Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipinezka

Góry do wycieczek pieszych -proszę o radę, namiary...

Polecane posty

Gość pipinezka

Cześć Chciałabym zorganizować rodzicom wyjazd w góry, ale nie za bardzo wiem dokąd... Chciałabym aby góry były dość łagodne, żeby można było podziwiać widoki i nie męczyć się jakoś bardzo. Proszę o polecenie regionu, konkretnych miejsc na takie wczasy.

Gość pipinezka
Nie no, tylko nie Zakopane... Wolałabym mniej komercji, a wiecej klimatu :)

Moim zdaniem najlepsze miejsca dla starszych ludzi, o ile są starsi :p to Szklarska Porę ba :) Do dwóch wodospadów mogą dojść pomału niezbyt męczącym spacerkiem, a na Szrenicę jest wjazd wyciągiem, a nawet pieszo droga jest o wiele mniej męcząca niż na Śnieżkę, między innymi dlatego że jest mniejszy ruch i nikt czlowieka nie popędza, można chodzić swoim tempem. No i samo miasteczko też jest ładne. Może być też Karpacz, ale tam jest mniej miejsc, które łatwo zobaczyć bez wysilku, bo wszystko jest dalej oddalone od miasteczka. Zresztą wszystko zależy od tego w jakiej kondycji są Twoi rodzice...Karpacz też może być, wszędzie gdzie dalej można dojechać takimi śmiesznymi autobusikami...:p

Gość pipinezka
Z Kokardą Bardzo dziękuję za odpowiedź. Rodzice są po 60-ce, ale aktywni i sprawni. Szklarska odpada (byli już zimą). Zastanowię się nad Karpaczem.

Hmmmm ale to bardzo blisko siebie położone miejscowości :) moze lepiej jakaś Kudowa Zdrój albo Świeradów...

Gość pipinezka
No właśnie obczajam mapę i faktycznie... Ja w góry w ogóle nie jeżdzę więc słabo się orientuję :) Tak w ogóle najlepsze chyba byłyby Bieszczady...

W Bieszczadach trzeba wiedzieć gdzie chodzić i tam jest wszędzie strasznie daleko i zawsze trzeba najpierw dojeżdżać a dopiero potem spacerować :o ale jak kto lubi :) A może nie zwiedzali jeszcze jaskini niedźwiedziej? Może coś w tej okolicy...tylko że do jaskini trzeba rezerwować bilet bo inaczej koczuje sie przy wejściu w oczekiwaniu na zorganizowaną grupę...:p Ale okolice do chodzenia są tam fajne i krajobraz troche inny niż w Szklarskiej.

Polecam Góry Stołowe ❤️ Ja tam nie miałam problemu chodzić np w końcówce ciąży więc polecam jako niewybitnie męczące szlaki ;)

Gość Peperronii
A ja polecam piękny Beskid Ślaski i Żywiecki! Okolice Żywca,Szczyrk,Ustroń,Wisła,Istebna,Koniaków,Brenna...

Gość pipinezka
Dziękuję, oglądam teraz okolice Cisnej. Duzo tych reklam, ofert. Dobrze brzmi Istebna. Góry stołowe, też zobacze, dziękuję! :)

Gość pipinezka
Podniosę, bo jakoś nie mogę się zdecydować. Macie może jakieś bardziej szczegółowe sugestie np. konkretny domek lub kwatera?

W Karpaczu jest pensjonat Śnieżka :) za 100/osoba masz pokój z widokiem na Śnieżkę i śniadanie w cenie, bez ograniczeń