostaniesz posadę meteorologa. To jest dość zasadnicza różnica. Powiem, że każdy zawód i każde wykształcenie, od najniższego do najniższego jest potrzebne. A to, że wielu po studiach nie może znaleźć pracy...? Po zawodówkach też identycznie. Kwestia pozostała, to zaradność i często znajomości. Różnica jest taka, że ci po zawodówkach nie skarżą się że nie mają pracy, zaś ci po studiach dość często, gdyż spodziewali się czegoś innego poświęcając czas na naukę... Ale to nie znaczy, że magistrzy czy doktorzy stanowią wyższy procent bezrobotnych niż ci po zawodówkach, gdyż tak nie jest. A kolejna kwestia tego, czego człowiek oczekuje od życia i na co się zdecyduje w razie gdy nie ma wyjścia.

Gość dfhvsdjkvshakjdhg
>>córka rybaka010 "córko rybakaaaaaaaa??? A co z tym alkoholizmem w rodzinie? Lepiej? nie." No to żeś błysnęła jak blacha falista.

To się ciekawie składa bo moja klasa w zawodówce była najlepszą klasą w całej szkole a szkoła była podzielona na zawodówka, liceum, technikum .Największy motłoch i kurestwo było w liceach Niby święte panienki i porządni chłopcy a takie prymitywy że szok Żal że oceniasz ludzi po zawodówce przez pryzmat swojej sytuacji a ty żal że oceniasz ludzi po liceach od kurew i największych motłochów(?) przez pryzmat tego że byłaś w zawodówce. To samo ciebie sie tyczy :D

ja na Twoim miejscu bylabym szczesliwa... kiedys byl taki stereotyp, ze do zawodowki ida tluki i lenie, kompletne bezmuzgi i antytalenty... ja zaluje, ze poszlam do liceum, masakra.. zazdroszcze kolezankom, ze sa po zawodowkach, maja prace i zawod w reku, ja chociaz prace tez mam, zaluje tego straconego czasu na studiach i kursach bo po zawodowce mialabym to o wiele szybciej, wiec glowa do gory.

dfhvsdjkvshakjdhg alkoholizm w rodzinie to juz inna sprawa. Nie twój biznes. Wiec na ten temat nie wypowiadaj sie. Co w tym takiego że na zadane mi pyt odpowiedziałam "nie" ? :O Nie ogarniam.

moja kuzynka skończyła fryzjerstwo, ma dobry fach w ręku, poszła zaocznie do liceum, zdała maturę (cały czas pracując w zawodzie) poszła na studia pedagogika specjalna chyba, zrobiła pedagogikę zwykłą, teraz pracuje w szkole zawodowej, uczy zawodu:) troszkę zakręciłam ale ogólnie chodzi o to, że nie ma tego złego, pracuje w szkole i dorabia jako fryzjerka:) kasy ma na wszystko

Gość Uzbbekka
Ma w rodzinie alkoholika? Po co jej to wytykacie :O nie lubię jej,a znam ja 5 minut :D ale nie zaniżajcie się do jej poziomu

Gość dfhvsdjkvshakjdhg
>>córka rybaka010 "dfhvsdjkvshakjdhg alkoholizm w rodzinie to juz inna sprawa. Nie twój biznes. Wiec na ten temat nie wypowiadaj sie. Co w tym takiego że na zadane mi pyt odpowiedziałam "nie" ? Nie ogarniam." Nie chodzi mi o alkoholizm w rodzinie. Każdego to może dotknąć i nawet nie możesz wiedzieć czy kiedyś np. mnie nie dotknęło. Jednak nie o alkoholizm w rodzinie mi chodziło. Przecież uczyli was w technikum kreatywnego myślenia, czy? Więc jak nie ogarniasz? A może kułaś na blachę?