Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coommee baackk

Nie umrę zanim nie nauczę się hiszpańskiego,tureckiego i rumuńskiego!

Polecane posty

Gość coommee baackk

chcę znać te 3 języki! ewentualnie mogę olać hiszpański, ale rumuński to moje dawne marzenie, a turecki jest piękny!

Czemu chcesz olać hiszpański, jeżeli on jest najbardziej popularny z tych języków? Chyba, że chodzi Ci tylko i wyłącznie o upodobania. A dlaczego właściwie chcesz się nauczyć tych języków? Podobają Ci się, chcesz mieszkać w którymś z tych krajów?

Gość coommee baackk
rumunski brzmi najciekawiej ze wszystkich jezykow romanskich, kiedys marzylam by jechac tam, mieszkać raczej nie, chociaż kto wie w turcji bym chciala mieszkac,ale zarobki gorsze niz w polsce, poza tym jezyk bardzo melodyjny i ma umlauty jak niemiecki hiszpanski jest latwy, przydatny ale irytuje mnie, nie chcialabym nigdy jechac do hiszpanii

ja bym chciała wszystkie romańskie. czyli poza francuskim (z którym i tak mam i będę miała kontakt) to hiszopański doskonalić, włoski, portugalski, może rumunski też:) są podobne więc będzie łatwiej a tak poza tym rosyjski, kiedyś trochę się uczyłam niemieckiego to może też ale przede wszystkim chciałabym polepszyć angielski :( bo jest u mnie na jakimś śmiesznym poziomie w porównaniu do reszty polskiego społeczeństwa (tej części reszty, którą znam :-P). zrozumiem wiele ale nie umiem mówić tak swobodnie jak pewnie wiele osób np. z kafe:(

Gość Pan i Czkawka
:) i'll be back

Gość Pan i Czkawka
Yes, yes ale pędzę na rozgrywkę, będę ok 10 :) ❤️

Gość coommee baackk
mi sie wydawało,że słowa po angielsku wydukać nie umiem, ale wyjechałam za granicę i gadałam jak najęta, tak sobie myślę,że Polak w Polsce nigdy swobodnie gadac nie bedzie po angielsku bo zaraz znajduje sie sztab krytyków i oceniaczy :O

Gość coommee baackk
bo mieszkam w Warszawie i co krok spotykam bandy turystów albo co gorsza turystek z hiszpanii, nie dość że są tak hałaśliwi, drą sie na cały tramwaj,wszedzie ich pelno, zawsze pytają o drogę, rzadko rozumieją angielski :O ogólnie takie buenas noszes brzmi jakos chooyowo i parobkowato

Ja właśnie za tą hałaśliwość uwielbiam Hiszpanów :) Podoba mi się, że nie znają dobrze angielskiego, bo ja też nie znam go dobrze, za to hiszpański idzie mi świetnie. W dodatku angielski moim zdaniem jest obrzydliwy. Ale to już tylko moja opinia :)

Gość prabird 10 minutes stanowczo
już minęło :classic_cool:

Gość prabird 10 minutes stanowczo
ah koło 22! wtedyż to mój serial się rozpoczyna :( ale zostanę :classic_cool: (bo lecą powtórki :classic_cool:)

Gość om i sughi
a, to przez serial nie widziałem Cię od Konferencji Rybnej? :D 🖐️ ))

Gość om i sughit
miało być :)

Gość om si sughit
teraz jest dobrze!!!

Gość Hickirik?
??

Gość mi-am pierdut valiza
To Ty?

Gość nu inhideti gura!
No to żeś się Pani nieźle chyba ukrywała :D Bom zaglądał wieczorkami i nie znajdując Cię, niepocieszonym uciekał :D

Gość ąsk ąsk ąsk
a gdzieżeś mnie szukał? jakie topiki widziałeś? codziennie miedzy 23-1 urzędowałam, miedzy 21.55-23.05 leci moja rodzinka (najpierw 10 seria i teraz to juz powtorki a potem chyba IV)

Gość mergeti pe firul apei
Zaglądałem jedynie. Po 23 chyba też. Byłaś chyba na oradziu? :)

Gość bylam na oradziu :D
na czym?! na O-Radziu?

Gość bylam na oradziu :D
przypomniało mi sie! dzisiaj miałam sen,że dotknełam kabla od laptopa i mocno mnie kopnął, na tyle ,że zasnęłam (we śnie) a w realu aż się obudziłam :D

Gość Dumnezeu Tatal
Na pod-o-ra(n)dziu :D ech, ten mój starczy wzrok i drżące ręce :D :D Tak czy inaczej żem Cię nie zobaczył :(

Gość kij na sznurku
Jak turecki jest piękny to ja jestem ksiądz i dziewica w dodatku :D To patałajstwo islamskie gadające w stylu "ulum gulum" jak ma piękny język choćby to ja wysiadam z tego tramwaju.

Gość hayat
czytam komentarze pod tureckimi piosenkami brzmia mniej wiecej tak: bardzo miłe życzę dalszych sukcesów Jakie ładne prace .. Bezpłatne elektroniczne beaty mieszane motywy z nas .. brawo itp. itd a pod polskimi piosenkami zawsze buraczane komentarze z niecenzuralnym słownictwem :(