Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bojąca sie marzyc

Bardzo chce miec córeczkę a tu drugi syn...

Polecane posty

Gość Bojąca sie marzyc

Tak jak ww temacie.

Gość Bojąca sie marzyc
Czy jest szansa na córkę trzecią?Czy raczej sznase maleja do ilustam procent/

Gość szanse są ale musisz
współżyć w odpowiednim momencie cyklu synowie kiedy byli poczęci, wiesz chociaż?

Ja bardzo chciałam synka i się udało. Ale drugą chciałabym córkę i też boję się co z tego wyjdzie. Nigdy tego nie przewidzisz. A starałaś się o dziecko w parę dni przed owulacją? Wtedy podobno dziewczynki się rodzą, bo jajeczko nie jest jeszcze dojrzałe i plemniki z chromosomem Y męskim co prawda szybsze ale jajeczka nie zapłodnią. I dopiero jak jajeczko dojrzeje to tylko te z chromosomem X docierają i bach jest dziewczynka. Nie wiem ile w tym prawdy ale zawsze jest szansa że jak spróbujesz to będzie tak. Będziesz planowała w takim razie trzecie?

Gość Anikar
Módl się żeby był zdrowy,i dziękuj Bogu że możesz go mieć. Co to za różnica czy chłopczyk czy dziewczynka?! Dziecka nie kocha się za to jakie jest ale za to że poprostu jest!!!

Gość Bojąca sie marzyc
cykle co 36 dni,pierwszy w 23dniu cyklu pocz ciazy sie liczy,drugi w 9 dniu cyklu,zaraz po okresie juz w 9 liczył sie początek ciąży. Dieta-nabiał,magnez ,ryby i mąz i ja mamy taki styl jedzenia nie to ze specjalnie zmienialismy nawyki.

Gość Bojąca sie marzyc
Trzecie raczej tak jak bedzie syn to bede miala swiadomosc ze zrobilam wszystko

Gość Bojąca sie marzyc
Nie komentujcie typu o ciesz sie co masz ze wogle To tak jakby murzynowi wciskac ze niech sie cieszy ze je ziemniaki a nie frytki,bo przeciez ziemniak gotowany to tez ziemniak tak jak frytka.:):):) Poprostu kazdy ma jakies marzenia...

Gość a ja mam odwrotnie
Dziecko to odrebny, myslacy maly czlowiek a nie spelnione marzenie rodzica.

Gość a wiesz, że odrębny, myślący,
mały człowiek może być spełnieniem marzeń rodzica?;)

Gość Anikar
No z tym porównaniem dziecka do ziemniaka to już przesada. Pozostaje współczuć maleństwu.... Bez komentarza

Gość Mały człowiek rodzi
się nie tyle dla rodziców ale dla siebie by przejść życie swoją drogą a rodzice jako ludzie mają swoje odrębne marzenia i mają do nich prawo . Każdy człowiek od wieków miał marzenie dotyczące płci. Przez tysiące lat ludzie planowali ciążę tak by wyszedł syn (chiński kalendarz planowania płci jest przykładem wiekowości) a szczególnie radzi z tego byli ojcowie dziecka, dlaczego odbierać teraz rodzicom radości z planowania córki??? Nie rozumiem, czy ojcom którzy poczęli córkę mówi się , ciesz się chłopie z tego co masz bo to to samo i dziecko to dziecko? Nie . Im mówiło się żeby się nie martwili bo jeszcze zdążą spłodzić syna. Ja kiedyś oglądałam taki program (matki pragnące począć córkę) na temat planowania płci i okazało się że pewni mężczyźni mają tak dużo męskich plemników (padła teoria że jest ich po równo) że dziewczynka nie jest praktycznie możliwa. Lekarz powiedział że jeżeli trzecie dziecko okaże się synem to szansę na córkę maleją do 20 procent, natomiast dwie albo trzy dziewczynki nadal nie przekreslają szansy na chłopca która wynosi aż 90 procent.

A mi było wszystko jedno, chciałam mieć po prostu drugie dziecko ,na które czekałam 2,5 roku.Miałam już dziewczynkę a drugi wyszedł chłopczyk.Rozumiem ,że można marzyć o danej płci dziecka.Gdybym miała dwóch chłopców też chciałabym mieć jeszcze dziewczynkę.

Gość mam podobnie jak Ty Autorko
Pierwszy syn, nagle druga ciąża i drugi syn.Mija już rok a ja nadal nie mogę się z tym pogodzić.

Gość mam podobnie jak Ty Autorko
kasiulaha gdybym miała pierwszą córkę to też byłoby mi obojętne co będzie syn fajnie córka też fajnie

Gość Bojąca sie marzyc
Dziekuje za odp wyżej :) Czyli łatwiej jest ze tak powiem wcelowac w syna?

Gość Bojąca sie marzyc
Tez chyba teoria ze kobieta chce córkę a sna meżczyzna jest aktualna i ważna dla obu stron. Nie wiem czy ja sobieporadzę.... Mamo dwóch synków planujesz trzecie?

Gość miałko68654
Ciesz się, że wogóle mozesz mić dziecko, co za róznica. oby było zdrowe....

zdecydowanie łatwiej o chłopca;) wystarczy współżyć co drugie dzień przez cały cykl i to zaowocuje synem, a żeby trafić w córkę trzeba jednak znać swój cykl i współżyć na minimum 48 h przed owulacją choć lepiej nieco wcześniej, bo 48 h PRZED OWULACJĄ daje 50% szans na córkę i 50 % na syna większy odstęp przed owulacja niż 48 h zdecydowanie zwiększa pewność poczęcia córki

Gość gnuygjhg
To dlaczego mam parke z tego samego dnia cyklu mierzone owulki przez gina?

Gość gnuygjhg
nie bliźniaki zaapomnialam dodac,a dwojke dzieci

Gość sdfghjmktyu
Mentalność niektórych społeczności nadal skupia się na poczęciu syna (turcy, arabowie, hindusi, chińczycy) i jak już uda się począć pierwszego syna to wtedy już w pogodą ducha czekają na cokolwiek (wtedy już obojętne czy będzie syn czy córka). Ja brałam ślub za granicą i jak z mężem weszliśmy do jubilera po odbiór obrączek to właściciel (turek) pożyczył nam wszystkiego dobrego i wieli synów a najlepiej dwóch a trzeciej dziewczynki żeby była pociechą dla mnie :D....Już chciałam mu coś naprostować ale mąż mnie trącił ręką i z usmiechem wyszliśmy :D. Zawsze marzyłam o córce i ją mam i wrost przeciwnie do tureckiej mentalności o drugie już sie nie martwię i może być syn :).

dlatego, że ta metoda nie daje 100% pewności, a tylko ZWIĘKSZA szanse na poczęcie dziecka danej płci;) mam bliską koleżankę, której córka została poczęta w dzień owulacji (miała monitoring cyklu) zatem jak widać z tym poczęciem bywa różnie;) moje dzieci zostały poczęte według tejże metody i za każdym razem dzieci były oczekiwanej płci:) być może miałam 3 razy szczęście;) tego nie dowiem się nigdy w każdym razie: syn jest z 17 dc (owulacja) 1-sza córka: ostatni stosunek był w 10 dc, a owulacja w 13 dc 2-ga córka: ostatni stosunek w 11dc, a owulacja w 14 dc

a miałaś monitoring cyklu? bo fakt, że dzieci są z tego samego dnia cyklu nie oznacza, że owulacja była w tym samym dniu w obu cyklach

Gość ja chciałam synka a mam córcie
i za nic bym tego teraz nie zmieniła. fakt to moje 1 dziecko ale nie chce i nie planuje miec więcej.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a własnie ze dziecko moze byc marzeniem:) moja corka jest moim spełnionym marzeniem,miałam dwóch synów i marzyłam o córce, no i sie udało i mimo ze kocham cała trójke równo ponad zycie to czuje sie spełniona bo córka jest moim spełnionym marzeniem;)

Gość xvzxvzxvzvxzxvz
mi sie chlopak urodzil i mi wszystko jedno czy jest dziewczynka czy nie.byle zadowolony i spokojny, to i ja bede szczesliwa

Gość kopkirtpoopetujij
Czyli plemniki Y sa bardziej zywotne a raczej przetrwają dłużej?

Gość gość
Mam dwóch synów z owulacji z 14 i 15 dnia bardzo chciałam corke wspolzylam 10 dnia cylku przed owulacja zakwaszalam środowisko ph biorąc witamine c i magnez i okazało się po badaniu usg ze będzie 3 synek. Jestem zawiedziona moje marzenie juz się nie spełni . Więcej prób nie bedzie mój ma formę na syna.