Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamamama

pytanie o zajście w ciąże

Polecane posty

Gość przyszłamamamama

Witam, chciałabym zapytać zapytać czy są tu kobiety które świadomie i z premedytacją zostały samotnymi matkami. Nie chodzi mi o sytuację kiedy kobiety rozstały się z partnerami po zajściu w ciąże i zostały same, tylko z powodu tego, że były same, nie miały partnera,zadnego kandydata nie było na horyzoncie, nie było widoków na niego, i nawiązały romans by zajść w ciążę i mieć dziecko, nie wiążąc żadnych planów z przyszłym ojcem. Aktualnie jestem w takiej sytuacji, jestem zdecydowana na taki krok. Pragnę by miłość i radość wreszcie zagościły w moim życiu, nie chcę umrzeć w samotności, jestem psychicznie gotowa by dać nowe życie i odpowiednio zająć się dzieckiem.

Gość przyszłamamamama
Czy są tu takie kobiety?

Gość przyszłamamamama
Ciąża którą planuję nie ma być wpadką, tylko świadomym krokiem, proszę czytać ze zrozumieniem

Gość przyszłamamamama
Czy naprawdę nie ma tu ani jednej kobiety z którą mogłabym o tym porozmawiać? :(

Gość przyszłamamamama
podbijam pytanie

Gość sikorka kosiarka
autorko a ile masz lat?

Gość przyszłamamamama
26.

Gość SamaJa2
Żal mi takich kobiet, które uważają, że w wieku 20paru lat nie znajdą już nikogo. Macie tak niskie poczucie własnej wartości? Na pewno samotnej matce będzie dużo ciężej znaleźć za parę lat kandydata na męża/partnera.

Mam pytanie napisałaś "Chcę aby miłość i radość zagościły w moim życiu". Miłość nosisz, w sercu, radość do głowie. Jeśli masz to TERAZ - czyli umiesz kochać i spełniać się - dasz to dziecku. Nie oczekuje, że dziecko samo Ciebie magicznie zmieni. Dziecko nie daje pierwsze miłości. Ona ODWZAJEMNIA miłość której się nauczy.

Gość przyszłamamamama
A gdzie to pytanie ? Chce byc po prostu szczesliwa. Będę kochac dziecko najlepiej jak będę potrafić. Będę się bardzo starać.

Gość fdsgfs
myślę, że nie warto robić czegoś takiego to nie fair wobec ojca dziecka a mówisz o miłości do dziecka - z góry opierasz jego zycie na kłamstwie i prawdopodobnie ranisz ojca...

Gość fdsgfs
ps każde dziecko wychowane bez ojca będzie cierpieć w przyszłości, naprawdę jeszc ze jak ludzie się rozwiodą, ojciec odwiedza dzieci itd, to jest szansa, że będzie w porzo ale dziecko na starcie bez ojca... zły pomysł

Gość przyszłamamamama
dlaczego z góry opieram zycie dziecka na kłamstwie?

Gość jkwjdfkljw
co powiesz dziecku gdy zapyta o ojca??

Gość przyszłamamamama
prawdę, że nigdy nie byliśmy razem.

Gość jkwjdfkljw
czy poinformujesz ojca dziecka ze jestes z nim w ciazy?

Gość jkwjdfkljw
czy dziecko bedzie wiedzialo kto jest jego ojcem? w przypadku gdy dziecko bedzie chcialo poznac ojca pozwolisz na to?

Gość ftdrdrdr
dziecko będzie miało niezłe zdanie o tobie jak mu powiesz ze nigdy nie byłaś z jego ojcem zal mi ciebie

Gość przyszłamamamama
Powiem ojcu dziecka, dlaczego miałabym ukrywać? Mało to dzieci jest z romansów? I to ludzi wcale nie-wolnych. Mam wrażenie, że wszyscy którzy mnie tu krytykują są w związkach. I zwyczajnie uważają, że mnie się normalne życie (takie jak ich) nie należy, tylko oni mają prawo być matkami, ojcami, a człowiek bez partnera życiowego ma siedzieć w piwnicy po ciemku. Nie do Was ludzie się zwracałam w tym topiku.

@Autorki Masz rację, nie zadałam pytania. Moje pytanie brzmi - czy Ty masz w sobie miłość, opiekuńczość i szczęście aby przekazać je dziecku ? Bo jeśli nie masz - nie licz na to, ze dziecko da Ci coś takiego. Uważam, że To twoje decyzje i jesteś świadoma czego chcesz. Pytanie - czy dostaniesz to czego oczekujesz.

Ja mam żonę i nie uważam że Twój pomysł jest zły. Ja Tylko analizuję Twoje motywy i zastanawiam się czy będziesz szczęśliwą samotną matką. Jeśli masz 200% pewności że będziesz, no to OK :)

Gość przyszłamamamama
do Jacek : owszem, mam. Instynkt macierzyński posiadam od dawna. A w tym momencie życia jestem już wystarczająca dojrzała mentalnie i emocjonalnie by być matką.

Gość jkwjdfkljw
czy ojcostwo dziecka bedzie ustalone?

Gość przyszłamamamama
agiantka : skąd taki wniosek? Czy gdybym miała partnera to inaczej byś mówiła? Myślę, że tak. Ponawiam pytanie : czy jedynie kobieta w związku ma prawo być matką?

Gość przyszłamamamama
To będzie zależało od ojca dziecka. Jeśli tak - w porządku, jeśli nie - też w porządku.

Gość jkwjdfkljw
rozumiem ze posiadasz zabezpieczenie finansowe aby wychowywac dziecko??

Gość jkwjdfkljw
ponawiam pytanie, w przypadku gdy dziecko bedzie chcialo poznac ojca pozwolisz na to?

Gość przyszłamamamama
Posiadam, mam pracę którą lubię, finansowo jestem zadowolona, i kończę teraz drugi kierunek studiów. Pozwolę,dlaczego miałabym nie pozwolić?