Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue ivy

Figura typu "gruszka"-jak pozbyć się tłuszczu z okolic ud?

Polecane posty

Gość blue ivy

Witajcie, mam figurę typu "gruszka", czyli małe piersi, płaski brzuch, długie ręce, szczupłe łydki i masywne uda oraz tak zwane flaki na wewnętrznej stronie ud. Mam też masywną pupę. Co zrobić, aby pozbyć się tłuszczu z tych okolic. Jakie ćwiczenia mi w tym pomogą, co jeść i czego najlepiej unikać.

Gość o rany julek
niestety, nie da sie celowo spalac tluszczu z okreslonej czesci ciala. zeby wogole spalac tluszcz najlepsze sa cwiczenia aerobowe: bieg, aerobic, szybki marsz, h.e.a.t. co jesc? unikac weglowodanow, spozywac duzo swiezych warzyw, lekkostrawne mieso (kurczak, ryba)

Gość nwhenebkm
A jak ja jestem cała szczupła, a mam gruby brzuch? Widoczna fałda, nawet cellulit zaczął się robić i wstyd mi, bo mam 163cm, ważę 50 kg, cała jestem drobna, a brzuch to mi aż za majtki zaczyna zwisać powoli:/ Nie chcę schudnąć na całości, tylko sam brzuch zgubić, jak to zrobić?

Gość o rany julek
mozez stosowac cwiczenia na brzuch, co prawda tluszcz szybciej stamtad nie zniknie ale miesnie sie wzmocnia i bedzie to lepiej wygladalo, brzuch bedzie jedrniejszy i bardziej plaski mam ten sam problem...

Gość nwhenebkm
A jak właśnie ten tłuszcz stamtąd zgubić? No ja uda i biodra mam akurat super szczupłe, także natura jest przewrotna, jednym daje jedno, innym drugie:D

Gość o rany julek
ak juz napisalam, nie da sie zaplanowac ani nijak ustalic z jakiej czesci ciala sie bedzie tluszcze spalal albo idzie po calosci, tzn. po trochu zewszad albo wcale

Gość tytytydrg
opis twojej gruszki jest zly... małe cycki i duzy tyłek to nie gruszka... gruszkę masz wtedy gdy twoje ciało jest nieproporcjonalne, czyli wąskie ramiona i szerokie biodra, jesli masz rowne ramiona z biodrami to mimo iz gruba nie jestes gruba to jestes jablkiem (ale kiedy przytyjesz bedziesz tak wygladac) a co do twoich nóg to musisz wiedziec czy masz nadwage bo jesli twoja waga jest dobra to na twoj tluszcz z tych partii pomogą tylko cwiczenia siłowe

Gość o rany julek
uwaga na cwiczenia silowe, prowadza do rozwoju miesni a tym samym objetosc ciala sie przez to moze jeszcze zwiekszyc, czyli nogi moga sie stac jeszcze bardziej masywne

Gość tytytydrg
o rany julek na TAKIE miesnie to niestety trzeba sobie zapracowac, znasz sie na tym jak swinia na gwiazdach, a lekkie cwiczenia siłowe wzmacniają miesnie i troche spalają tłuszcz, na pewno nie tyle co aeroby ale umiesnione nogi maja mniejszą objętosc niz gdyby zastąpic miesnie tłuszczem...ewentualnie mozna zwiekszyc wage bo miesnie są ciezsze od tluszczu

Gość o rany julek
zeby sie tluszcz spalal, musi byc odpowiednie tetno. mozna to obliczyc wg wzoru (226 twoj wiek) x 0,6 dla kobiet i (220 twoj wiek) x 0,6. przy cwiczeniach silowych zwykle sie takich wartosci nie osiaga. chyba, ze polaczyc trening aerobowy z silowym.

Gość o rany julek
ma tam byc minus twoj wiek czyli (226 minus twoj wiek) x 0,6 i (220 minus twoj wiek) x 0,6

Gość hduudhxhsj
Jedynie liposukcja tych okolic,dieta spowoduje ze bedziesz chudla tam gdzie jestes najchudsza,cwiczenia tylko wzmocnia miesnie i jestes gruszka a nie jblkiem jak ktos pisze

Gość blue ivy
a w domu wykonam te ćwiczenia siłowe? bo nie chcę płacić za siłkę

Gość blue ivy
dzięki wielkie za pomoc

Gość jklopp
taa gówno a nie gruszka..

Gość tak ona jest
jablkiem.... to jak nazwac budowe gdzie ma sie ramiona wezsze od bioder???

Gość o rany julek
waskie ramiona, szerokie biodra - to wlasnie gruszka, nie? a szersze ramiona szersze od bioder i do tego brzuch to jablko

Gość tak ona jest
jablko jest przeciez proporcjonalne...:O ehhh ale dobrze ze chociaz tez twierdzisz ze autorka nie jest gruszka