Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabriiiix3

Nie mogę przełykać śliny.

Polecane posty

Gość Gabriiiix3

Witam, mam na imię Gabi mam 15 lat. W moim życiu pojawił się pewien problem, mianowicie gdy zawsze po obiedzie, śniadaniu lub jakimś posiłku chcę przełknąć śline, mam takie dziwne uczucie jakby moje jedzenie chciało się zwrócić, ani nie mogę jej połknąć. Męcze się z tym od kilku dni, wszystko zaczęlo sie po ślubie mojej mamy chrześnika kiedy jechalismy w autokarze. Jedyne, czym mogę się zaspokoić jest dużo wody z butelki, często mam biegunke, nie wiem co robić.. Pomóżcie.. Możecie pisać pod tematem, lub na GG: 43276365. Pozdrawiam . ;c

Gość doktorowa :]
Możliwe że Twoja dieta jest niezdrowa, napisz jak się odżywiasz.

Gość gimigimigimi
Ja miałem podobną sytuację jak miałem pasożyty. Kup sobie vernikabon, żażwyaj.

Gość Gabriiix3
No więc, dziś na przykład jadłam pizze i po tej pizzie do teraz nie mogę połykać śliny. Jem różne mięsa, frytki sałatki.. Nie odchudzam się, ani nie pije żadnych herbatek odchudzających. Jem śniadanie, obiad kolacje, i jakiś podwieczorek. Po tamtym ślubie faktycznie dużo się najadłam, ale do teraz jem mało, i nadal nie mogę połykać śliny. Nawet w tym momencie, pisząc do was czuje, jakbym się dusiła..

Gość WITAJ :)))))
nie bój się koleżanka mowiła mi, że jak zjadła coś słodkiego to było jej na maxa niedobrze i teraz wie, że robaki musiały jej podchodzić do gardła, te włosogłówki lubią słodkie. jak tak nie masz to sięnie bój

Gość gimigimigimi
KUP SOBIE TEN ŚRODEK O KTÓRYM PISAŁEM BO NAZWYCZAJNIEJ MASZ WŁOSOWGŁOWKĘ.

Gość doktorowa :]
nOO twoja dieta nie należy do najzdrowszych niestety, powinnaś zacząć jeść więcej warzyw i owoców i faktycznie zbadać się na obecność pasożytów.

Gość Gabriiix3
Powiem wam, że słodyczy nie jem dużo. Może na dzień batonika czekoladowego, kupie ten lek, ale dopiero po weekendzie, to się zamęcze.. Gdybym znała jakiś szybki sposób na to, byłoby cudownie.. Ostatnio cała noc się męczyłam bo tylko piłam piłam i do wc sie wysikać .. ;x

Gość gimigimigimi
Kup sobie po niedzieli ten syrop, a teraz jak chcesz mieć poprawę na szybko to zrób sobie mały post, jutro jedz same owoce lub warzywa, i zacznij wcinać czosnek. Napisz jutro czy coś to pomogło.

Gość Gabriiix3
dobrze, postaram się do jutra i dobranoc. Chociaż teraz ze strachu chyba nie tknę nic do jedzenia, ale zobaczymy jutro jak to będzie. Dziękuje za pomoc, buziaczki.

Gość Gabriiix3
włosogłówka, to coś z jelitem.. A ja mam problem z przełykiem i duszę się ;x

Gość gimigimigimi
włosowgłowka to pasozyty, czyli robal, ale może najnormlaniej w świecie flegma ci zalega ? kup sobie ten syropek, on ci pomoże.

Gość Gabriiix3
Witam to znów ja .. Bardzo boli mnie żołądek nie wiem co robić . ;x nie mogę zasnąć :(

Gość to jest NERWICA
teraz od czasu do czasu nie możesz przełykac sliny a za nie długo pojawi ci się brak odruchu połykania i nie bedziesz mogła nic połykać .Znam to bo sama to przechodze od 8 lat. Jak się zaczynało było fatalnie, dopiero leki w miarę mnie wyprowadziły i zyje, jem normalnie, ale jak sobie pomysle ze cos takie mam nastepuje blokata i znowu to samo. To się nazywa skurcz zwieracza pierścienno gardłowego przełyku

Twój brzuch mówi ci jasno i wyraźnie - że ma czegoś dość, potrzebuje odpoczynku, więc daj mu odpocząć. Dość istotne: nie łącz mleka, serków, budyniów i jogurtów z colą. W ogóle daj sobie spokój z napojami gazowanymi na jakiś czas i unormuj pracę żołądka. Zamiast tego polecam soki owocowe, niegazowane. Dalej - nie przesadzaj z mięsem. Mięso jednak jest długo trawione, a teraz w ciepłym okresie naturalnie czujemy na nie mniejsze łaknienie. Staraj się jeść owoce pobudzające apetyt - np jabłka, mandarynki. Nie czujesz głodu - nie jedz. To też istotne. A inna rzecz że tradycyjna pomidorowa jest zbawienna w porównaniu z chrupkami czy czekoladą. Staraj się też unikać sztucznego jedzenia - np napojów niby owocowych za złotówkę, które składają się z barwnika, aromatu, wody i aspartamu, sztucznych sosów z paczki itd. Nie mówię że masz się zasadzić z kapustą w polu i podlewać wodą, ale jednak o organizm trzeba dbać. Lepiej poświęcić troszkę czasu i samodzielnie przygotować jedzenie niż kupować gotowe rzeczy w których chemia tańczy. Po mojemu rozbawiona na weselu po prostu nie poczułaś że połknęłaś za duży kęs, albo podrażniłaś się zbyt dużym łykiem napoju. Taki "niezdrowy kęs" wyjaśniał by też późniejsze problemy z żołądkiem. Przyłóż do brzucha ciepły termofor. Cudów nie zdziała ale może pobudzi żołądek do szybszej pracy i uporania się z tym.