Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebawem Mamusia

Kiedy kupować ubranka dla noworodka??

Polecane posty

Gość Niebawem Mamusia

Jestem w 6 miesiącu ciąży. Wszystko w porządku, dzidziuś rozwija się jak powinien. Wyniki mam dobre. Chciałabym już powoli kupować wyprawkę dla dziecka, ale mi stare baby nagadały, że to za wcześnie i przynosi pecha:/ niby w to nie wierze, ale jak tak mi plotą nad uszami to zaczynam się zastanawiać...wiem, to głupie, ale jak ktoś Ci w kółko powtarza coś jak mantrę to zaczynasz w to wierzyć...

Nie słuchaj głupot, ja jestem w 10 tc a mam już karton ciuszków od kuzynki i nie sądzę żeby to miało wpływ na zdrowie dziecka.

Gość wertfgbvn
Od początku ciąży, systematycznie, żeby nie odczuc dotkliwie wydatków.

Jeśli znasz płeć to śmiało kupuj ja tylko czekam na USG które stwierdzi płeć i kupię jakieś body i śpioszki bo później z wielkim brzuchalem nie wyobrażam sobie chodzić w 8 miesiącu bo dzidzia nie wiadomo kiedy wyjdzie i takie bieganie w ostatniej chwili nie jest fajne raczej

Gość madziulah
ja jestem w 22 tc i dziś zrobiłam pierwsze zakupy :)

Gość mama maluszka
hej co prawda moj mały ma juz 2,5 roku ale ja w tym samym tyg kiedy dowiedzialam sie ze bd miala dzidziusia ruszylam do skepu:) kupowala takie rzeczy ktore asowałyby zarówno dla dziewczynki i chlopczyka:)

Gość Niebawem Mamusia
No to ruszam chyba na zakupy koloru niebieskiego :D

Gość jak tylko zaczęłam drugi trym
od 14 tc kompletuję wyprawkę, dzięki temu nie odczułam prawie w ogóle finansowo,oprócz zakupu wózka, bo to spory wydatek. Poza aspektem finansowym- dla mnie to radocha kupować małej ciuszki- i rozkładam to sobie na raty. Teraz mam już praktycznie wszytsko poza drobiazgami ( kosmetyki, przybory toaletowe, butelki) a jestem w 33 tc. Już kręgosłup mnie boli, po pracy nie mam siły nigdzie łazić i nie wyobrażam sobie, ze teraz miałabym dopiero zaczynać kompletowanie wyprawki.

Ja o ciazy dowiedzialam sie w marcu,w 3-4 tygodniu,a ze akurat byly zimowe wyprzedaze,a wiedzialam juz,ze termin na listopad,skorzystalam i kupilam pare ciuszkow :) i to byl bardz dobry wybor,bo za smieszne pieniadze kupilam mase dobrych jakosciowo rzeczy.pozniej to samo na letnich wyprzedazach-mozna bylo upolowac jakies body na dl rekaw,czy pizamki,dzieki temu nie wydalam fortuny na ciuszki,a mam to,co potrzeba. wozek kupilam juz miesiac temu i mimo,ze 2 miesiace do porodu zostaly,wszystko juz mam. nie uwazam,zeby mialo mi to pecha przyniesc,do niedawna nie odrywalam metek z ciuszkow,bo jakby co moglam sprzedac jako nowe. dopiero tydzien temu poodrywalam i wypralam ubranka,takze ja jestem za tym,zeby pomalu sobie kompletowac wyprawke:)

Gość inesines666
Cześć. Ja będę rodzić na początku listopada i właśnie powoli zaczynam jakieś gromadzenie wyprawki dla mojego synka. Jestem z Krakowa, odkryłam niedawno fajną galerię Magdalenkę w Bochni, byłam tam już 2 razy - mają szeroki asortyment dla dzieci. Jedzie się raz w jedno miejsce, i można zaopatrzyć się we wszystko co potrzebne.

Gość druzgot

w grudniu po poludniu

Gość Gość

Ja czekałam do 30tc.Korciło wcześniej nie powiem.Teraz bym już nie czekała bo i na co?