Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepojęte............

Czemu ludzie tak nienawidzą Kaczyńskiego, nie mogę tego zrozumieć

Polecane posty

Gość nie jest ci głupio
Na głowę upadłeś ? A wiesz że np w takiej Dani jak młody człowiek założy firmę to nie płaci ZUSU ? wiem. ale chyba ty zapomniałeś że Dania to kraj od wielu dziesiatek lat rozijający demokracje i kapitalizm a Polska podnosi sie z ruin po komunie

Mam zarejestrowaną firmę w Anglii, płacę 150zł składki emerytalnej i 200zł składki zdrowotnej razem 350zł.Kiedy będę na emeryturze dostanę 2.100zł a to i tak cudo w porównaniu do emerytury w naszym kraju.U nas nawet jeśli będziesz odkładał to nie masz pewności że kiedyś te pieniądze zobaczysz.Wyobraź sobie, masz firmę, na początku jest zawsze ciężko, zarabiasz a większość z tego oddajesz Państwu, to jest chore.Państwo powinno dbać o młodych przedsiębiorców, powinni iść na rękę a oni zdzierają kasę a później się dziwią że młodzi zakładają firmy po za granicami kraju.

Gość porównywanie Polski do Danii
czy Angli to, wybacz ale kompletna głupota

Gość nie jest ci głupio
zdzieraja bo z czegoś trzeba płacić emerytury i renty i utrzymywac szpitale, przychodnie itp.

No właśnie się nie podnosi tylko stoi w miejscu i jeszcze schodzi na dno, żyjemy dalej pod zaborami i jeszcze długo będziemy tak żyli.Tutaj ludzie nigdy nie wyjdą na ulicę bo się zwyczajnie boją.W Anglii jeśli coś się nie podoba to jest ZADYMA, tutaj się reaguje, tutaj obywatela walczą o swój kraj i swoją godność.W Polsce tego nie ma, nam się wszystko sprzeda, wszystko łykniemy.

Gość nie jest ci głupio
No właśnie się nie podnosi tylko stoi w miejscu i jeszcze schodzi na dno no to porównaj sobie zdjęcia ulic Polski z lat dziewięćdzisiątych i popatrz za okno.

Gość fhgfhgfjgh
polska podnosi się z ruin po komunie tyle, że dawny układ i ich dzieci nie ponoszą kosztów ponoszą je zwykli obywatele

Gość Do autora topiku-
murwa egoj kać -nie wiem o czym bredzisz Co mnie obchodzi czy Kaczyński jest na coś chory albo z kim sypia czy komu dupę liże no powiedz co mnie to obchodzi???? Ja nie chodze do kościoła nie znam wszystkich ojców dyrektorów i nie obchodzą mnie oni. Obchodzi mnie moja własna dupa,mój tyłek! Ktoś kto rządzi może być chory na władzę byleby mi było dobrze Może dręczyć opozycję lustrować inwigilować i co mu się podoba robić byleby mi dobrze się żyło we własnym kraju,,własnym" Polacy oddali się jak tania dziwka a Kaczyński im tłumaczył by tego nie robili.

Gość nie jest ci głupio
w Polsce spora częśc ludzi rozumie że z pustego i Salomon nie naleje i że Polska jest krajem na dorobku

Wiem o co Ci chodzi ale to nie tak działa.Nie wiem czy byłeś na obczyźnie kiedyś ? Nie mam zamiaru porównywać Polski do Anglii czy innego kraju ale zwyczajnie mnie to irytuje że wszędzie się da żyć na poziomie tylko u nas nie.

Gość Do autora topiku-
Jeszcze teraz nich wejdą do rozpadającej się strefy euro!! To pomoże wyssać z obywateli resztki pieniędzy.

Gość gość urodzinowy 28
kaczor ma faszystowskie poglady i najchetniej by powsadzal wszystkich do wiezienia.Pozatym jest przeci legalizacji marihuany a to wazny problem spoleczny,bo mozna ja kupic w kazdej szkole i isc za to siedziec. Tusk jest ciut lepszy ale nadal to dno, czemu wybierac tylko wsrod nich?

Gość nie jest ci głupio
wszędzie? zobacz na Ukrainę czy Rumunię. popatrz na Bułgarię czy Wegry.

Gość nie jest ci głupio
popatrz jak się żyje na Litwie czy Łotwie. to zobaczysz że nie wszedzie.

Gość nie jest ci głupio
Tusk jest ciut lepszy ale nadal to dno, czemu wybierac tylko wsrod nich? ktos ci broni wybierania innych?

Wiem że w tych krajach jest bieda aż piszczy ale tutaj chodzi o to że PO robi z nas drugą zieloną wyspę a wystarczy spojrzeć gdzie nasz kraj pod względem gospodarczym stoi, niech zgadnę , na przed ostatnim miejscu zaraz przed Rumunią ? Jeśli tak to ok bądźmy biedni, charujmy jak woły, płaćmy podatki ale nie niech rząd nie sieje sztucznej propagandy jacy to jesteśmy światowi, bo nie jesteśmy, niestety.

Gość Do autora topiku-
The Element of One bo druga wojna światowa w polsce nigdy sie nie skończyła

Gość nie jest ci głupio
zielona wyspa to określenie dla Polski z czasów kiedy jako jedyny kraj mieliśmy prawdziwe plusowe PKB. a co wg ciebie rząd ma robić? dobijac obywateli tym jacy jesteśmy biedni? spytaj psychologa jak takie gadanie działa na człowieka.

Gość nie jest ci głupio
a wystarczy spojrzeć gdzie nasz kraj pod względem gospodarczym stoi, niech zgadnę , na przed ostatnim miejscu zaraz przed Rumunią jeśli chodzsi o podstawowy wskaźnik rozwoju gospodarki czyli PKB to jesteśmy w europejskiej czołówce

Co ma rząd robić ? NIC, nie oczekuję już od rządu niczego.Pytanie powinno raczej brzmieć co powinni zrobić obywatele ? Bo wierzę że jesteśmy w stanie osiągnąć wiele wspólnymi siłami ale trzeba rewolucji, trzeba coś działać sam nie wiem co ale przydało by się.

Gość nieoNN
do murwa egoj kać; Czy ty siebie słyszysz?Masz w sobie dużo jadu i agresji. Nie dziwi mnie to.Nie masz żadnych racjonalnych argumentów więc wyciagasz jakieś tzreciorzędne brudy i brudki jak baba z pralni.Plujesz się przy tym i ciskasz jak oszalała.Może to i dobrze.Na tle twojej niekonstruktywnej wypowiedzi pełnej pogardy , chamstwa i zwykłego niedouctwa przeciwnicy Platformy jawią się jako ludzie rzeczowi i dobrze wychowani.

Gość fhgfhgfjgh
"jeśli chodzsi o podstawowy wskaźnik rozwoju gospodarki czyli PKB to jesteśmy w europejskiej czołówce" właśnie takie głupie bydło głosuje na PO i Palikota, a raczej głosuje "przeciwko PIS"

Gość Do autora topiku-
The Element of One ty żyjesz w angli?

Gość mentaI cut
zamiast pytania czemu nienawidzą Kaczyńskiego (bo PiS teraz i tak nie rządzi, więc co mnie obchodzi..) pytałabym czemu do cholery ludzie głosują na PO. i jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że tak nienawidzą Kaczyńskiego, że wolą Tuska.. :(

Gość nie jest ci głupio
Zastanawiam się jakim cudem własnie takim że Polska jest dobrze rządzona i się rozwija. a jeśli chodzi o to jak wygląda np w PKB na mieszkańca to wyprzedzamy takie kraje jak Litwa Łotwa sam popatrz http://tnij.org/r0cj

Gość nie jest ci głupio
Z opublikowanej dziś prognozy Komisji Europejskiej wynika, że Polska będzie unijnym liderem. Nasza gospodarka urośnie jednak zaledwie o 2,5 proc. Jeśli ten wynik, marny zwłaszcza w porównaniu z ostatnimi latami, wystarcza, aby zająć pierwsze miejsce, z Europą musi być naprawdę źle. I jest, bo w sumie PKB strefy euro skurczy się prawdopodobnie o 0,3 proc., a całej Unii pozostanie na ubiegłorocznym poziomie. http://tnij.org/r0cm

Gość nie jest ci głupio
po prostu zorientuj się w realiach, nie porównuj Polski do krajów gospodarczo rozwiniętych i zejdź na ziemię.