Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła zła złaaaaaaaaaaaaaaaa1

Wydalam 80 zl na podklad vichy ktory jest g.. warty :O

Polecane posty

Tyle sie naczytalam jaki to zajebisty, ma dobre opinie, niby taki swietny a jak dla mnie to niczym sie nie rozni od tych maybelline zl za 30-40, tez wyglada jak maska nawet jak sie go malo nalozy i g.. kryje :O zla jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak, opal 15 dermablend

Gość na raz może szystkich by
haha bo tak naprade nie ma co przepłacać, płaci sie za markę

Ja raz wydałam 90 zł na podkład z pupa i miałam taką maskę na gębie, jakbym kilogram tego dała. Nie zużyłam do końca.

Gość bardzo chetnie
Co do odcienia, to moglas wczesniej przetestowac probke - ale chyba mozesz zamienić jesli Ci nie pasuje. Ja mam sniadą karnację i uzywam 'nude' i jest idealny. Tylko własnie trzeba umieć go rozprowadzic. Bierzesz troszkę na dłoń(o wiele mniej niz zwyczajnego podkladu) pocierasz żeby trochę się ocieplił i do dzieła, rownomiernie rozprowadzasz na twarzy, czekasz chwilę i matujesz sypkim pudrem.

Gość MonicaDeLuxe
Ale dlaczego podkładem do pupy smarowałaś twarz, margirit?

dzięki za cynk żeby nie kupować. :) czy mógłby mi ktoś polecić jakiś korektor który ukryłby dobrze sińce i żyły pod oczami właśnie z tych lepszych firm albo chociaż coś co by mi nie podrażniło skóry (mam bardzo wrażliwą)? :)

Odcień jest OK. Ale i tak wyglada jak maska. Nakladalam jak piszesz. Nie za duzo. Rozsmarowalam. Ale wyglada, jakbym sobie farbą posmarowala gębę, tudziez nalozyla warstwe jakiejs substancji konsystencji mąki.. Może sie zbytnio spodziewalam cudow:O Wcale twarz nie jest "matowa", gładka, przereklamowane to wszystko.....

Najczęściej reklamują rzeczy, które się nie sprzedają :) i z własnego doświadczenia wiem, że droższe nie oznacza lepsze:) miałam podkład za 70 zł i niczym się nie wyrożniał od tego który mam teraz za 25 zł :)

Gość bardzo chetnie
Kurcze to nie wiem....Moze faktycznie ten opal jest za ciemny? Miałam tą próbkę i mi nie podpasowała.A jaki masz odcien karnacji? Vichy na mojej cerze fajnie wygląda i nie ma maski.Ładnie sie stapia ze skórą. Miałam na weselu go 2 tyg temu (na co dzien nie uzywam wgl podkladow) i wytrzymał w stanie takim jak go nalozylam o 16 do rana..

Dla mnie ten podklad jest rewelacyjny. Mam juz chyba z 10 tubke. Z tymze Vichy to sa kosmetyki lecznicze, ja nie mam wiekszych problemow z cera, aczkolwiek uzywam tego podkladu, bo swietnie kryje, bardzo dlugo sie utrzymuje i nie musze go poprawiac w ciagu dnia.

Gość bardzo chetnie
może zrób jak napisałam wyżej i nadmiar zetrzyj chusteczką? Tzn. nie pocieraj tylko lekko oklepuj .

Gość więc masz zły odcien -
ja na ten fluid na prawde nienarzekalam - no ale uzywam teraz takiego za 30 pare złotych - nie widze jakiejs wielkiej różnicy a jest polowe tańszy

bardzo chetnie - opal to najjasniejszy, ja jestem blada Moze oczekiwalam zbyt duzo. Nie mam 100% gladkiej cery. Na policzkach mam malutenkie dziurki po tradziku/wagrach, nie wszedzie,ale kilka jest. Z bardzo bliska je widac. Mam cere troche naczynkowa, przebarwienia, Nie wielkie, ale jednak widoczne byly z bliska. Myslalam,ze mi to ladnie pokryje.A jest dosc przecietny..No trudno...

Zrobilam jak mowilas tylko nie posypalam na koniec pudrem, powinnam?

On szybko zasycha, to na plus.Nie czuje sie go, jak jest nałożony..lekki sie wydaje. Ale nalozylam dopiero 30 min temu :P

pewnie tak, zależy od cery.........

Gość bardzo chetnie
jaki zamiennik stosujesz? oj przepraszam,moj błąd, musiałam go pomylić z tym ciemniejszym ;) Dziwie sie,bo u wielu osób on się swietnie sprawdza..

Gość bardzo chetnie
Spróbuj ;)

Gość kciukiem tak cie czytam
zwroc uwage zeby krem ktory nakladasz pod podklad mial te sama baze - krem z silikonami to podklad z silikonami, krem na parafinie to i podklad na parafinie, krem na wodzie to i podklad na wodzie. wtedy one lepiej beda wspolgraly ze soba. sprobuj moze nakladac pedzlem-skunksem?

stosowalam fluid maybelline dream albo maybelline super stay ivory light czy jakos tak

Mi sie wydaje, ze po prostu za duzo go nakladasz, a on jest bardzo wydajny i wystarczy 'porcja' wielkosci ziarna grochu na cala twarz. I jak na kazdy podklad, nalezy nalozyc na to sypku puder, najlepiej tez z dermablend, ale niekoniecznie. Ja widze kolosalna roznice miedzy Vichy a Maybelline, L'oreal itp. oczywiscie na korzysc tego pierwszego.

a ja polecę LIrene z bazą. dosyć dobrze kryje, cena ok, starcza mi na ok 3 m-ce i buzia jest gładka, rozświetlona. Też mam cere z problemami - troche naczynek, rozszerzone pory - czasem jakiś pryszcz sie zdarzy ;)

Ej dziewczyny:P Nalozylam na to teraz sypki puder i wyglada lepiej:P calkiem niezle..!!! :P Na pewno jest lzejszy niz maybelline, rzeczywiscie malo sie go naklada a duzo pokrywa w porownaniiu z innymi W sumie nie jest najgorzej.. Troche mnie zabolalo ze nie jest idealnie, jeszcze za nim chodzilam po 5 aptekach bo nigdzie nie bylo jasnych kolorow

Dzieki za polecenia, wlasnie googluje te Waszze nazwy i moze jeszze cos wypronuje innego :))

pisałam 'dosyć dobrze' bo ostatnio makijażystka pomalowała mnie teatralnymi kosmetykami do charakteryzacji :D i cera była niewiarygodnie gładka :) ale wiadomo -ciężki bardzo,dosyc widoczny i pewnie pory zatyka, wiec taki makijaż tylko na wieczorna impreze :)

Gość rrffffffffffffffregf!
A macie tak że z bliska 20 -30cm i tak każdy widzi że macie dorbne nierwownosci, kroskti na twarzy ukryte pod wartsta pudru czy czegos? czy to tylko ja..........>?

Gość bardzo chetnie
A widzisz, to swietnie ze juz jest lepiej ;) To i ja od siebie cos dodam:) http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=41656 Tego rowniez okazyjnie uzywam, zostawia fajny film.Nie widac ze masz podkład a kryje super (i matuje);) Raz nie dopasowałam odcienia i wszystko super wygładzone , zakryte a spod spodu widać moją ciemną karnację :D troche jakbym sie maka posypała;)