Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to zorganizować

ślub w lutym? którą godzinę wybrać?

Polecane posty

wiadomo,ze zimą szybko się robi ciemno, ale z drugiej strony zbyt wczesnie bym nie chciała bo to i goście musza dojechac...hmm...brał ktos ślub zimą?

upup

Gość pasikonik_na_łechtaczce
o 3:40 w nocy?

Gość dobrze że to rozmowa a nie
brałam w sylwestra o 15.00 :) W lutym widniej, więc o 16.00 też będzie ok

ja mialam o 15 i stwierdzam iz bylo to zdecydowanie za wczesnie. Chociaz w zimie jest inaczej bo nie jest duszno itp i dzien jest krotszy. Ja bym na 16 przynajmniej zrobila uroczystosc, zanim dotrzecie do sali to bedzie przed 17 , chyba ze koscielny to jednak wczesniej bo tam duzo pitolenia jest z tą przysięga itd...

Gość dorociczka
zalezy skąd jesteś,w różnych rejonach polski są rózne godziny slubów,możesz zrobić o 1 godzinę wcześniej

Gość no tak, ale sprawdz
zajrzyj tu. Zimowe sluby, moze znajdziesz tam odpowiedz http://tnij.org/r1qd Pozdrawiam

ślub cywilny, myślałam o 15 , ale czy to nie za wczesnie? z drugiej strony o 16 juz będzie ciemno....:(

Gość kjdjjesdiejijfeiej
Moja kuzynka miała o 14 i z mojej perspektywy - perspektywy goscia weselnego było ok. :)

ale wiesz, niektórzy będą jechali 300 km, wiec żeby zdażyć na 14 to musieliby wyjechac wcześnie rano...a kobiety to jeszcze fryzjer i te sprawy...nie wiem jaka godzina będzie optymalna...

Gość SamaJa2
A dlaczego zalezy Ci, zeby bylo jasno? Wg mnie 14-15 to za wczesnie, nikt nie wytrzyma do oczepin

no nie wiem, wydawało mi się ze jak będzie ciemno to tak nie fajnie...a o której Twoim zdaniem byłoby relatywnie najlepiej? spod urzedu mamy na salę 15 km

Gość szklane buteleczki
myślę że najwcześniej o 15, ale chyba najlepiej 16. jeśli wesele jednodniowe to moze lepiej wczesniej

hmm, no i własnie mam dylemat bo jedni twierdzą że lepiej wcześniej a inni że wcześnie to źle bo goście szybko się porozchodza. wesele jednodniowe

upup ktoś się jeszcze wypowie?

Gość dorociczka
ja mam we wrześniu godz 14,ale w moich stronach robi się wcześnie nawet o 12

nie no tak wczesnie to odpada, u nas się tak wczesnie slubów nie wyprawia. interesują mnie godziny od 15...

Gość SamaJa2
Wybierz 16stą, goście przynajmniej nie padną ze zmęczenia, Ty zdążysz się przygotować, no i wcześniejsza godzina chyba wymaga więcej posiłków, żeby goście nie byli głodni. To nic, że ciemno. Światło dzienne nie jest Ci do niczego potrzebne. A jeśli chcesz zaszaleć i zrobić klimat to możesz pomyśleć o jakiś pochodniach przed kościołem albo salą weselną.

Gość wracłowiaska
jak będzie deszczowy dzien to i o 15 będzie szarawo,wiec nie ma znaczenia o której zacznie się wesele

Gość nie wiem jak to zorganizować..
czyli ta 15 to też za wcześnie? lepiej 16-17? niby taka prozaiczna rzecz jak godzina jednak taki problem:O

Gość jużwiem
Wydaje mi się, że powinnaś też wziąć pod uwagę fakt, że ślub cywilny trwa o wiele krócej od kościelnego. Jeśli więc ślub będzie na 15, to o 15:30 będzie już po wszystkim, a o 16 pewnie po składaniu życzeń i wyruszycie na salę, na którą dotrzecie o 16:30, czyli do północy i oczepin, jeśli takowe robisz, masz aż 7,5 h... Z drugiej strony (może akurat w moich okolicach tak jest), żaden ślub, na jakim byłam, nie odbywał się później niż o 14. Zazwyczaj 12, 13, 14. Więc moim zdaniem ta 15 też będzie ok :-)

Gość byłam na ślubie
Pod koniec października i jak się skończył o 18 to też już było ciemno, ale nie byl to żaden problem. Nie wiem czy masz ślub na początku czy pod koniec lutego, ale jak jeżdżę w drugiej połowie lutego na narty, to wyciągi są czynne do 17, więc musi być o tej godzinie jeszcze jasno. Szczególnie, gdy jest śnieg.

ślub jest 9 lutego...zachód słońca tego dnia ma być o 16:37 , ale moze faktycznie nie ma co na to patrzeć...bardziej się martwię że jak szybko zaczniemy to goście będa zmęczeni i szybko się uwiną...choć na to chyba nie ma recepty bo ja ostatnio byłam na ślubie który zaczął się o 17 (kościelnym) na sali byliśmy ok. 19 a i tak ludzie się ok. 1 zwinęli (została garstka)...a moim zdaniem było fajnie, wiec nie znam przyczyny...ciężko się wstrzelić

Myślę, że to zależy od tego, czy zależy Ci na grupowym zdjęciu pod kościołem, czy nie. Jeśli tak, to celuj tak, żeby było widno, a jeśli nie to lepiej później - tak jak ktoś wspomniał kobitom będzie się łatwiej wyszykować, łatwiej dotrwać do oczepin, a i zabawa wydaje mi i się lepsza wieczorem.

zdjęć przed urzedem nie planuje bo grupowe możemy miec na sali.

upup

Gość SamaJa2
A jakie wesele Ty w ogóle planujesz? Na ile osób? Z oczepinami? Do której?

no jakieś tam oczepiny będą...zaproszone będą 92 osoby. wesele w restauracji oddalonej od urzedu o jakieś 15 km

Gość SamaJa2
Wg mnie nie masz się nad czym zastanawiać, obstawiam tą 16stą, to i tak wcześnie.

Gość SamaJa2
A tak w ogóle, to w USC pracują o tej godzinie?