Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Przetrzymywanie dzieci w przedszkolu w brew woli rodziców!!!! Szok!

Polecane posty

Gość normalna matka
jesli na drzwiach wisi kartka ze dzieci wydawane sa od 15 to od 15.00 prawda???czytac chyba kazdy potrafi??? idziesz do lekarza tez umawiasz sie na jakas okreslona godzine a nie jak sobie upierdolisz -tak? Wkladasz pieniadze na lokate -tez przed czasem nie wyciagniesz ich -bo stracisz.... A skoro piszesz Ze to twoje dziecko i masz prawo odbierac dzickoo jak ci sie podoba-to zmien przedszkole,albo najlepiej sama zajmuj sie dzieckiem w domu.Oby w przedszkolach jak najmniej takich matek jak TY....

Gość normalna matka
u nas sa wlasnie podobne zasady i jakos matki potrafia sie do tego zastosowac... Bo to żadna filozofia droga Pani. A przedszkole to takze miejsce pracy innych ludzi i to tez sie powinno szanowac.Skoro inne przedszola toleruja taka samowolke to w czym problem...?Zmienic i czesc.

normalna matka Wytłumacz mi tez czemu inne kwoty sa na stronie inne w przedszkolu a jasnie Pani dyrektor ryja drze zamiast odpowiedziec jak w końcu jest??? Jak by rodzice nie płacili za predszkole to by była pierwsze do rozmowy, ale jak coś sie chce ktos zapytać normalnie jak człowiek to ona zgeba no proszę Cie czy to normalne zachowanie, że w przedszkolu nic nie możesz się dowiedzieć i to że przedszkole wymusza za płacenie dodatkowej godziny? Inne przedszkola tego nie praktykuja, tu tez nigdy tak nie było tylko teraz sobie Paniusia wymysliła jakies swoje zasady. Nie ma prawa nie oddac dziecka a dwa nie ma prawa wyłudzac dodatkowych pieniedzy od rodziców którzy moga przed 15 odebrac dziecko. Dwa przedszkole jest mozna żec drugim domem dziecka, bedzie tam prawie codziennie wiec wybacz ale oczekuje aby ktos mi udzielał odpowiedzi na pytania i watpliwości a nie sie darł i olewał.

Gość normalna matka
nie wypowiadam sie na temat platnosci,nie znam sprawy. Wypowiadam sie na temat odbierania dziecka z przedszkola wedlug wlasnej wygody... W kazdej pracy panuja jakies zasady do ktorych sie musi stosowac pracownik jak i klijet. Jesli cos jest wymyslem pani dyrektor to widocznie ma takie prawo o czyms decydowac..a z ta kasa to chyba raczej ty kombinujesz chcac odebrac dziecko o 14.15 a nie o 15 jak ustalono w przedszkolu....:O

Gość zielonawstążka
Przedszkole do którego chodzi moja córka jest czynne o 6 do 17. Dzieci trzeba przyprowadzić do 8. A od 8 do 13 jest realizowana podstawa programowa. Za te godziny się nie płaci. Płaci się tylko za wyżywienie jeśli się chce. I dziecko można odebrać o 13. Jak mała chodziła pierwszy rok to nawet o 12 po nią byłam. Ale to tylko przez pierwszy miesiąc. Leżakują u nas tylko maluszki. Dodatkowe godziny są płatne. I każdy rodzic indywidualnie ustala w jakich godzinach dziecko jest w placówce, i ile posiłków je, jeśli je.

Gość normalna matka
z tym odrebnym przypadkiem to masz racje;) W dzisiejszych czasach 3 \ 4 matek jest wlasnie takich,ze nauczyciel w szkole jak i przedszkolanka w przedszkolu nie maja prawa glosu....:O Dzieci moga wszystko bo to zawsze nauczyciel jest winny...bo w razie czego mamusia jedna z druga pojda na skarge do dyrektora albo do samego prazydenta-i taki nauczyciel siedzi cicho bo nie ma wyjscia.Inaczej straci prace... Obuzone mamusie zawsze bronia swoich dzieci bo oczywiscie maja do tego prawo...-A POTEM OGLADAMY WE WIADOMOSCIACH JAK SYNUS ZAKLADA NAUCZYCIELOWI KOSZ NA GLOWE:D Zenada.

normalna matka po pierwsze NIGDZIE NIE MA TU MOWY O DZIECIACH I O PRAKTYKACH NAUCZYCIELEK to raz, 2 jesteś zapewne nauczycielka :P. Odbiegasz od tematu w zupełnie innym kierunku. zielonawstążka to że rano kazde dziecko musi byc do ustalonej godziny to ok, ale to że jesteę przed 15 i chcesz odebrac dziecko a Ci nie oddaja to przesada i to gruba, jakim prawem?

Gość CZAS PRZYSTOSOWAĆ DZIECI
DZIECI NIE SĄ WASZĄ WŁASNOŚCIĄ! ZAPAMIĘTAJCIE TO SOBIE DROGIE MAMUŚKI I DRODZY TATUŚKOWIE! SKORO NIE PASUJĄ WAM REGUŁY PRZEDSZKOLA, TO PROSZĘ CIE ZAPISYWAĆ SWOICH DZIECI DO TEJ PLACÓWKI. NIEDŁUGO PRZEDSZKOLA BĘDĄ OBOWIĄZKOWE, BO WY, JAKO RODZICE NIE POTRAFICIE WYCHOWYWAĆ DZIECI. PÓŹNIEJ ROŚNIE NAM ARMIA NIEUDACZNIKÓW, PASOŻYTÓW I BEZROBOTNYCH, KTÓRZY STANOWIĄ REALNE ZAGROŻENIE DLA RESZTY SPOŁECZEŃSTWA!

Gość normalna matka
jeszcze ci kobieto napisze ze powinnas sie cieszyc,ze twoje dziecko ma miejsce w przedszkolu,bo jest wiele takich matek ,ktore chetnie poszlyby do pracy a dziecko zostawily w przedszkolu,a nie robisz dym z powodu 15 minut czekania.Skoro nie rozumiesz tak prostego komunikatu ze odbieranie dzieci jest o 15.00 to moze pobiegaj w kolo przedszkola w tym czasie.... Ta ,,6'' z przodu bedzie predzej...:P i Wilk syty i owca cala:D

normalna matka a no bedzie bedzie :P tak czy tak nie odpuszcze, nie maja prawa i juz. Dyrektor nie ma prawa wprowadzic takiej zasady i to jest odgórne a nie to że po 15 odbieramy dzieci i tyle w temacie :)

Gość normalna matka
nie ma mowy akurat w tym temacie ale chce Ci przez to powiedziec ,ze ty wlasnie jestes taka matka,ktora nie da sobie nic powiedziec..--.to jak ty mozesz dziecko wychowac,zeby bylo posluszne przedszkolance czy nauczycielowi....skoro sama nie potrafisz dostosowac sie do takiej błahostki... Nie nie jestem nauczycielem-dietetykiem:)

Gość yxdcfghjuiop
kiwi1988ldz kiwi1988ldz@tlen.pl'; Witam! Moja córka w tamtym roku chodziła do przedszkola w każdej chwili można było ja odebrać, nie ważne czy to była godzina 12:00, 14:00 czy 17:00, zawsze dziecko było oddane. W tym roku córka poszła do innego przedszkola . W Poniedziałek poszłam odebrać dziecko była godzina 14:45 na co Pani która otworzyła drzwi ku mojemu zdziwieniu powiedziała że teraz dziecka mi nie wyda, dopiero o 15. Na drzwiach wisi kartka " dzieci odbieramy od 15:00 do 17:00", we Wtorek było to samo, około 30 osób czekało pod przedszkolem, rodzice dzwonili a przedszkole nie otwierało drzwi, dopiero zostały otwarte o 15:00. Druga rzecz za każda rozpoczętą godzinę trzeba płacić czyli jak otwierają o 15 płacisz tak jak by dziecko było do 16:-/ zamiast pisac takie bzdety, napisz w jakim miescie jest to przedszkole, chetnie tam zadzwonie

Gość zielonawstążka
Napisałam tylko dla porównania, jak wygląda sytuacja w "moim" przedszkolu.

jeszcze jedno dziecko jest moja własnoscia, nie przedszkola mambi, sasiadki itd:) to ja mam władze rofdzicielska to ja odpowiadam i decyduje za ni do 18roku zycia, dziecko jest moje nie społeczenstwa i to ja decyduje gdzie bedzie ile i td to by było na tyle :)

Gość normalna matka
oooo,mamy nastepna ...,heheh Jak to dobrze,ze ja nie musze sie użerac z takimi babami w pracy....:D

Gość harakirriririri
Co za cholerna bzdura?! Podajcie ich dosadu! Co toznaczy "nie wyda"?! Czy dziecko to przedmiot?

katastrofa jak to czytam. Te obrończynie, że to dobrze że dzieci nie wydają itp.az mi sienie dobrze robi. Ja mam nadzieje że u Was w pracy , pracujecie za zamkniętymi drzwiami, do ktorych nie macie klucza. I nie macie prawa wychodzić. Czy to szkoła muzyczna, czy kółko plastyczne, czy przedszkole prywatne czy panstwowe czy podstawowka, czy zajęcia korekcyjnej. Na rządanie rodzica, mają obowiązek wydać dziecko. OBOWIĄZEK. jesli jeszcze do kogos nie dotarło to proponuje troche poczytac. Przedszkole to nie więzienie, że trzeba czekac na pozwolenie na widzenie.

normalna matka moje dziecko sie słucha przedszkolanek, nie sprawia problemu, w tamtym przedszkolu panie powiedziały że moje dziecko inteligencja przeważa wszystkie dzieci w grupie wiec nie mów mi że źle ja wychowuje bo to zdolna i madra dziewczynka. ja poprostu nie potrafie się pogodzic z tym że obcy ludzie mi mówia kiedy wolno mi zabrac dziecko i td :-/ to jest moje dziecko i powinno byc ze mna wtedy kiedy ja chce a nie kiedy mi pozwalaja obcy ludzie, co to ma byc?

Gość normalna matka
jaka ty smieszna jestes kobieto....dziecko to twoja wlasnosc....masakra...-juz wspólczuje temu dzieciakowi:O Pogadamy za 10 lat czy tak o wszystkim bedziesz decydowac....i jaka bedziesz miala mine jak dostaniesz w pape od tej ,,swojej wlasnosci'' jak bedzie dojrzewajacym nstolatkiem w okresie buntu:O Powodzenia...

Gość LaMania
zajęcia są do 15 to odbiera się o 15. w każdym cywilizowanym kraju tak jest...

Gość aaaaa.
U nas jest tak, że dziecko ma być w przedszkolu do 8 a odbierane od 14,15, bo o 13,50 jest obiadek. W regulaminie przedszkola jest że nie ma pobytów bez obiadu, w dodatku płatne zajęcia - tu uwaga!!! - są od 10-12, nie da się wymigać. Jeśli chcemy dziecko wyjątkowo wcześniej to mówimy rano - za często nie ma problemu, ale stosowanie się do regulaminu może skutkować skreśleniem z listy. Przy składaniu podania akceptuje się regulamin placówki. Ale dziecko do 15... przesada. Ja bym poruszyła to na zebraniu, ew. jeśli nie pomoże to rzecznik praw dziecka, rzecznik konsumenta -p naciąganie na płatne zajęcia!!, kuratorium i policja, prezydent miasta, który niejako sprawuje pieczę nad przedszkolami. Nikt nie ma prawa zmuszać rodziców do płacenia za dodatkowe zajęcia.

Gość vgsdxgsg
właściwie todobrze tym pracujacym mamusiom, których dzieci dostały się dpp panstwowych przedszkoli że pracują tylko do 14 , proponuję zrezygnowac z przedszkola i znajdzie się miejsce dla dziecka którego mama pracuje do 16 , ona nie bedzie miała takich durnych problemów

Gość yxdcfghjuiop
ponawiam pytanie: zamiast pisac takie bzdety, napisz w jakim miescie jest to przedszkole, chetnie tam zadzwonie

Gość LaMania
nie widzę problemu żeby poczekać 10 minut na otwarcie przedszkola....

kiwi, Ty się nie denerwuj bo mnie tez szlag trafia jak piszą że dziecko nie jest Twoje i nie masz do niego absolutnego prawa. Az sie we mnie gotuje. Dlatego dobrze Ci radzę, zejdz z forum nie siedz tu i sie nie denerwuj bo tu nie ma zadnej konstruktywnej dyskusji. Tylko jakies idiotki sie wywyzszaja, ktore pozbyly sie dzieci wysylajac je do przedszkola i oby jak najdluzej tam siedzialy..... Po razkolejny Ci mowie- dobrze zrobilas

Gość normalna matka
To ty dajesz swoje dziecko pod opieke tym obcym ludziom jakbys zapomniala..... I oni sie na ta opieke zgadzaja pod warunkiem ze odbierzesz ja o 15.00 ..... Jesli Ci to nie pasuje to poszukaj innych ,,obcych ludzi''do opieki kochana. Mam wrazenie ze pisze doslownie z jakas wiejska nastoletnia w dodatku rozpieszczona mamusia.....

Gość ale ty sie awanturjesz o 15 mi
minut!!! skoro posylasz dziecko do przdszkola to akcepyujesz jego regulmamin i dzicko przyprowadzasz i odbierasz w godiznach wyznaczonych przerz przedszkole. to nie zlobek ani prywatna nianka, ze robisz co chcesz. to placowka opiekunczo wychowawcza kotra ma min dzieci nauczyc zycia w spolecznosci i przestrzegania pewnych zasad. skoro nie zgadzasz sie z regulaminem przedszkola i te 15 minut sa dla ciebie nie do wytrzymania to zmien placowke dziecku. Bedzie z pozytkiem dla wszytkich;