Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Nie narzekajmy! zacznijmy działać! Protest! Odwołać rząd

Polecane posty

Gość olki12121
zus trzeba zlikwidować bo to nie jest normalne żeby co miesiąc płacić 1000 zł , z czego zapewne nie zobaczę ani złotówki, równie dobrze można te pieniądze spuścić w kiblu albo wyrzucić

Widzą naszą bierność i to wykorzystują. Młodzi są ogłupiani rozrywką, telewizyjną papką i mają gdzieś co kombinuje rząd... To jest najgorsze, że wiele młodych osób ma zamknięte oczy...

Gość ddfgg
myslmy, myslmy.. to co robimy? bo cos zrobic z tym trzeba

Nie wiem, ja też jestem z małego miasteczka, a facebooka nie posiadam... Może ktoś wpadnie na jakiś dobry pomysł. Jeśli ktoś jest z Poznania to może niech skontaktuje się z Mikołajem Rozbickim i on coś zorganizuje hehe :D

Młodzi są ogłupiani rozrywką, telewizyjną papką i mają gdzieś co kombinuje rząd propaganda medialna jest była i będzie więc tym bym się nie przejmowała media są silniejsze od normalnej władzy i to zło konieczne :-P

Gość Sidious
już się wszystko zaczyna sypać a co będzie jesienią jak sprawdzą sie prognozy o załamaniu gospodarczym?

Nie, żebym była za PO, bo to totalnie nie moja bajka. Ale nie ma w tym kraju partii która dbałaby o moje interesy, jako czlowieka. I to mnie przeraża. Nawet jesli my/czy wy obalimy/obalicie rząd w jakis magiczny sposób to ja nie widze nadziei dla tego kraju. Tu nie ma osoby, ktora moglaby coś zmienić. Przykro mi.

Gość Sidious
trzeba wskrzesić pana marszałka Piłsudskiego ;)

Gość Gość
Ale zobaczcie... piszemy juz ponad 1,5 godziny i tylko 8 osób zabrało głos? faktycznie lepiej martwić się o to jak nazwać swojego króliczka, albo czy zakochać sie, czy kogoś stuknąć czy nie-masakra! To wszystko co teraz sie dzieje, to też nasza wina, siedzimy cicho, bo się boimy, bo się nam nie chce działać, bo może ktoś inny coś zrobi, albo "jakoś przezyjemy"

Gość Sidious
No to też moje pytanie- kogo chcecie u władzy? Kogoś spoza okrągłego Stołu rzecz jasna i trzeba zmienić Konstytucję...

Ja bym mimo wszystko poszła protestować, czy cokolwiek. Bo niewatpliwie ten kraj potrzebuje przewrotu, ale tak jak mówie, nie mam pojecia kto powinien nim rządzić, bo wsród partii, ktore obecnie sa w sejmie nie widze odpowiedniej. W tych poza sejmem, również nie. Palikot miał zostac nadzieja młodych, to wydurnia sie jak zwykle. :)

Gość olki12121
a co się dziwicie że zainteresowanie na forum tematem jest małe przecież to jest kafeteria. Z takimi sprawami to na jakieś poważne forum trzeba iść a nie tutaj

Gość Sidious
Palikot to marionetka oligarchii finansowej spoza Polski

przydałoby się zorganizować większą grupę ludzi, która dotrze do kolejnej gryupy ludzi itd. nie wiem moze bedziemy zakldac tematy na innych forach, gdzie jest wiecej osob? prawda2.info to dobre forum do tej tematyki, ale trzeba sie zarejestrowac

Gość 8 osob pisze, ale 3x tyle
czyta i popiera . Ja popieram i w razie czego przyłącze się . Inni którzy czytacie powiedzcie czy jesteście za .

Gość ddfgg
Zbieram Ślimaki ja wiem ze te laski sie martwia, albo bardzo chca tych dzieci no ale.. od tego test, lekarz.. skad my mamy wiedziec takie rzeczy :D Palikot to przyglup..

Gość bobas smyk
no pewnie - teraz pójdziecie zagłosować na "pobożnych" socjalistów. potem na komunistów a potem znów na "bezbożnych" :O na każdego, kto wam obieca więc "solidarnego państwa" "społecznej gospodarki" praw kobietów, pedałów i człowieków. POlactwo! tfu!

Gość Gość
Nie wiem mi się chce płakać. Studiuję dwa kierunki, teraz jestem na V roku studiów stacjonarnych, podczas studiów dorabiałam to tu to tam..nieraz przychodziłam do domu tylko żeby 5 godzin się przespać... bo bałam się, że po studiach nie będę miała na "nowy start" z chłopakiem, żeby założyć rodzinę itd i co z tego ze odłożyłam parenaście tysięcy?.. jak tak naprawdę to jest nic dzisiaj.. za taką kasę może wystarczyło by mi na 3m2 mieszkania.. i już bym była spłukana.. paranoja.. może gdzieś u was sa jakieś takie grupy, które coś próbują zrobic? może by się dołączyć do nich

Gość ddfgg
zamiast dalej narzekac to robmy cos wlasnie, zalozmy gdzies cos.. niech inni sie dolacza. opiszmy nasza akcje, o co walczymy, o sytuacji w kraju zeby moze zainteresowac tych co dalej maja to w dupie :(

ddfgg To było napisane ironicznie. :) Aczkolwiek w temacie ciąży naprawde jest sie o co martwić, zwlaszcza jak ktoś dziecka nie chce, to w tym kraju nie jest w stanie legalnie ani poddać sie zabiegowi sterylizacji, ani ciąży w razie wpadki usunąć. Jak w 3 świecie. Wiec nie dziwie sie, ze te dziewczyny robią panike. No ale to nie jest temat na te dyskusje. A co do palikota- ja tylko napisałam jak był kreowany przez całą kampanię. Niczym wybawienie dla mlodych, czyż nie? :D

Gość ddfgg
mozemy fikcyjne konta zakladac nawet.. o takiej tematyce tematyce wlasnie, malo to ludzi na tych portalach spolecznosciowych, pewnie dolaczyli by powoli.. tylko trzeba pomyslec jak to fajnie przygotowac zeby jak nawiecej osob zebrac. wiecie.. najpierw zebrac grupe w internecie a potem to juz sie ugadamy co i kiedy w jakim miescie, jakis protest :) sorki za chaos w pisaniu...

Gość Sidious
do czasu aż dostał w mordę w czasie protestów ACTA'

Ja jeszcze chyba nie przeczytałam tu mądrego postu autorstwa ferdynanda :) Jeżeli chcemy zalozyc nowe forum, to trzebaby je zareklamować w sieci, na portalach spolecznosciowych, oraz innych forach.

Gość Sidious
ile trzeba zebrać podpisów aby odwołać rząd???

Gość bobas smyk
protest musi ogarnąć całą POlszę - i to - na szczęście jest możliwe. paradoksalnie czynnikiem sprawczym może być nadchodzący kryzys. to juz nie byłby protest w kilku miastach polegający na podskakiwaniu (kto nie skacze ten za tuskiem). to mogą być poważne zamieszki - ale ryży się przygotował - w warschau zamontowali urządzenia do obezwładniania hałasem - po co wysyłać tych nieszczęsnych chłopaków z pałami (jeszcze by się jeden z drugim zaczął zastanawiać czy przypadkiem demonstranci nie mają racji :O) - wciśnie się jeden przycisk i 20 tys demonstracja się rozpierzchnie.

Gość Sidious
to nie jest jakaś wygórowana ilość zebrałby nawet 2 miliony tylko kwestia tego czy ta mafia dopuściła by w ogóle do referendum

Gość ddfgg
wiec robmy to! zakladajmy strony na portalach spolecznosciowych o tej tematyce.. zbierajmy ludzi, wklejajmy jakies dobre linki po innych stronach.. sa tez inne strony, niezalezne informacje z kraju ze swiata jak np wolnemedia.net , poznajprawde.net i wiele innych.. mozemy wklejac zeby wiecej ludzi tym zainteresowac, kwejki demotywatory..pudelki dupelki.. inne stony czesto odwiedzane.. niech kazdy ktory ma juz dosc pomysli co moze zrobic. ja juz pare razy wklejalam ale spotkalo mnie zwykle olewanie.. ale im wiecej bedzie nas wyklejac tym wieksza szansa ze to ktos przeczyta.. mysle juz nad zalozeniu stronki na fb, tylko poki co nie mam konkretnego pomysla..