Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ericjam

znalazlam takie ogłoszenie - osoba chce kupić mieszkanie - co o tym sądzicie ?

Polecane posty

co to znaczy dochodzić swojego ? podać do komornika ? na jakiej podstawie ? bo komornika akty notarialne do niczego nie obligują . do sądu ? na j akaiej p odstawie ? czynności na nieruchomościach muszą być przeprowadzone u notariusza a notariusz takiej umowy nie sporządzi . Wiec ?

Gość 987654321
oj nie masz pojęcia o czym piszesz, tylko Ci się wydaje że masz, w umowie zapisuje się wszystkie warunki umowy a nie pobożne życzenia, wszystko to na co się strony zgadzają, i jeśli strony się zgadzają na płacenie co miesiąc po 100 zł. to notariusz musi to zapisać i koniec kropka. I bardzo często używa się sformułowania Strony oświadczyły że cena sprzedaży w kwocie np. 100.000 zł. zostanie zapłacona w następujący sposób: i wymienia się ze np. kwota 50.000 zł przed podpisaniem tego aktu a pozostała częśc ceny w kwocie 50.000 zostanie zapłacona do dnia 31.12.2012. Naprawdę nie wiedziałaś o tym. Oj to mało wiesz. Nie jestem notariuszem :)))) A szkoda bo to duża kasa. :))))

Gość 987654321
no i znów nie wiesz o czym piszesz, w akcie można również zawrzeć poddanie się rygorowie egzekucji wprost z aktu i bardzo często się z tego korzysta właśnie wtedy gdy są jakieś dalsze terminy płatności.

Gość eeweqwewqeqw
"no i znów nie wiesz o czym piszesz, w akcie można również zawrzeć poddanie się rygorowie egzekucji wprost z aktu i bardzo często się z tego korzysta właśnie wtedy gdy są jakieś dalsze terminy płatności." a ja kiedyś byłam własnie w kancelarii i tam mi odnosnie innej sprawy- odradzano umowę z dobrowolnym poddaniem się egzekucji, bo w praktyce bardzo ciezko to wyegzekwowac

Gość 987654321
jeśli chodzi o egzekwowanie długu to już inna para kaloszy, wszystko zależy od tego czy jest z czego egzekwować. Niestety czasami delikwent znika a nieruchomość zdążył upłynnić przed zamieszczeniem wzmianki w dziale III Kw o wszczęciu egzekucji z nieruchomości.

Gość aferykanka
rygor egzekucji pisze sie w aktach notarialnych zawsze i nie ma tak, że trudno to wyegzekwować bo ta osoba pozwala na to swoim podpisem więc można komornika który przejmie wynagrodzenie lub nieruchomość i ma ku temu podstawy prawne czyli akt gdzie sam na to pozwolił

Gość 987654321
"trudno" w sensie czy jest z czego bo delikwent mógł upłynnić nieruchomość następnego dnia

to ,ze nie jesteś notariuszem a jedynie czlowiekiem , który myśli ,że skoro płaci notariuszowi to ma prawo w akcie zapisać co zechce - to widać z daleka :) mieszasz różne rodzaje umów ,rozne Kodeksy i Prawa i myslisz ,zę to wszystko prawda :)

Gość 987654321
a notariusz to nie człowie??? ciekawa koncepcja :)))))

Gość 987654321
nic nie mieszam, piszę o możliwościach, może Ty przejdź się do notariusza, to może rozjaśni Ci trochę w głowie.

co jakiś czas przeprowadzam albo pomagam przeprowadzać rozmaite transakcje u notariusza , radcy prawnego ,czasami podatkowego . I robię to juz dostatecznie długo , żeby wiedzieć ,ze nie wszystko to co na co klient ma ochotę , co chciałby przeprowadzić mieści sie w granicach prawa i przepisów . a taki rodzaj kuna z pewnością nie jest możliwy . wystarczy przejść sie do pierwszego z brzegu notariusza :)

Gość 987654321
a ta swoje. Jak już pisałam przygotowywałam osobiście sporo aktów notarialnych, i co nieco wiem na ten temat, no ale cóż Ty wiesz lepiej więc żyj sobie w tej błogiej świadomości czy też nieświadomości :))))) Dyskusję z Tobą uważam za zamkniętą. Miłego dnia. :)

osobiście ?:) akty notarialne ?:) z taką wiedzą ?:) to chyba w " Amber Gold " :D