Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepojęte............

Czemu ludzie tak nienawidzą Kaczyńskiego, nie mogę tego zrozumieć

Polecane posty

Gość nie jest ci głupio
Nie wierzę w to, ta teoria nie ma poparcia w praktyce niestety, nie przekonują mnie takie tabelki niestety. to sa dane zagranicznych instytutów ekonomicznyuch i organizacji ekonomicznych a nie teoria

Gość Do autora topiku-
Niegłupie Też myśłałam nad tym aby tak kiedyś zrobić Obecnie nie pracuję bo wychowuję dzieci ale ciekawe czy byłoby to możliwe z czyjąś pomocą ...

Gość nie jest ci głupio
Z opublikowanej dziś prognozy Komisji Europejskiej wynika, że Polska będzie unijnym liderem.

Gość nie jest ci głupio
wpisz w google "pkb europa" i poczytaj jak jest naprawdę.

Spokojnie dasz radę.Sprawy papierkowe i księgowe załatwisz tutaj w dwa dni, nie ma żadnego szlajania się po Urzędach i tak dalej, tutaj tego nie utrudniają tak jak u nas w kraju.Załatwiasz wszystko w dwa dni i wracasz do kraju, ja wszystko załatwiałem przez agencję którzy mi pomogli, koszt około 500zł ale to było trzy lata temu nie wiem jak jest dzisiaj.Składka emerytalna, rentowna i zdrowotna to masz nie całe 400zł/miesiąc.Po 7 latach możesz już przejść na emeryturę :D wiadomo że będzie ona niska ale kiedy przejdziesz w wieku 67 lat na emeryturę to wiesz że żyjesz.

Dla porównania w Polsce płacisz 1000zł ZUSu po dwóch latach od założenia działalności więc już wiesz że żeby firma przynosiła zyski, czyli mieć na składkę, towar, paliwo i życie firma musi mieć min 3 tyś zł obrotu a w Polsce przy obecnych cenach, podatkach i vat'u , konkurencji jest to bardzo ciężkie.Dlatego rozwiązanie tego tak że składki w UK a w wykonywanie w PL jest bardzo wygodne i fajne.

Gość nieoNN
Rubryki,statystyki, cyfry/// Proszę iśc do człowieka który nie wykupuje leków bo musi mieć na chleb i powiedzieć mu że lepiej wypadamy na tle tego i owego. Bardzo go to ucieszy .

Gość nie jest ci głupio
Dlatego rozwiązanie tego tak że składki w UK a w wykonywanie w PL jest bardzo wygodne i fajne. i jak ma być w Polsce lepiej? dzięki takim ZUS będzie wrastał a nie malał.

Gość nie jest ci głupio
Proszę iśc do człowieka który nie wykupuje leków bo musi mieć na chleb i powiedzieć mu że lepiej wypadamy na tle tego i owego. nie mówimy o człowieku tylko o gospodarce Polski. jesteśmy biednym krajem i tren człowiek tak ma i nic tego nie zmieni.

Gość nie jest ci głupio
pociesz się, że ja też nie wykupuje wszystkich leków bo mnie nie stać. a więc wiem jak to jest.

Gdyby młodych przedsiębiorców było stać na prowadzenie własnej firmy czytać-podatki nie zabiją ich na starcie, gdyby ograniczyć import zalewających nas towarów ze wschodu i postawić na produkty krajowe, wtedy młody przedsiębiorca mógłby sobie pozwolić na normalne życie, na zatrudnienie pracowników przez co bezrobocie w Polsce nie było by takie tragiczne ale po co ? lepiej mówić że jest cudownie, robić jakieś durne tabele i wykresy który przeciętny Kowalski ma głęboko gdzieś.Ludzie wtedy by nie uciekali za granicę i kraj jakoś stanął by na nogi.

Ale Ci co dobrali się do koryta mają nas wszystkich w czterech literach, ważne że oni się mają dobrze.Jeszcze podam taki jeden beznadziejny przykład, dlaczego Prezesi którzy zazwyczaj nic nie robią a ich zajęcia codzienne ograniczają się do zaliczenia stażystek zarabiają 20tyś/miesiąc a ciężko pracujący Kowalski nie raz w pracy gdzie ryzykuje życie zarabia 1200zł ? Tutaj jest ogromna przepaść między kolesiostwem a normalnymi ludźmi chcącymi uczciwie pracować i godnie zarabiać.

Gość nie jest ci głupio
Gdyby młodych przedsiębiorców było stać na prowadzenie własnej firmy czytać-podatki nie zabiją ich na starcie, gdyby ograniczyć import zalewających nas towarów ze wschodu i postawić na produkty krajowe, a kto ma płacic na ZUS i z czego maja być wypłacane renty i emerytury? chcesz zakazów w gospodarce i handlu? :D:D:D komuna zapachniało :O

Gość nie jest ci głupio
I niech nikt mi nie gada że nie ma pieniędzy, bo pieniądze są ale są beznadziejne szastane na lewo i prawo, są beznadziejnie marnowane. pare przykładów poprosze

Gość nie jest ci głupio
dlaczego Prezesi którzy zazwyczaj nic nie robią a ich zajęcia codzienne ograniczają się do zaliczenia stażystek zarabiają 20tyś/miesiąc a ciężko pracujący Kowalski nie raz w pracy gdzie ryzykuje życie zarabia 1200zł ? dlatego że w Polsce panuje wolność gospodarcza. przeszkadza ci to? :D

Nie chce mi się już dzisiaj o tym rozmawiać, mam ciężką głowę, chętnie bym porozmawiał z Tobą dalej ale obowiązki wzywają :D Miło się rozmawiało, jutro zobaczę czy temat przetrwał :) pozdrawiam dobrej nocy życzę

Gość Do autora topiku-
Ja podałam przykład cofnij sie kilka stron wcześniej!))))

Gość Do autora topiku-
The Element of One ten przykład się spodobał więc możesz spokojnie poczytac i będziesz wiedział na co min oczywiście szastane są pieniądze przez obecny rząd.

Gość nie jest ci głupio
napisałas o drobnych. to sa żadne pieniędze w skali gospodarki polskiej

Gość nie jest ci głupio
sprawa ograniczenia importu ze wschodu jest ciekawa. tanie rzeczy (ze wschodu) kupuja ludzie biedni a ty im chcesz to zabrac. w to miejsce wejdą produkty krajowe które przy braku konkurencji będą drogie. i tak w praktyce to wygląda.

Gość Do autora topiku-
Pensje urzędników i to co tonie w urzędach to drobne? Są dwa wyjścia Albo wybory były wygrane albo sfałszowane Jeśli to drobne to sfałszowane Jeśli nie sfałszowane to nie są to drobne He he Tak czy siak Dobrze nie jest)))))

Gość nie jest ci głupio
co maja wybory to wydatków na administracje? chociaż tutaj się zgadzam. administrację powinno się ograniczyć. dużo z tego oszczednosci nie będzie ale zawsze coś.

Gość nie jest ci głupio
tylko że jeslio rozgoni sie urzedasów (słusznie!!!) to powiększymy bezrobocie. i wtedy będzie znowu narzekanie

Gość Do autora topiku-
To ile coś kosztuje zależy od kosztu pracy W naszym kraju wyskoie podatki więc kozt wyższy Trzeba obniżyć i zwolnic urzędasów bo jak się obniży to pensji dla nich braknie ale tez kolejnych wyborów nie wygra PO Ale podobno im juz nie zalezy żeby wygrywać -to jeszcze lepiej!))) Zwolnic zatem obniżyć podatki i żyć jak do tej pory tyle że z korzyścia dla nas tych którym nie starcza na leki!)))

Gość Do autora topiku-
Urzędasy przekwalifikują sie na rzemiślników i będa produkowac tanie produkty lub usługi bo koszty będa znośne i zamiast chińszczyzny będziemy mieli jakość

Gość Do autora topiku-
Nie będzie bezrobocia i wszyscy będa hapy)))))

Gość nie jest ci głupio
Urzędasy przekwalifikują sie na rzemiślników :D:D:D dobre:D:D:D

Gość nie jest ci głupio
ęda produkowac tanie produkty lub usługi bo koszty będa znośne no tak. będą się rejestrować w Anglii i tam płacić ZUS a tutaj trzeba będzie podnieść składki:O

Gość Do autora topiku-
No co będą np produkować ręcznie zdobioną ceramikę Zbyt na to jest . Wiesz dlaczego tak niedbale pisze ,bo to wszystko jest tak że każdy kij ma dwa końce ale dla większości zawsze lepiej będzie jak rządzić będzie ktoś kto myśli o najbiedniejszych czyli przeciwieństwo Tuska