Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczednaaa

wydalibyście 5 tysi na

Polecane posty

Gość oszczednaaa

operacje oczu gdybyście mieli wadę wzroku?

Gość loletta987
zależy jak duża jest ta wada wzroku, jeżeli wystarczyłyby okulary czy szkła to nie wydałabym 5 tys.

Gość kobieta 25-40
a masz te 5 tys?

Gość bjdb
Tak. O le zabieg byłby mi rzeczywiści potrzebny. Wydałabym i pół miliona jesli zaszłaby taka konieczność.

Gość oszczednaaa
Nie mam ich jeszcze ;) Odłożyłam 2 tys i już mi ich trochę szkoda . Wiem ze za to mogłabym kupić coś innego . Ale okularów nie cierpię, mam ale nie nosze a wzrok coraz gorszy;(

Gość h65j64
laserowo? a nie boisz sie powiklan?

Gość bjdb
:) I tak Ci nie zrobią korekty dopóki wada się nie zatrzyma. Więc wydaje mi się, ze Twoje rozważania są przedwczesne.

kuźwa to ciułaj dalej kosztem własnego zdrowia... jasne, że jeśli to poprawiłoby moje wyniki to bym wydała. Bez przesady, ludzie kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy wydają czasem na operacje (fakt, inny kaliber, ratujące życie, przeszczepy itp) a tobie 5 tysi żal... To siedź z tymi 2 tysiącami pod dupą i bądź z dnia na dzień bardziej ślepa :D

Gość parowwwwa
ja mialam ten zabieg. wada -6 teraz mam -0,3, placilam 7 tys. polecam

Gość oszczednaaa
Tak się pytam tylko:) właśnie te 2 tys to specjalnie są oszczędzone na ten cel. Ale ja nigdy nie wydaje tak dużo kasy . A co do wypowiedzi bjdb to zanim uzbieram jeszcze resztę to wada na pewno się ustabilizuje;D

Gość heniek bez dupy
Nie no cos ty wybieram slepote

Gość ehgdhsd
parowwa, a nie masz powikłań? Suche oko, halo po zmierzchu itd...?

Gość oszczednaaa
parowwwwa nie miałaś żadnych powikłań? Czy konieczna jest rekonwalescencja 2 tygodniowa w domu? Czytałam o tym. A i mam jeszcze pytanie , czy mogę zrobić najpierw operacje 1 oka a potem gdy dozbieram resztę to drugiego? Ile wydałaś na krople do oczu?

Gość ergh3ehge
a jak wyglada taki zabieg i ile trwa? bardzo niebezpieczny jest? chodzi o slepote mozna oslepnac?

Gość parowwwwa
zadnych powiklan. Po 20 min od zabiegu widzialam juz prawie idealnie. Rekonwalestencja niepotrzebna , tylko krople przez jakies 2 tyg co kilka godzin. Najpierw robilam jedno oko bo sie balam ze moge oslepnac. Robilam w poznaniu w lexum medica tylko ze tym drugim sposobem, drozszym gdzie jedno oko 3,5 tys, chyba lasik sie nazywa. jestem zadowolona bo w koncu widze ;-)

Gość parowwwwa
zabieg bezbolesny tylko jeden moment jest nieprzyjemny jak laser dociska galke ale trwa to krotko.

Gość nhjjhbjnj
To są oczy bez wahania bym zapłaciła sama chciałam ale boje sie powikłań i tak juz na jednym oku mam blizne podsiatkówkowa i wade -12

Gość oszczednaaa
a ile kosztowały cie krople do oczu? A potem wizyty u okulisty juz po operacji?

Gość soczewkowy
a nie lepiej kupować soczewki ?

Gość Dżejson Byrn
Naprawde to takie dobre? Ja na oszczędności nie narzekam = mógłbym wydać te 5000 - 8000, ale się boję, że coś może pójść nie tak. A obecnie muszę nosić -0,75, których i tak nie lubię a jak założę to świat jest inny = piękny. A co z czasem - jak np. wzrok się pogarsza, to później znowu można taka operację?

Gość oszczednaaa
Ale soczewki też kosztują;) przez tyle lat zbiera się ogromna suma wiec ja wole wydać raz i pozbyć się wady;)

Gość oszczednaaa
Z tego co czytałam zawsze istnieje możliwość ponownego zoperowania oka a co do powikłań, to tez się boje wiec spróbuje najpierw 1 oko;]

Gość Dżejson Byrn
Hehe, a jak to będzie = na jedno będziesz widziała dobrze, a na drugie nie - trochę dziwnie ;)

Gość soczewkowy
heh jesteś głupia robić w młodym wieku taką operacje wydzasz 3 tysie/oko a wada i tak ci w pewnym stopniu powróci bo zawsze powraca tak mi mówił lekarz po 3 latach może powrócić do 30% wady więc ja wole soczewki 6pak kosztuje 60zł raz na pół roku x2 komplety i płyn wychodzi mnie jakieś 150zł więc operacja chyba zwróciłaby mi sie po śmierci.

Gość znfm
wydałam w sumie już ponad 10 tys na prostowanie zębów z niewielką wadą, myślałam, ze wyjdzie mie jednak wyszło tyle. Może zmieszczę się w 12-13. Nie żałuję. Zdrowie jest najważniejsze, forsę zawze można zarobić.. Znam i takie, że w życiu by tyle nie dały za to "na piwko czy papieroski zawsze się znajdzie"

Gość miłłka
Moze warto wspomnieć, ze okuliści sami sobie nie robią tego zabiegu . :) Na chwilę obecną nie wiadomo, jak będzie zachowywać się oko na starość.

Gość oszczednaaa
Ja aparat na zęby już nosze . Niedługo ściągam górę . Teraz biorę się za oczy:D

Gość pięknaKKK
chcesz być piękna - musisz pocierpieć - także finansowo. :) Ja wydałam ponad 6 tys. i nie żałuję. Moge się malować tak jak chcę (i to bez nosa w lustrze żeby zobaczyć swoje oko), okulary noszę - ale przeciwsłoneczne :) W przypadku operacji oka nie ma co oszczędzać - musi być zrobiona dobrze, bo zabiegi rekorekcji nie zawsze się udają. Koniecznie trzeba się udać do mądrego lekarza, który będzie potrafił nawet odmówić wykonania zabiegu jeśli jest jakiekolwiek ryzyko. Ja miałam zabieg w Nowym Wzroku w Warszawie - i polecam wszystkim.

Gość na gruponie widziałam
oferte za 3300 chyba