Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffvnvnoivnadipvn

WŁAŚNIE WRÓCIŁAM OD GINA-JESTEM W 7tc PRZY TABLETKACH ANTY!!

Polecane posty

no jak grom z jasnego nieba na mnie spadło....masakra.... mam już jedno,a drugie stanowczo za wcześnie....................no normalnie masakra-nie wiem co mam teraz zrobić ze sobą i jak mężowi powiedzieć.

Gość znowu ty
to kiepsko troche.

A jakie tabsy? Jak sie domyslilas ze ciaza? Moze zapomnialas tabletki?

Gość ocet
moze zapomnialas o pigulce?moze bralas leki ktore oslabily dzialanie anty? napisz jak bralas te swoje pigulki i jakie

a żeby było śmiesznie to poszłam tylko NA WIZYTĘ KONTROLNĄ!!!

Gość PROWO JAK NIC
nie ma takiej możliwości, chyba że nie brałaś tabletek jak należy. Ale może część kafeterianek wystraszysz upierając sie, że brałaś wzorcowo :)

jasmin,brałam normalnie codziennie o 19-7 dni przerwy,żadnych dodatkowych leków,nic-lekarz mi powiedział,że nie ma 100% antykoncepcji.

Gość LaMania
ja biorę Yasmin i dla mnie są ok, mimo, że nie biorę mega regularnie... czasem później, albo zapomnę.. biorę kilka lat i jest ok. za to po odstawieniu trzy miesiące i ciąża :)

tak prowo durniu. zastanów się co piszesz.Brałam je przez 2 lata regularnie,kochaliśmy się bez dodatkowych zabezpieczeń. Zaraz chyba dostanę zawału.

Gość SamaJa2
Tabletki mają chyba 99% skuteczność, więc jesteś tym 1 przypadkiem na 100.

boże...........o to jedno się staraliśmy 1,5 roku po porodzie stwierdziłam,że już nie chce rodzić więcej...to jest koszmar jakiś.

Gość fidodido88
moja kolezanka tez zaszła w ciąże biorac tabsy, to sie zdarza częściej niż myślicie. Żadne prowo. A ile lat ma Twoje dziecko?

no dwa zaczęłam je brać miesiąc po porodzie-połóg szybko się skończył i nie karmiłam piersią. to jest dla mnie naprawdę koszmar-rano jeszcze powiedziałam do męża "ciesz się,że nie masz dwójki" bo nasza przechodzi chyba bunt dwulatka muszę się wypłakać zaraz chyba

Ludzie nie straszcie też je biorę... na pewno nie przeoczyłaś żadnej? Albo nie byłaś chora/ brałaś innych leków po drodze? Ja też żadnych innych zabezpieczeń nie stosuję... :(

NO NIC MI NIE BYŁO!!BRAŁAM JAK W ZEGARKU!PO PORODZIE TO MYŚLAŁAM TYLKO O DOBREJ ANTYKONCEPCJI ABY DRUGIE MIEĆ DOPIERO AŻ SIĘ PSYCHICZNIE NA NIE NASTAWIĘ!!!!! co ja mam teraz zrobić...

Gość niccccc
a zioła? herbatki ziołowe - nie tylko inne leki osłabiają działanie pigułek.

jakie zioła człowieku ja żyję o kawie,wodzie i herbacie

Gość dawqqa
dlatego gumki sa o wiele lepsze :) bo wiadomo kiedy peknie albo sie zsunie i zawsze mozna wziaz tabletke "po" Dodam, ze przez 7 lat ani razu nam nie pekla ani nic, mamy 2 dzieci planowanych. No i bardziej czysciej jest po wszystkim ;) A ty autorko nie zalamuj sie, mleko sie wylalo i nic za bardzo juz zrobic nie mozesz, chyba ze aborcja. Dasz sobie rade, dzieci z czasem zalapia kontakt i bedzie lepiej niz sobie myslisz :) U moich jest 2.5 roku roznicy i jest naprawde ok :) trzymam kciuki

Gość niccccc
Wpływ na wchłanianie sie tabletek maja: - antybiotyki (ampicylina, tetracyklina, ryfampicyna); - leki stosowane w leczeniu padaczki lub innych chorób (prymidon, karbamazepina, okskarbazepina, topiramat, felbamat, hydantoiny, barbiturany, no.fenobarbital); - rytonawir - lek stosowany w leczeniu infekcji wirusem HIV; - gryzeofulwina - lek stosowany w leczeniu infekcji grzybiczych; - preparaty zawierające ziele dziurawca. widocznie natura była sprytniejsza. Albo twój mąż ma super nasienie.

Gość niccccc
żeń-szeń - Raczej nie powinien, przynajmniej w dawkach powszechnie stosowanych Jesli chodzi o węgiel to zmniejsza skutecznosc antykoncepcyjna gdy jest przyjety w godzinach brania tabletki. Pomiędzy nim a tabletką powinna być mniej wiecej 4godz przerwa. "węgiel podany we właściwej, czyli dużej dawce, absorbuje, czyli wiąże na swojej powierzchni leki stosowane doustnie, a przez to zmniejsza ich skuteczność." Co do Paracetamolu: obniża skuteczność TYLKO WTEDY jeśli przekroczy się dawke 3 mg na dobę, czyli 6 tabletek. Chcialam dodac ze tabletek nie powinno popijac sie sokiem z grejfruta(jesli chodzi o ten sok to nie powinno sie nim popijac zadnego leku). Unikajmy też naparu z dziurawca: "Dziurawiec, którego uspokajające działanie wykorzystuje się w ziołolecznictwie, może zmniejszać skuteczność zażywanych pigułek antykoncepcyjnych, jak ostrzega szwedzka Agencja Produktów Medycznych. Wskazuje na to duża liczba kobiet, które stosowały pigułki równocześnie z preparatami z dziurawca i zaszły w ciążę.

Gość już nie wiele czasu zostało...
nic nie zrobisz, musisz się do tej myśli przyzwyczaić i tyle. Będziesz miała 3 lata różnicy między dziećmi a to najlepszy okres. Pomyśl ile ludzi się stara o dziecko i nie wychodzi. Dasz rade a porodem się nie martw bo kazdy jest inny. Ja ma 3 dzieci. Pierwsza była cesarka, drugi sn 14,5godz, trzeci sn 3,5godz wszystkiego bez nacięcia a dziecko 4,300. Głowa do góry ;)

A Ja bym chciała być w ciązy bo świadomie jest ciężko zadecydować że teraz jest ten odpowiedni moment a jak bym już była to bym sie cieszyła . Wiem SZOK moja koleżanka tez wpadła ale z 3 dzieckiem biadoliła jak to będzie a teraz świata poza mała nie widzą

a ciul gumki i tabletki jak urodzę to jajniki chyba podwiążę facet może mieć super nasienie,ale kobieta musi to nasienie milion razy większe później urodzić.

Gość to możliwe
mój mąż- ginekolog - mówi, że nie ma 100% pewności , a 99% to tabletki mają gdy są używane z prezerwatywą. Takie są statystyki jeśli dobrze pamiętam jak mi o tym mówił. Życie jest trochę niesprawiedliwe...bo niby się zabezpieczasz , a tu jednak pech... ;/

Gość niccccc
albo inny lekarz. Ten mógł sie pomylić. Czasami tak sie zdarza.

no i przynajmniej rozumiem już że nie tylko przez tabletki od ok miesiąca chodzę jak bomba zegarowa jestem ciągle wściekła mąż mi coś w żartach powie a ja zamiast się śmiać jak zawsze to w ryk myślałam,że to już efekt uboczny brania tabletek ale lekarz kazał odstawić już i wszystko się zmniejszy-ale niekoniecznie ustąpi,bo ciąża to już buzujące hormony a jak doszły przez te parę tygodni tabsy to hormonów było dużo za dużo....... siedzę i ryczę,zaraz teściowa wróci z małą ze spaceru a ja ryczę

Gość dawqqa
ty chyba najbardziej z tego wszystkiego, to porodu sie boisz. A nie pomyslalas zeby wziac sobie znieczulenie? ja rodzilam 2 razy i przyznam ze nie wiem co to znaczy bol porodowy. Czulam skurcze do jakiegos 5cm i bylo znosnie, a potem bralam epidural i nie czulam juz zadnego bolu. Poszukaj szpitala, ktory to zapewnia. Naprawde polecam :)

Gość nie pocieszę, wiem
Aczkolwiek słyszałam, że właśnie sporo wpadek jest przy Yasmin-ie:-o nie ma żadnej 100 % metody antykoncepcji poza szklanką wody "zamiast". Zawsze jest ryzyko.

Gość ty to się lepiej módl żeby
nic dziecku od tych tabsów nie było i by urodziło się zdrowe, a nie płaczesz nad rozlanym mlekiem