Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ntnrn

Oszukana na Allegro... A Serwis nie chce pomóc

Polecane posty

Gość ntnrn

Zakupiłam na allegro aparat cyfrowy, wysłano mi o dwóch tygodniach całkiem coś innego- kompletną tandetę.... Sprzedający sie nie odzywa... Serwis Allegro odpisuje tylko że zyczy zeby mi sie udalo rozwiązać to polubownie.... Ludzie, dlaczego serwis nie wyśle sprzedającemu ostrzeżenia? Dlaczego go nie zablokuje jeżeli ma pełno negatywów???

Gość ntnrn
Niech doradzi ktoś mądry..

Gość ntnrn
Bo zaczely się pojawiać po moim zakupie... A że zawsze wykonuję przelewy przez Płacę z Allegro to za późno było na wycofanie.

Gość Giorgio Borgio Wypierdacze
czytanie myslenie boli

Gość bnmkoijklokm
ja też zostałam oszukana na 750zł ... założyłam sprawę w sądzie okazało się że takich jak ja było około 10 osób ... szok ..

Gość Premium Diamond
to jest standard Allegro niestety oni są tylko pierwsi do pobierania kasy, a jak coś jest nie halo to wysyłają Cię do sądu Allegro to syf, ale niestety jest największe i ma najwięcej ofert

Gość ntnrn
Giorgio Borgio Wypierdacze- no chyba własnie boli bo nie używasz myślenia chyba. Wyraźnie napisałam jak sprawa wygląda.

Gość ntnrn
bnmkoijklokm- czy odzyskalaś pieniądze?

Gość 23123213
czy wy wystawiacie na allegro? Powiedzcie, w jakim programie najprosciej zmiejszyc rozmiary zdjęcia i jak wyciac tło?

Gość dck
na policję idź, sprawę zgłoś, allegro kasę odda :P

Gość ntnrn
Z allegro napisali mi iż moge zglosic sprawe ale tylko ten Sprzedający bedzie oddawał mi kasę. Poza tym nie ufam policji ani sądom.. Nie mam na to czasu, pieniędzy ani zdrowia.

Powinnaś zgłosić się do prawnika który napisze do tej firmy pismo ostrzegawcze że jak nie zwrócą kasy to spotkacie się w sądzie a do serwisu allegro napisz żeby wykluczyli takiego sprzedawce jeżeli jest oszustem bo łamie regulamin !!!

Gość daj linka jego nicka na alleg
do tego oszusta

ntnrn Zakupiłam na allegro aparat cyfrowy, wysłano mi o dwóch tygodniach całkiem coś innego- kompletną tandetę.... Sprzedający sie nie odzywa... Serwis Allegro odpisuje tylko że zyczy zeby mi sie udalo rozwiązać to polubownie.... Ludzie, dlaczego serwis nie wyśle sprzedającemu ostrzeżenia? Dlaczego go nie zablokuje jeżeli ma pełno negatywów??? - Po co się szarpiesz? Powiadom prokuratora o przestępstwie oszustwa i niech się policja tym zajmie. Zaraz koleś się odezwie. Nikt normalny nie kupuje już na Allegro. Tam jest teraz 3/4 oszustów.

Gość 23123213
bimbałek- ja wprawdzie nie kupuję tam często , ale na kilkadziesiąt zakupionych rzeczy nacięłam się raz tylko

Gość ntnrn
Ja wlasnie kupowalam tam dosc czesto już od kilku lat i ani razu się nie nadziałam. Za każdym razem sprawdzam Sprzedawcę. A taka sytuacja jest moją pierwszą.

Gość dfdgfdghf
ja zostalam raz oszukana na 23 zl, krowa nie wyslala mi ubrania, a klamala, ze wyslala i zgubilo sie na poczcie.. taaa, moze i bym uwierzyla, ale miala juz 2 negatywy z podobnym przypadkiem, ze wlasnie tez rzecz dlugo nie dochodzi. niestety nic do tej pory nie doszlo a juz kilka mieesicy minelo, oszustce sie upieklo a mi sie nie oplaca isc sie klocic o 23 zl :O w kazdym razie najdroższa rzecz jaką kupilam na allegro to ok. 200 zl, tez aparat cyfrowy ale u super sprzedawcy a nie od osoby prywatnej. w zyciu bym obcej osobie nie przelala 700 zl!!! to juz wole isc do sklepu i kupic, nawet troche przeplacic ale miec pewnosc, ze nie zostane okradziona. planuje sobie kupic laptopa i to na pewno w sklepie a nie na allegro.

Gość ntnrn
dfdgfdghf- aparat kupiłam w sklepie, normalnie czlowiek jest zarejestrowany jako przedsiębiorca.