Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katia30

kiedy chlopak nie chce ślubu

Polecane posty

Gość katia30

Jestesmy razem od 7 lat, mieszkamy razem od 2. Obydwoje jestesmy pod 30. Moim zdaniem czas pomyslec o slubie, a on niby mowi ze tak ale zero oswiadczyn. Jak z nim rozmawialam na ten temat to pytal czy az tak zdesperowana jestem zeby sie pobrac?! Nie wiem co o tym myslec, bo jakby byl zakochany to raczej by sie oswiadczyl...dodam ze dobrze nam sie mieszka i jestesmy dobrana parą. Myslicie ze on nadal czeka na kogoś lepszego? Zastanawiam sie czy nie poczekac jeszcze z pol roku a potem odejsc bo chyba jego uczucia nie sa takie pewne... byl ktos w takiej sytuacji?

Gość już czy nie już
a nie lepiej postarac sie o dziecko? czy slub jest rzeczywiscie tak dla ciebie wazny?

Gość wredniucha
dostał już od ciebie wszystko co chciał - to po co mu ślub?

Gość vgvgvgvtt
juz nie jedną z taki dużym stażem facet pozostawił dla nowo poznanek i wciągu pól roku wziął z nowa ślub powodzenia

Następna nawiedzona panna myśląca o dzieciach i ślubie. Fajny facet może oddasz mi kocham takich , którzy nie pragną być mężem i dzieciorobem :P

Gość katia30
Moze i go oddam! Slub jest dla mnie na rowni ze stwierdzeniem -chce spedzic z tobą reszte mojego zycie, jestes jedyna i nie chcę nikogo innego- a takie bycie razem bez oswiadczyn mowi mi ze jednak nie jestem pewien czy to ty jestes tą jedyną... tak to widze.

Gość Heel323
No własnie kolejna desperatka ktora chce slubu bo pewnie wszystkie kumpele juz pohatjane skoro sie nie oswiadcza to widocznie nie jest ciebie pewien nie zmusisz go siła zeby sie z toba ozenił

Jak nisko trzeba upaść, aby wymagać od faceta oświadczyn i przypominać mu, że już czas :o Widocznie odpowiada mu wolny związek - po co ci ślub, ta cała otoczka... Zmieni to coś? Uszczęśliwi cię bardziej? Będziesz spełniona? :o Może facetowi kojarzy się to z rychłym pojawieniem się dzieci i dlatego robi uniki. Kobiety...

Gość już czy nie już
cos w tym niestety jest, ja tez jestem w dlugim zwiazku i go ciagle przeciagam bo mam nadzieję ze poznam kogos innego. czuje ze to nie do konca to i dlatego nie chce slubu byc moze i on tak tez czuje

Gość już czy nie już
krakowska trufelka smieszna jestes:-( oni maja po 30 lat a nie po 21!w tym weiku 90 procent ludzi juz dawno wzielo slub i zalozoylo rodzine

Gość katia30
Tylko po co przeciągać zwiazek jesli wiesz ze osoba z ktora jestes to nie ta? Bez sensu!

Gość fsssssssssss
mądry facet zawsze żeni się po trzydziestce i zazwyczaj nigdy nie bierze sobie za żonę dupodajki, której wcześniej używał i wykorzystywał

Ale jeśli facet nie chce, to się nie nalega. Żałosne jest dopraszanie się o cokolwiek - nie chce to nie. Trzeba było wcześniej wybadać jakie gość ma podejście do wspólnego życia a teraz autorka wywiera presję...

Gość katia30
Nie zmuszam go do niczego, po prostu raz zapytalam czy ma jakies plany i tyle! Nie napieram na niego w ogole! Tylko sie tak zastanawiam ile jeszcze czekac w sumie to nie wiem czemu pisze na forum tak sobie napisalam zeby zobaczyc co inni mysla i widze ze ogolnie waszym zdaniem szaleję.

Gość już czy nie już
czemu nie odejde? bo to nie takie proste po kilu latach, lubię go ale czy kocham? nie czuje ze to jest ten na całe zycie i po cichu licze ze kogos poznam jeszcze. nie wiem ale wedlug mnie facet 30 latni powienin juz wiedziec czego chce.

Koszt ślubu i wesela to 50-90tyś na pewno tego chcesz? Ja bym wolała samochód :D

Gość wiśnieska
żeby był ślub i wesele to muszą tego chcieć dwie strony

Ja mam 27 lat kilka związku już za mną owszem czekam na tego ostatniego do końca moich dni ,ale nie planuje z nim ślubu i dzieci. Seks smakuje lepiej przed ślubem niż po ślubie tak mi koleżanki mężatki mówiły :P :D

Gość już czy nie już
koszt slubu 50 -90 tyś Boże co ty pieprzysz dziewczyno?:-(

Nie żartuje poważnie pisze sam ślub w kościele u nas kosztuje 3.000 z całą tą oprawą, chórem i coś tam jeszcze. Wynajęcie sali ok 10-15 tyś zależy ile ludzi prosisz. Kapela weselna ok 20 tyś. Jeszcze dochodzi, suknia,wynajęcie samochodu,jedzenie,alkohol itd.

Gość katia30
Ja chyba naleze do tych dziewczyn ktore chca stabilizacji i tak jak napisalam wczesniej wydaje mi sie ze nie oswiadcza sie z jakiegos powodu zwlaszcza ze pochodzi z rodziny z tradycjami - zero rozwodow - brak przykrych doswiadczen rodzinnych, rodzice jego sa bardzo ze soba szczesliwi a dzieci nie planujemy wiec tutaj nic sie nie zmieni.

Gość wiśnieska
też ci koleżanki mężatki powiedziały i policzyły?

Gość przebieglaPani
zlap go na dziecko. Ja tak zrobilam... ale nie wiem jakie beda tego efekty...

Gość już czy nie już
katjaaa pieprzysz głupoty, moja sisotra miała weselisko za 12 tyś. Ty moze piszesz o jakims balu na 300 osób:-(

Cały problem polega na tym, że dla Ciebie ślub jest ważny, dla niego nie. Zapytaj go wprost czy on chce tego ślubu, bo Ty byś chciała. Być może on nigdy nie będzie gotowy do ślubu. Generalnie jeśli po 7 latach nie jest gotowy, to moim zdaniem szanse masz znikome. Proponuję rozważyć scenariusz B - czyli czy będziesz chciała z nim żyć bez ślubu.

Gość jhgvfgty
"wydaje mi sie ze nie oswiadcza sie z jakiegos powodu zwlaszcza ze pochodzi z rodziny z tradycjami " czeka na kogoś lepszego, bo na całe życie - a na razie siedzi z tobą, bo musi gdzieś z kija spuszczać - TAKA PRAWDA!!!

Gość katia30
nie bede go lapac na dziecko bo nie chce zeby byl ze mna ze wzgledu na nasze dziecko! Nie chce byc z kims kto mnie naprawde nie kocha - dlatego tez jakby go wyczuc?

Ja też należę do dziewczyn , które są stałe w uczuciach lubią mieć faceta w domu, ale nie chce ślubu. Dla mnie to tylko papierek moja miłość nie będzie inna po ślubie tylko taka sama., więc to nic nie zmienia.