Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olalalafesta

On, ja i Jego była...

Polecane posty

Witajcie.. Mam problem i chyba do końca sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, czy podjąć jakieś działanie. Mam faceta, z którym jestem od 3 miesięcy, układa nam się bardzo dobrze, jest czuły i opiekuńczy. Spędzamy ze sobą naprawdę dużo czasu, czasem nawet jeżdżę z nim do pracy (jest przedstawicielem handlowym). Zanim się poznaliśmy był sam ponad rok. Rozstał się z dziewczyną po 4 latach związku. Kiedy o niej mówi, widać złość, sam powiedział mi ostatnio, w przypływie szczerej rozmowy, że nikt nie jest w stanie go tak wyprowadzić z równowagi jak właśnie ona. Ona - była, bo o niej tu mowa ma problemy osobiste (nie choroba, nie rodzina, nie ojciec alkoholik) i w dodatku ma je na własne życzenie, sama się w nie władowała. W związku z tym, że brak jej chyba przyjaciół, których oddaliła sama swoim zachowaniem, jedyną osobą, która wie o tych jej problemach jest właśnie mój mężczyzna. Potrafi do niego dzwonić kilka razy w tygodniu i opowiadać co się stało. Mój facet, chce zachować się kulturalnie - spotkać się, powiedzieć, żeby się odczepiła - bo on ma kogoś. Jednak ta dziewczyna unika spotkania, wyplątuje się pracą, ale nadal wydzwania do niego. On próbuje sie z nią spotkać już od dwóch miesięcy - bezskutecznie. Jestem powoli tym zirytowana, no bo która chciałaby, żeby wydzwaniała do faceta jego była i żaliła mu się z problemów. On twierdzi, że jednym uchem wpuszcza - drugim wypuszcza i nie poradzi nic na to, że ona nie ma czasu się spotkać. "Zagroziłam" mu, że w końcu kiedyś nie wytrzymam i odbiorę telefon od niej i jej powiem kilka słów... Nie wiem co robić, ponaglać go, truć mu, czy odpuścić? :((((

on nadal do niej cos czuje...nawet ta zlosc o tym swiadczy, przecwiwienstwem milosc jest....obojetnosc;/ taka prawda;/ jakby chial to by odcial kontakty i tyle

nie nie mozesz zrobic;/ jesli postawis zmu warunek /dasz do zrozumienia ze cie to irytuje - zacznie sie tylko maskowac/przestanie ci opwiwdac itd. co moze byc ciezkie w zerwaniu kontaktu? moj kumpel rozstal sie z laska po 8 latach - i tez go enkala , a to problemy a to cos - spotkal sie znia i powiedzial jasno ze jej problemy kjego juz nie dotycza (oki zdrowia trcohe stracil na tym) i powiedzial ze jesli zorientuje ze ona do niego dzwoni/mailuje/ i inne takie - to zglosi to na policje poskutkowalo;-) moze dlatego ze koles mial jaja i nei zartowal w zasdzniczych sprawach - oczywiscie probowlaa tez do jego nowej partnerki sie "dobierac" - dlatego sie z nia spotkal - raz! dostal jeszcze od niej maila z przeprosinami/propzycja przyjazni itd. - zignorowal

sprobuje z nim jutro porozmawiac, ale nie na zasadzie, ze irytuje mnie to (chociaz to prawda) a raczej po prostu jest mi zajebiscie przykro.. wiem, ze nie smsuja ze soba, nie spotykaja sie, a kontakt jest tylko z jej strony, on do niej nie dzwoni... moze jakos to zrozumie :(

kontakt jest zawsze obudtronny - ona dzowni ale on oodbiera - pyatnie dlaczego?

a i jeszcze jedna rzecz - czy jesli on by do niej np. "oddzwanial" to jestes pewna ze ci o tym mowi? ten ich kontajkt to sprawa miedzy nimi - i nigdy nie wiesz kto do kogo i jak czesto sie odzywa nie mowie ze chlopak cie oszukuje - tyle ze sam z jakichs powodos nie chce zerwac tego kontaktu do konca;/

przy tobie sie tak zachowuje, ja ci mowie co jest bardziej prawdopodobne - faceci zawsze przedstawiaja eks jako glupie, okrutne i nekajace - a czesto sie okazuje ze laski nie sa az takie glupie i dzownia - bo maja zielone swiatlo..

a ty bys zadzwonila do eks ktory sobie tego nie zyczy? narazilabys siebie sama na niemila sytuacje?

ja rozumiem, ze ciezko jest zerwac kmpletnie kontakt z kims kogo sie zna tyle lat, ale.. no do cholery, ja tez cos czuje, on o niej nie mowi prawie nic, ale po prostu.. wkurwiam sie, bo chce po prostu byc z nim szczesliwa..

jak sie chce to nie jest to ciezkie;/ moj eks tez sie do mnie odzywa - dzis zonaty - z rszta z fajan laska - ale te rozmowy sa spoiradzyczne i glwonie dotycza porad /branzy - niec osobistego, czasem wpsomnie o urlopie czy cos - dlatego ze ja to tak ustawilam, jak bedzie mial klopot w zwiazku - to nie do mnie, mnie to po prostu nie interesuje