Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Nie narzekajmy! zacznijmy działać! Protest! Odwołać rząd

Polecane posty

Gość Gość

To co się dzieję w dzisiejszych czasach to paranoja! Władza nie chce niczego naprawiać, nie chce "by żyło się lepiej" ONI jedynie chcą kasy! Jestem ciekawa jak teraz utrzymałby się i swoją rodzinę niejeden polityk z najniższej średniej krajowej, ba! czy w ogóle dostałby pracę!? IM TYLKO ZALEŻY NA WŁADZY, ŻADNYCH KONKRETNYCH POMYSŁÓW TYLKO ATAKI NA PRZECIWNIKA! Posłowie zarabiaj po kilkaset tysięcy zł. Czy to jest normalne??????? Zamydlili nam oczy, obiecywali dobrą pracę po studiach! i co? Praca? absolwenci po studiach idą na praktyki, wolontariaty, żeby zaczepić się w jakiejś firmie (oczywiście wolnych etatów nie ma) A co ze służbą zdrowia ??? szybciej umrzesz niż dostaniesz się do lekarza! PARANOJA !! A jak zapewnić sobie po studiach dach nad głową, jak założyć rodzinę skoro nie ma pracy, albo jak kredyt (o ile się dostanie) zaciąga się na kilkadziesiąt lat??? Ceny paliwa?? Żywność? A ile kasy zarabiają nasze pseudo gwiazdy???? parędziesiąt tysięcy za miesiąc????? Po co te śmieszne gale, jakieś nagradzanie???? dlaczego tej kasy nie przekazać na ratowanie szpitali? ratowanie zdrowia?????? Jest tylu ludzi, którzy mogli by pomóc ratować ten kraj, którzy rządzili by za darmo! LUDZIE NIE MOŻEMY TYLKO SIEDZIEĆ I NARZEKAĆ!!!! TRZEBA ZACZĄĆ DZIAŁAĆ!!! POJEDYNCZA JEDNOSTKA NIE MA SZANS, A W POLSCE JEST NAS MILIONY!!!! To co napisałam to tylko namiastka problemów i przedstawiona jest w łagodny sposób i ogólnikowy. Zróbmy protest na masową skalę! albo zbierzmy podpisy i obalmy rząd!!

Gość Gość
Narzekamy, a nie robimy nic, żeby to co się dzieję powstrzymać! Do dr s.Fiutancja, wizytatorka będziesz pracować do 67 roku życia? o ile dożyjesz oczywiście, przy NFZie... według Ciebei jest wszystko w porządku???

Gość tylko jedno słowo
126 milionów złotych przewidziano w projekcie przyszłorocznego budżetu na wydatki kancelarii premiera. To około 9 milionów więcej niż w 2012 roku. W ramach kancelarii premiera najwięcej pieniędzy zaplanowano na wydatki bieżące jednostek budżetowych (m.in. wynagrodzenia i uposażenia osób zatrudnionych, zakupy towarów i usług

Gość Ona1234561
Zobaczcie sobie film "Jak to się robi" reżysera Marcela Łozińskiego, gdzie Tymochowicz (marketing polityczny) pokazuje jak ze zwykłego człowieka robi się polityka, który zmienia swoje polityczne poglądy jak chorągiewka na wietrze... http://www.youtube.com/watch?v=Fd3ZccOvD1Q&feature=fvwrel tu jest pierwsza część na 9

Na Slowacji parlamentarzysci zrezygnowali z immunitetow u nas - nawet mandatów nie płacą niestety ja nie wierzę w rewolucję, ludzie maja to na co zaslugują, felerna natura ludzka się nie zmieni we are doomed

Gość Sidious
Do obalenia rządu potrzebny jest poważny kryzys który podważy zaufanie ludzi do demokracji i wyzwoli w nich poczucie wzięcia tej zgrai za mordę...

Ja też jestem za tym żeby się zjednoczyć i powstać... Jeśli dalej będziemy pozwalać na ich coraz nowsze i coraz głupsze ustawy to wejdą nam na głowy :O Odechciewa się żyć w tej Polsce. No cóż. Nowy prządek świata, t naprawdę to nasi rządzący to marionetki... I tak w sumie zrobią z nami co tylko chcą

Gość Gość
I właśnie to wkurza, wszyscy marudzą, a nikt nic nie robi, bo myśli,ze i tak się nie uda... z roku na rok będzie gorzej. jak człowiek w wieku 67 lat ma np pracować na produkcji, albo pani sprzątaczka ma myć okna??? albo np robotnik budujący drogi??? Moja siostra uczyła się 5 lat na studiach medycznych, odbywała praktyki, obroniła pracę dyplomową... (diagnosta laboratoryjny) szuka pracy w kierunku i co jedynie słyszy, że przyjmują tylko na bezpłatną praktykę, albo wolontariat... bo etatu nie ma... a skoro przyjmują kogoś na praktyki, wolontariaty to rąk do pracy brakuje... a absolwenci idą na takie coś bo myślą, ze po praktyce ich zatrudnią... albo idą do pracy, która nie ma nic związanego z kierunkiem. To po co były obiecywanki Tuska o pracy po studiach, o tym ze brakuje wykształconych... Cejrowski dobrze podsumował http://www.youtube.com/watch?v=Z7M00PvtIkI

Teraz studia nic nie dadzą, jeśli się nie ma znajomości. No to zjednoczmy się i zorganizujmy coś. Przynajmniej jak była akcja z ACTA to ludzie się obudzili i powstali. Pracować do 67 roku życia, to jest paranoja. Polacy po 50tce są już powykańczani codzienną harówką żeby było na chleb... Co dopiero do 67... Chyba na pół roku emerytury i żegnaj świecie... Chcą nas wykończyć

Gość Sidious
Chodziło mi o to, żeby taki Kowalski pomyślał kurde nie starcza mi juz na jedzenie, nie mam za co wykarmić dzieci, rozwalę tych złodziei...

Gość dr s.Fiutancja, wizytatorka
trzeba pracować do 67 roku życia, by piramida finansowa ZUS mogła działać. Amber Gold, jakie to piękne , Jantar Złoto, niestety piardło

Gość Gość
Sidious no a jak mamy przeżyć? o ile znajdzie się pracę, to najniższa krajowa.. wynajem mieszkania w najlepszym wypadku 1000zł.. a gdzie rachunki, gdzie utrzymanie? gdzie jedzenie? dziecko? Nie wszyscy maja bogatych rodziców, którzy zapewnią przyszłośc... dobrą pracę

Gość ddfgg
ja jestem chetna, tylko co z tego, jestem z malego maisteczka.. ktos moglby zalozyc jakies wydarzenie na fb np.. ludzie by dolaczyli a potem to juz protesty w kazdym konkretnym miescie. tak jak to bylo z acta.

ja słyszałam kiedyś jak była ta afera z ACTA że żeby odwołać rząd trzeba doprowadzić do jakiejś bardzo niskiej frekwencji na wyborach (jeśli nie chcemy dawać szansy PO idąc na nie normalnie). przysięgam że nie wiem czy to tak działa ale ta osoba pisała, że wtedy musieliby się rozwiązać. nie znam się a poza tym naród nie jest tak zgrany żeby nie iść masowo na wybory :-P i wtedy moglibyśmy zbudować nowy lepszy świat który nie będzie miał już wad

Gość ddfgg
jakos w sprawie acta potrafili sie zgrac.. bo co? bo internet im chcieli wziasc, owszem internet fajna sprawa, mozna znalesc wiele ciekawych informacji, ale wiekszosc uzywa go tylko sciagnac piosenke, film.. albo kur.wic sie na roznych portalach spolecznosciowych, zadnych innych zainteresowan.. smutne..

Gość Gość
DO ddfgg: świetny pomysł z tym założeniem wydarzenia.. takie wiadomości szybko roznoszą się w internecie... może udało by się wielu ludzi zachęcić Kto ma dar literacki, żeby jakiś porządny, przekonywujący tekst ułożyć dla zachęcenia ludzi?? małe akacje (oczywiście z kulturą i wszystko legalnie) najpierw w miasteczkach... potem w większych... może coś w końcu się ruszy

ddfgg - taa no właśnie a poza tym to nie o net chodzi to propaganda chodziło o zajebanie tańszych leków i normalnej żywności - potruć albo przeprowadzić eutanazję na Europejczykach (większości, poza obrzydliwie bogatymi). to akurat nie jest pomysł PO ale przyłożyli do tego rękę więc...

Gość Gość
Jeśli będzie nas wielu, nic nam nie zrobią.. może uda nam się też zachęcić niektórych polityków (tych z prawdziwego zdarzenia, którzy chća coś poprawić, ale zwyczajnie nie mają "głosu")

Gość Sidious
a co z policja i wojskiem w razie czego?

Gość Gość
a co ma być z policją i wojskiem?

Gość Sidious
policja i wojsko na pewno nie będą biernie się przyglądać jak ludzie zaczynaja wzniecać bunt i tu pytanie jak się zachowają?

Gość Gość
takie akcje są legalne, tylko trzeba zgłosić.. ma być kulturalnie, bez żadnych burd

Gość ddfgg
whedif racja ale wiekszosc ludzi bala sie ze po prostu obiora im swobodne korzystanie z internetu :) Przeciwparanoi ja niestety takiego daru literackiego nie mam co widac zreszta.. ale jak takie wydarzenie by powstalo.. na pewno bym dolaczyla i pozbierala troche ludzi od siebie, na fb wlasnie szybko takie rzeczy sie rozchodza..

Gość Gość
ale ja nie mówię o usuwaniu... najpierw trzeba pokazać rządowi, że jest źle, że inni ludzi mają fantastyczne pomysły na polepszenie sytuacji... może wtedy rząd otworzy oczy i zacznie słuchać naród

Gość Gość
wiem, śmieszne :P i nie realne :P ale dajemy im szansę...jeśli nie skorzystają to trzeba będzie inaczej działać

Gość Sidious
prawda jest taka, że tylko siłowe starcie czy ogólnokrajowy strajk protest, manifestacje mogą coś dać na jakieś śmieszne pikiety oni leja na zasadzie pikietujcie sobie przygłupy