Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Przetrzymywanie dzieci w przedszkolu w brew woli rodziców!!!! Szok!

Polecane posty

Gość Renkaaa
Ale mamy durne społeczeństwo, że tanczy tak jak im zagra przedszkolanka ;/

Gość normalna matka
no to tanczmy wszyscy jak sobie sami zagramy....zobaczymy czy bedzie pozadek...:D:D:D

@Renkaaa mało powiedziane, że durne. Społeczeństwo upośledzonych intelektualnie pacynek i niewolników przepisów prawa, ustanowionych przez równie tępych ludzi ;) Zero samodzielnego i konstruktywnego myślenia oraz tworzenia. Dobrze, że jestem bękartem Indygo i pojmuję otaczający mnie świat bez określonych wzorców.

matko kochana , jak przeczytałam temat myślałam , zt jakiś atak terrorystyczny niczym w Biesłanie a to ..... mamusie szaleją :D

Gość normalna matka
wszyscy widza tylko czubek wlasnego nosa. Dziwicie sie politykom...,ze tylko patrza na swoje zyski,nie kierujac sie dobrem calosci. A wy jestescie taty sami...,,bo nie bede czekac'',nie bede sie wracac,bo mnie sie nie chce...bo mam prawo.... Zal pl

jest cos na rzeczy ,ze później uczniowie zachowują isę histerycznie i roszczeniowo jeśli od najmłodszych lat żyją w przekonaniu ,ze " ja " jestem najważniejszy.

normalna matka ale co to za "dobro dzieci" ze siedza te 15 min dluzej w rpzedszkolu? Nie pojmuje. Widzialąm jak wyglada popoludnie w przedskzolu. W naszym robili "zbiorkę" dzieci z roznych grup i dzieci mialy czas wolny. Więc tu chodzi tylko o kasę i nic wiecej bo cale rysowania, zajecia plastyczne, szlaczki, piosenki i kazda inna nauka jest do godz 13 bo tak jest odgórnie postanowione ze podstawa programowa czyli zajecia edukacyjne koncza sie o 13. To tak jakbys nie mogla zabrac dziecka od opiekunki 15 minut wczesniej bo opiekunka ci kaze przyjsc o 14.45 i zaplącic jej za dodatkową godzine. Uwazasz ze to ok?

Gość Renkaaa
Przetrzymywanie dzieci wbrew woli rodziców jest karalne, wyłudzanie pieniędzy też, a oni dalej się upierają, że pani przedszkolanka jest cacy. Szkoda wzroku na czytanie takich bzdur, dobrze napisał ktoś na górze, że przedszkole jest dla dzieci, a nie dzieci dla przedszkola. Ale widać niektórzy lubią się szmacić.

a mnie fascynuje coś innego - przecież podpisujecie jakąś umowę , prawda ? nie czytacie jej ?

Szkoła jest OBOWIĄZKOWA a można dziecko zwolnić wcześniej. Przedszkole NIE jest OBOWIĄZKOWE wiec co to za brednie, że przedszkolankom wolno? Rodzice decydują o swoich dzieciach! NIKT INNY! Co do donosów to zgadzam się że zgłoszenie powinno byc podparte nazwiskiem. Ktoś tu dobrze napisał że z anonimem nikt nic nie zrobi. Autorko nie panikuj że dziecku piekło urządzą - wręcz przeciwnie! Będą sie starać aby było wszystko ok bo będa wiedzieć że w razie czego zrobisz z tym porządek!

U mnie umowa wygladala tak ze deklaruje sie ilosc godzin jakie dziekco spedzi w przedszkolu i radza zadeklarowac wiecej bo godziny deklarowane platne są po 2,5 a jak dziecko zostanie dłuzej poinad to co w umowie to placi się 4 zł za godz. Odbierać mozna dowolnie byleby po 13 kiedy to jest realizowana podstawa programowa i nie o 14 bo jest obiad (albo przed 14 albo 14.30 i wtedy sie pląci tez za obiad. Dla mnie jasna i przejżysta umowa ktora jest ok zarówno dla rodzica jak i dla pani bo chyba jej wygodniej jak mniej dzieci zostanie i jej nie jecza nad glowa ;) niż jak siedzi cala grupa.

Gość normalna matka
wiosenna mama-- Przedszkole to takze godziny pracy innych ludzi,chyba sie z tym zgodzisz...wiadomo ze o kase tez chodzi. Nikt sie bedzie s ie zajmowal dzieciakami za darmo. W tym wszystkim chodzi najbardziej o pozadek,a nie o to zey robic komus na zlosc..,no ludzie... naprawde tak trudno wam sie dostosowac do jakis regul...??? Opiekunka a przedszkole to co innego...,w przedszkolu jest wiecej dzieci i jak kazdy przychodzilby jak mu sie podoba to robi sie zamieszanie...,a potem problem jak to nie rodzic odbierze dziecko tylko ktos obcy...:O Jesli zajdzie potrzeba odebrania dziecka wczesniej-bo sa rozne sytuacje-nie mam nic przeciwko,ale nie dla wlasnego widzimisie rodzica... a co to za dobro dzieci ze siedza w przedszolu tak jak jest ustalone...?ano takie ze ucza sie ze przystosowania do okreslonych zasad.A nie ze dziecko powie mamusi ze ma przyjsc wczesniej bo leci fajna bajka w telewizji i mamusie leci po dzieciaka...W ten sposob dzieciak sie uczy tylko tego ze co chce to ma.Bo doo wszystkiego ma prawo.... A przedszkole to nie tylko nauka ,rysunki,piosenki itd. To takze czas wolny...,ktory w doroslym zyciu tez bedzie mialo...

no, poszłam o 14:50 po córke i szok:) przedszkole otwarte :P pytam Pana który stał na schodach " już otwarte" a on do mnie, że dziś sama Pani dyrektor drzwi otworzyła i oświadczyła że mozna było przyjśc do niej a nie zaraz dzwonic :) kartka znikneła, a jaka miła dzis była, byłam jej zanieść zaświadczenie a ta milutka że hoho :):):) az trudno uwierzyc :P A mało tego Pani dyrektor powiadziała że nie bedziemy płacic za te godziny, moment sie ogarneła.

Gość normalna matka
juz to pisalam wczesniej-skoro przedszkole nie jest obowiazkowe ,to niech szanowne mamusie siedza w domu z dzieciakami a nie stwarzaja problem. Sa matki ktore chetnie poszlyby do pracy gdyby bylo miejsce dla ich dzieci w przedszkolu...

Gość normalna matka
hehehe,marna prowokacja:D Ale dzieki niej wiadomo ze az sie roi od takich pomylonych rodzicow....:O

ale w jaki sposób rodzic ma poinformowac kogos z przedskzola ze akurat ma potrzebę - pilną odebrania dziecka skoro zamykają drzwi i nie pozwalają wejść i porozmawiać? Uważasz ze tak się to powinno odbywac? A wyobraz sobie ze mieszkasz na zadupiu gdzie jezdzi autobus raz na godzinę albo i na 2-3 i MUSISZ odebrac dziecko te 15 min wczesniej bo inaczej 3 godz stoisz na przystanku. Nie kazdy ma auto. Albo musisz odebrać dziecko bo masz inne dziecko w innym przedszkolu/ żlobku/ świetlicy i tamto też musisz odebrać przed 15. Są rozne sytuacje dla mnie to zadne wytlumaczenie. Odbieranie dziecka powinno byc dostepne o kazdej porze. Ja jako rodzic jesli mam ochotę zabrac dziecko o 12.58 bo tak mi akurat pasuje z takich czy innych powodów to mam prawo je odebrac (ze szkoly rownież) Przedskzole nie jest obowiazkowe i nie mozna wyznaczać żadnych godzin, procz godziny otwarcia- zamkniecia przedszkola.

No i bardzo dobrze bo nieraz w placowkach publicznych (przedskzole, szkoly przychodnie spzitale) dzieją sie cuda i personel sobie urządza smaowolkę traktując klientów jak... Fajnie ze sie ogarneli widocznie ktoś procz ciebie tez sie sprawą zajął.

ale w jaki sposób rodzic ma poinformowac kogos z przedskzola ze akurat ma potrzebę - pilną odebrania dziecka skoro zamykają drzwi i nie pozwalają wejść i porozmawiać? Uważasz ze tak się to powinno odbywac? zdzwonić ?:D

noo bede stalą przed przedskzolem i dzowbila bo mi drzwi nie otworzą. Uwazasz ze to normlane? Juz nie wspomnę o zasadach kultury osobistej ze jak ktos puka do drzwi to sie otwiera. Kpina :D:D:D A jak pani dr akurat tel nie odbierze to co zrobic? wysląc list polecony czy moze maila? A moze faxem?

allium umowa jest ale w umowie nie ma że nie mozna odebrać dziecka kiedy rodzic chce, nie ma w umowie że dziecko odbierasz po 15 :-/

jak masz pilna potrzebę to chyba wiesz o tym wcześniej a nie dopiero jak staniesz przed bramą ?:) Kultura i poszanowanie cudzej pracy działają w obie strony - i o zgrozo rodziców także obowiązują .

skoro umowa jest tak niejasna to na jakiej kpodstwie naliczana jest należność ?

Gość normalna matka
jak to w jaki sposob...???a czy my zyjemy w epoce kamienia lupanego...???nie masz tel do przedszkola...?tak samo przedszolanka czy dyrektorka musi miec kontakt d ciebie..! Nie pozwalaja porozmawiac,...?smieszna jestes...? To wymysl autorki...,juz nie wiedziala jak sie bronic...! Jesli mieszkasz na zadupiu,to chyba nie od wczoraj,prawda...?ani z dnia na dzien nie wycofuja wszystkich autobusow zebys nie mogla dojechac po dziecko:D Takie rzeczy ustala sie z dyrektorka na samym poczatku albo od razu po zaistnialej sytuacji moja droga.... Ale widac trudno niektorym porozmawiac i ustalic cos z dyrekcja.Lepiej pojsc na skarge... Jak tego chcesz uczyc swoje dziecko to powodzenia. Zamiast z Toba porozmawiac,od razu bedzie dzwonic pod 112 i kablowac na mamusie....

W jaki sposób zostawiając dziecko 15 min dluzej szanujesz pracę innych? Już Ci napisalam że opiekunki tez na pewno są happy jak się pozbędą 80% grupy wcześniej i zostanie im mniej dzieci do zabawiania i pilnowania zeby się nie kopali, nie pluli, nie zesikali w majtki itd. Szanowanie pracy innych to odbieranie dzieci przed godzinami otwarcia przedszkola tak zeby pozwolić komuś zrobic porzadek i iść do domu życ wlasnym zyciem, a odbieranie dziecka 15 min wczesniej to zadne szanowanie pracy.

allium na poczatek to by było dobrze dowiedziec sie ile jest w końcu za godzine bo co innego jest na stronie przedszkola co innago w przedszkolu:-/

a co zmienia telefon? - tez angażuje czas, jak kilka matek zadzwoni to trzeba by zapisac kto gdzie i kiedy - bez sensu...