Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria magdalena boska89

Jutro mam rozmowę o pracę jako sekretarka. Jak się ubrać?

Polecane posty

Gość maria magdalena boska89

praca w b.duzej międzynarodowej firmie, bedzie na pewno duzo lasek poza mną...

Gość myla moja!
Dekolt, ,miDi... no i okularki nnno takie takie wiesz, kujonki najlepiej białe, skromne kolczyki. git majonez powodzenia

skoro nawet nie wiesz jak się ubrać, choć na ten temat są dziesiątki artykułów, to może sobie odpuść.

Gość ja jeszcze tak mam
nie polecam dekoltu do kolan i mini do pępka bo możesz tej roboty nie dostać

Gość myla moja!
polecam ci kakakaakakakkaa

polecam mini bez majtek - szef może chcieć wypróbować twoje zdolności praktyczne.

"nie polecam dekoltu do kolan i mini do pępka bo możesz tej roboty nie dostać" i tak nie dostanie, bo za głupia jest. ale może szef zatrudni ją jako swoją "prawą rękę" :classic_cool:

Gość ja jeszcze tak mam
u mnie byś roboty nie dostała a może i bym Cię jeszcze opierolił gdybyś przyszła ubrana jak dziwka.

ja tez juz nie slyszlaam rownie glupiego pytania;-) zeby w doroslym wieku nie wiedziec jakie sa zasady tzw. pozycia spolecznego i co kiedy i jak o nas swiadczy;/ rekrutowalam kiedys w korpo w warszawie - na asystenki dzialu (chyba wtedy) - nie pracowlaam jako hr ino asystenki sie nam skonczyly - stroj a nawet twarz nie mial nic do tego - as easy as it is;-)

Gość wojownicze żółwie ninja !!!
a co jest najważniejsze u takiej asystentki na rozmowie inteligencja doświadczenie wygląd tak obiektywnie

z mojego doswiadczenia - z 8 lasek wybralismy trzy, bo byly sensowne - i rozgarniete, to bylo zsadnicze kryterium, niektore tez mialy doswiadczenie wyglad nie mial zadnego znaczenia - choc w naszym dziale 95% to bylifaceci;-)

ja bym powiedzila, ze to bardzij obycie i rozgarniecie kandydatek zdecydowalo o tym - jak widac dobrzez wtedy wybralismy, bo jedna z tych trzech byla dla nas niedostepna - w miedzyczasie dostala juz prace - a wiec inni tez dosterzgli jej potencjal -= mile;-)

zasadniczo asystentka ma być rozgarnięta, ogarnięta i NIGDY nie pokazywać szefowi, że wie lepiej od niego.

brzmi to tak, jakby rozgarnięta kandydatka do pracy była towarem deficytowym...:-)

Gość pracowała i sie napracowała
bo rozgarnieta kandydatka to rzadkosc :( prostaczki, mitomanki, lafiryndy , panienki które wyzej srają niz dupe mają :(

Gość pracowała i sie napracowała
autorko jesli masz troche oleju w glowie postaw na klasyke, nie jąkąj sie, nie zakłądaj zadnej miniówki i nie wywalaj cycków na widok publiczny !!!! Goła dupa jest w cenie ale u pospolitych prywaciarzy, którzy szukają kogoś podobnego do siebie ; prostej laluni albo mięska do bzykania po pracy

Gość wojownicze żłwie ninja !!!
ja teraz jestem na etapie pt. "chcę zmienić pracę", ale mam doświadczenie i wykształcenie w kierunku prac. biurowego, więc podpytuję nie stanowi problemu rodzaj ubrania na rozmowę kwal., zastanawiało mnie co przede wszystkim zwraca uwagę rekrutera czy kontakt wzrokowy, czy elokwencja, czy po prostu dobre cv

wszystko. poza tym jeśli rekrutuje cię baba, to im jesteś ładniejsza, tym masz bardziej przechlapane. jeśli w HRze siedzi wypindrzona, wysolariowana czterdziecha - to będzie g... a nie rekrutacja i seria głupich pytań.

"wojownicze żółwie ninja !!! brzmi to tak, jakby rozgarnięta kandydatka do pracy była towarem deficytowym..." bo czesto jest;-)) nam trafily sie tez oszutski ktore zostaly odrzucone ale czas zmarnowany na nie;-) np. pisaly ze znaja angielski srednio - a nie znaly nawet w stopniu podtswowywm, ze o tych "plynnie" to nawet wspominac nie bede;-) byly tez takie kt nie wiedzialay na czym praca moze polegac - pomimo ze im opiwiedzilismy itp.;-) tez bylam zaskoczona

czyli obiektywizm jebał pies niech zyje relatywizm nie jestem miss polonia, ale podobam się facetom jak trafię na podstarzałą frustratkę będzie dupa nie będę rezygnować ze starej roboty póki co, bo nigdy nie wiadomo, kto będzie werbował

ROR, a powiedz uczciwie- zachowałaś obiektywne kryteria oceny?

" wojownicze żłwie ninja !!! ja teraz jestem na etapie pt. "chcę zmienić pracę", ale mam doświadczenie i wykształcenie w kierunku prac. biurowego, więc podpytuję nie stanowi problemu rodzaj ubrania na rozmowę kwal., zastanawiało mnie co przede wszystkim zwraca uwagę rekrutera czy kontakt wzrokowy, czy elokwencja, czy po prostu dobre cv" wszystko po trochu - takie bzdury pt kontakt wzrokowy czy mocny uscisk dloni wlozylabym miedzy bajki jedbnak;-)) te zbdury plodza czesto specjalisci Od "umiejetnosci miekkich" ;-) nikt powazny tego w biznesie nie bierze pod uwage liczy sie ogolna pewnosc siebie/wrazenie - postawa przezde wszystkim , otwartosc, ciekawosc , mnotywacja itd (nikt nie chce desperatow) - oczywiscie mowie to o walorach do prostej pracy biurowej (zupelnie nie ma to przelozenie gdy szuka sie specjalisty - wtedy liczy sie wiedza + doswiadzceznie, niektorych sie bierze nawet jakby przyszli w szlafroku na rozmowe;-)) ale to dotyczy malej licznby wyjatkow cv bardzo sie liczy bo pokazuje na ile ktos ogarnia swoje zycie, oczywisvcie mowi a o pozadnbych cv - i tym co czlwoiek robil dotychczas a nie o ladnym ubieraniu w slowka - to bardzo latwo rozszyfrowac;-)

"czyli obiektywizm j**ał pie" obiektywizm? no nie żartuj. rekrutują cię ludzie, a nie komputer obiektywnie analizujący dane.

"poza tym jeśli rekrutuje cię baba, to im jesteś ładniejsza, tym masz bardziej przechlapane. jeśli w HRze siedzi wypindrzona, wysolariowana czterdziecha - to będzie g... a nie rekrutacja i seria głupich pytań" to jest jakas bzdura z minionej epoki - gdzie siedzi zlosliwa pabi krysia rodem z epoki gierka i sie zlosci ze panna anna jesl mlodsza i ladniejsza;) moja kol z HR wybrala kiedys taka dzieczyne ze koledzy sie smiali ze chyba im chciala dzien w pracy umilic - naprawde dzieczyna byla fajna i do tego sliczna;-) moja koleznaka miala woczas 31 lat i pol roku wczesniej facet ja zostawil dla studentki;-) radze nie mierzyc wszystkich swoja miarka;-)