Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jeżynka6079

Witam:) Rozczarowana jestem tym krajem coraz bardziej:/

Polecane posty

a co cię tak dziwi,że pracuję za 1500 i mam 300 alimentów i odkładam? Nie kazdy zyje na takim samym poziomie jak tobie się wydaje. Ja jeżdzę komunikacją miejską, kupuje zakupy z kartką w ręku itp takze mozna odłozyc jak sie chce. beze tego nie mam co myslec o wyjeździe gdziekolwiek

dla sądów jestem nikim, odczułam to boleśnie w czercu na ogłoeszniu wyroku Sędzia mnie zostawiła z 300 zł!!!!! to jest dramat. dobrze,ze ojciec dziecka ma odebrane prawa do dziecka,to wyjedziemy bez jego zgody(nie podpisałby mi zgody na 10000 %) juz byłam w UM wyrobic dziecku dowód.

Gość kobieta 25-40
owszem byłam. inaczej bym nie pisała. To rzeczy zagraniczne, używane ale b. dobrej jakości. Posłuża dłużej niż polskie za 70 zł, bo pewnie drozszych nie zamierzasz kupować. Wybierz się do takiego sklepu a sama zobaczysz.

Gość 444
Jeżynko, w Polsce liczy się tylko "rodzina na swoim". Po studiach na czołowym uniwerystecie, znajomość 3 języków obcych, 3-krotne studia podyplomowe (praca w szkolnictwie). Dodatki, premie, wychowawsta (płatne!) mają tylko swoi. Ci, co umieją dupę lizać. No, ale jest światełko w tunelu: oferta pracy z Niemiec (chociaż nigdy ich specjalnie nie lubiłam). Tu ZUS proponuje mi emeryturę nawet nie 1/3 zarobków - jak obiecują: 600 (!!!) PLN. Tam zarobki netto 7000-9000 PLN ( wprzeliczeniu). W perspektywie emerytura dorównująca tym . Czy mam wybór? Nie. Żal mi tylko polskich dzieciaczków, już wkrótce będą je uczyć Kazachowie a Kałmucy. Coming soon :-/

Gość 444
dopisek: tym prokuratorskim*

Podziwiam Cie Jeżynko, że jestes w stanie odłożyc pieniadze, naprawde. Najgorzej jest jak wyskoczy cos niespodziewanego, dziecko zachoruje albo cos, wtedy oszczednosci ida jak woda. Zycze Ci powodzenia w dazeniu do celu:) i Duzo zdrówka:)

Gość a czemu prawie żadna
nie patrzy na źródło problemu - kogo wybierają kobiety

jestem tak nastawiona,że musi mi sie udać nie dopuszczam innej opcji Nie będę tu z siebie wypruwała żył,bo prędzej umrę niż cos osiągnę w tym kraju. Mam dopiero 33 lata a jestem tak psychicznie wykończona jakbym miala 85. Jeszcze troszkę. Szkoda,że się ocknęłam tak późno,ale lepiej poźniej niz wcale;)

Gość edzal
to mieszkanie we dwójke chyba kosztuje cie 100 zł jak jeszcze odkładasz masz 1800 zl na 2 osoby miesiecznie i z tego odkładasz na wyjazd za granicę

pomyliłam się,nie wiedziałam co to znaczy małzenstwo,rodzina,odpowiedzialnośc. Ale nie o tym temat. Było,minęło--pytam o coś zupełnie innego w temacie. nie ma co wracac do przeszłosci--tylko trzeba pomysleć jak się sta wydostać. byłam młoda i głupiutka,naiwna jak dziecko,miałam 21 lat jak urodziłam syna życie mnie nauczylo rozumu i pokory przez te lata

Ja jestem rok młodsza i powiem Ci, że sa takie dni kiedy nie widze sensu niczego. To jest okropne. No ale nie załamię sie, nie bede plakac, mam dla kogo życ i to jest najwazniejsze. Pierwszy wazny krok o wyjezdzie z tego gównianego kraju juz za nami, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko coraz lepiej.

Gość kobieta 25-40
rozumu i pokory? Ale na forum nieżle sie zabawiasz. Mam tu skopiować erotyczny temat na którym pisałaś? A alimenty ponoć teść ci płaci? Z kogo robisz durnia, chyba z sieie?

Gość kersija
skopiuj i pokaż co wypisuje na erotycznym

maz jest od maja ja od miesiaca dopiero. Ale tutaj człowieka doceniaja, moj maz po 2 miesiacach pracy dostał awans, a w Polsce? W Polsce trzeba sie trzymac rekami i nogami posady za najnizsza krajowa! ZENADA!!!

kobieta 25-40 czy kobieta, która ma dziecko, 3 lata i jest samotna nie ma prawa miec ochoty na seks? Nie moze czuc sie podniecona? Do konca zycia ma pozostac zakonnica juz? Co z tego, że pisała na forum? Lepiej zeby sie tak rozładowała niż sprowadzała nowych wujków do domu. Ogarnij sie kobieto!

nie tobie mnie oceniać. sama jesteś tak cwana,że piszesz na pomaranczowo. Żal. mam cię głęboko gdzieś i to co o mnie myslisz frustratko.

Gość Maskd
Strasznie mnie denerwuje takie biadolenie nad krajem. Wszystko można. Np. co do zakładania firmy - jedyne przez co trzeba się w tym momencie przebić to przez bariery swojej psychiki i mozgu. Wszystko można. Polska naprawdę nie jest złym miejscem do urządzenia sobie życia, trzeba się tylko wysilić. Byliście w Niemczech? W życiu nie wiedziałam tylu bezdomnych. Połowa ludzi któych znam, a którzy żyją w Angli mają serdecznie dość. Fakt, że można coś sobie kupić, ale normalnym ludziom nie daje satysfakcji to, że pracują całe żyje np. na zmywaku, bez szansę na zmianę czegokolwiek, nawet jeżeli mogą za wypłatę iść i nakupować sobie ciuchów. Zero ambicji, zero oszczędności, i sami ludzie z zupełnie inną, gorszą metalnością wokoło.

Gość No szok
Sam temat na erotycznym mnie nie szokuje (sama lubię seks), ale żeby pisać pod tym samym nickiem, którego się używa do rozmów o dziecku, mając w stopce zdjęcie dzieciaka, że każdy może zidentyfikować!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżynka, musisz być bardzo głupią osobą, może dlatego Ci się tak nie wiedzie?

Gość Maskd
PS. A przepraszam, swoją drogą, co ma pisanie o sprawach erotycznych do tego tematu? Od okiedy cieszenie się seksem, w jakikolwiek sposób jest wstydem? :). bo rozumiem, że to miało niby skompromitować autorkę

Gość No szok
Usuń te zjęcie, idiotko! :O Chcesz, żeby zaraz wszyscy wiedzieli, że mama Krzysia lubić wkładać język facetowi w... Nie szanujesz swego dziecka? A jak ktoś rozpozna waszą tożsamość? Debilka :O

Gość Maskd
uu, a tego nie zauważyłam. Jeżyna - usuń to zanim ktokolwiek to sobie połączy bo zgotujesz synowi masakrę

Gość kobieta 25-40
o to chodzi, że ja nie lubię byc okłamywana. 21:00 [zgłoś do usunięcia] Jeżynka6079 Ja wczoraj rozstałam się z facetem po 9 latach bycia razem. Dlaczego mnie to spotkało? Tak mi jest źle,dlaczego muszę przeżywać te katusze? Myslę o nim bez przerwy. Zebym tylko nie zadzwoniła. ale mi źle

TO TRZEBA BYĆ BEZCZELNYM DO GRANIC WYTRZYMALOŚCI,ZEBY WYCIĄGAC CZYJEŚ WYPOWIEDZI I SIĘ Z TEGO NABIJAĆ. DLA MNIE TO DRAMAT.

Gość No szok
Sorry, ale o ile w cieszeniu się seksem nie ma nic złego, to uprawianie cyber seksu na gównianej Kafe, "na oczach" wszystkich jest już żałosne (zobaczcie, co ona potem wypisuje na tym topie). A uprawianie go pod tym samym nickiem, na którym sie umieszcza zdjęcie DZIECKA jest debilizmem wykraczającym poza wszelkie ramy.