Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Kara za aborcje powinna być taka jak za zabicie normalnego człowieka

Polecane posty

Gość Dlatego jak dla mnie
każda kobieta która zaszła w ciąże powinna mieć rozmowę z psychologiem czy w ogole nadaje się na matkę!czy po porodzie i tak nie zabije dziecka! aborcji mówię tak w pewnych przypadkach i pod pewnymi procedurami:) Ja mam wartości jakie mam i nie zrobiłabym tego... ale co ma zrobić kobieta jak ma kilkoro dzieci a dzieciorób zrobił jej następne?co ma żebrać na pampersy i mleko?^^

To przed tobą jeszcze trochę;) ja mam termin 18 września ;) Jej ciało....... Czy ciało jest ważniejsze od ludzkiego życia??

No tak, ma żebrać. Dużo lepsze jednak jest chyba żebranie od morderstwa, nie? Tak myślę... Poza tym zawsze może oddać dziecko do adopcji. What the problem?

Wtedy moze oddać do adopcji jak nie ma na utrzymanie dziecka. Komuś można wytłumaczyć ze sie usunęło bo sie nie miało na pampersy ale w głębi serca sie wie ze to głupia wymowka, ze zabiło sie człowieka, ze to morderstwo. Sobie i innym można mówić ze sie miało powód ale sumienie wie ze niczym nie można tego usprawiedliwic

Gość kleofasp
nie będe się z wami kłócił, bo mam zgoła inne zdanie na ten temat. Wg. bocja do 16 tygodnia to nie morderstwo. Wy uważacie inaczej i OK.

Gość kleofasp
przepraszam aborcja. nie bocja.

Wg kogo aborcja do 16 tyg to nie morderstwo?? Według lekarzy?? A lekarz to Bóg?? To tylko człowiek. Człowiek jest człowiekiem od poczecia

Gość kleofasp
ja uważam inaczej.

Na szczęście jesteś mężczyzna i nigdy nie stanies przed takim wyborem

Gość kleofasp
ale nie będę zmuszał swojej kobiety do urodzenia niechcianego dziecka (do aborcji oczywiście też nie)

To nie wiem... najpierw byłam zarodkiem, później płodem, później niemowlęciem, później dzieckiem, później nastolatkiem, teraz dorosłą dziewczyną... Hmmm... zarodek można zabić, płód też (niektórzy mówią, że już nie, to w końcu nie wiem, czy można go zabić czy nie), ale czego niemowlęcia już nie można? Bo je widać? Bo jest słodkie? Takie samo jest w brzuchu, tylko dużo mniejsze. Niemowlę też jest mniejsze od dorosłego człowieka, więc dlaczego nie możemy go usunąć z tego świata?

Najlepiej zapobiegać niechcianej ciazy skoro ma sie jeszcze czyste sumienie

Gość kleofasp
żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% pewności.

Wycięcie / podwiązanie jajników i owszem. Aha...i generalnie uprawianie seksu niesie za sobą konsekwencje. Jeżeli ktoś o nich nie wie i do nich nie dojrzał, to niech nie uprawia seksu.

Gość kleofasp
wycięcie jajników?! co Ty piszesz. To nie środek antykoncepcyjny. Tylko sterylizacja. I jajniki to element układu hormonalnego. Nie można ot tak sobie ich usunac.

Dlatego niestety tyle martwych dzieci ląduje codziennie w koszach... Mówisz ze do 16 tyg to nie morderstwo, ja mieszkam w Anglii a tu sie przeprowadza legalna aborcji do 20 tyg ciazy . To już zabójstwo czy nie??

Cóż za oburzenie! A dziecko można od tak sobie usunąć? Proszę, proszę...

" wycięcie jajników?! co Ty piszesz. Nie można ot tak sobie ich usunac." Żałosne...

Nawet kiedy zginieciesz mucha mówisz ze ja zabiles a jak pozbawiasz życia małemu człowiekowi któremu już niedługo po poczuciu zaczyna bić serce to to nie zabójstwo?? Nie rozumiem

Spadam stąd, bo kręgosłup daje mi się we znaki. Osób bez sumienia i tak nie odmienimy. Dobranoc! :)

Gość do autorki XXXXXXXXXXX
A pózniej każdy się dziwi czemu tyle dzieci na śmietniku albo w piecach spalonych jest.Czy wy do cholery nie oglądacie wiadomości? Ta utopiła, ta udusiła lub spaliła. Ludzie otwórzcie oczy jak najbardziej aborcja powinna być legalna!!!!!!!!!!

Gość Nareszcie jakaś mądra:)
Gdyby aborcja była legalna to naprawdę dało by radę uniknąć tego typu histori z topieniem czy innym zabójstwem:) Mnie się coś zdaje,że w Polsce co trochę się słyszy o takich rzeczach,ale to jest wynik tego,że aborcja jest nielegalna! czy w innych krajach gdzie ten straszny proceder można zrobić legalnie są takie historie,że mamusia zabiła swoje dziecko? nie słyszałam... a czy w tych krajach jest mega niż demograficzny? raczej nie... ktoś tu mówił o adopcji,fajnie tylko w jaki sposób u nas się odbywa cała procedura adopcji a jak w innych krajach?więc o czym tu mowa? z resztą z tego co wiem to mimo legalnej aborcji u niektórych,rodzą się dzieci w całkiem normalnym przyroście naturalnym,a do tego panstwo nieźle daje kase na dziecko/dzieci:)A nie to co u nas jakieś ochłapy:/

Gość KaHaHaHa
witamy w gronie ssaków,pierwotniaku:)Cóż za ewolucja:D

Gość 907807
"do autorki XXXXXXXXXXX A pózniej każdy się dziwi czemu tyle dzieci na śmietniku albo w piecach spalonych jest.Czy wy do cholery nie oglądacie wiadomości? Ta utopiła, ta udusiła lub spaliła. Ludzie otwórzcie oczy jak najbardziej aborcja powinna być legalna!!!!!!!!!!" To nie dawajcie dupy każdemu komu popadnie i uprawiajcie seks "z głową" a nie jak zwierzęta i to z byle z kim byle.

Gość darkinia
kaplani i politycy -jebani popierdoleni skurwiele -kaza rodzic co roku- nawet w biedie brudzie glodzie i smrodzie , nawet przy zrujnowanym zdrowiu-- i nie rozumoem ze na swiecie jest choc jeden idiota co uwaza kaplanow za autorytety