Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzień Dobry .:)

Zasada na randkach - kazda dama placi sama

Polecane posty

cytuje od- Dzień Dobry "Ale jeśli teoretycznie umawiam się z mężczyzną swojego życia, na którym mi zalezy, a on nie posiada jakiegokolwiek odruchu dbania o moje dobro- to przepraszam ale to pomyłka." 1. Znasz jakies inne odruchy dbania o Twoje dobro, poza utrzymywaniem Cie? 2. Jesli placenie na randkach jest przejawem dbania o czyjes dobro, czy kobieta rowniez nie powinna dbac o dobro faceta, na ktorym jej zalezy? A wiec tez sprawiac mu przyjemnosci? bardzo dobre pytanie! Dobrze ze sa jeszcze normalne kobiety jak Calluna Inne odruchy dbania o moje dobro na takim etapie gdzie dwoje ludzie ma się ku sobie znam. Na przykład odprowadzanie do domu. Pieszo, samochodem, rowerem czy na hulajnodze- bez znaczenia. Zwykłe zapytanie się czy nie marzne gdy wracamy wieczorem i ewentualnie daje mi bluze, kurtkę, marynarkę. DBANIE nie tylko obraca się w sferze pieniądza. Tu chodzi o gesty. Tylko i wyłącznie. Druga kwestia- ze jesli placenie jest przejawem dbania o czyjes dobro- to powinni placic oboje bo dbac trzeba o siebie po rowno. I to jest wlasnie ten błąd gdy ktoś sprowadza uczucie do sfery finansowej. Tu nie chodzi o pieniądze bo czym że są pieniądze jesli mowimy o uczuciu? Każda kobieta na randce powinna pieniądze mieć. I każdego powinno być stać na to, by kupić sobie coś samemu- ale zaloty i adorowanie partnerki lezy w roli samca (! )I jak masz pieniądze i ty i on- to wtedy nie masz problemu z tym ze on chce zapłacić, bo pieniądz nie ma wtedy takiej wartości jaką mozna by przełożyć na uczucie , które powoduje iż on wychodzi z propozycją. Nie kobiety :O To mężczyzna zabiega o kobiete :O Jesli Ciebie i jego stac na kolacje by postawic ją sobie samemu- to nie jest problemem by zrobic przyjemnosc , i zapłacić za obiad tego na kim nam bardzo zależy. Mowie o panach dalej. A kobieta -- ?? Gdyby było na odwrot- ze to kobieta ma zdobyc wzgledy partnera i tanczyc mu przed oczami pięknie opierzona - gdyby było wbrew naturze- gdyby było odwrotnie- to wtedy powiedziała bym - nie ma problemu! Wiem ze są ludzie ktorzy są to w stanie pojąć. I tacy ktorzy się z tym nie zgadzają. Bo albo są biedni i nie mają pieniędzy a gadają o zasadach rownouprawnienia :O Albo są ubodzy intelektualnie. Albo potrafią czerpać garsciami to- co daje im konsumpcyjny styl życia jaki panuje w dzisiejszych czasach. Czyli jak miec duzo wkładając w to mało.

Gość kiedyś kobiety nie pracowały
zawodowo to logiczne, że facet płacił ale skoro dziś kobiety zarabiają to czemu facet ma ze swojej pensji wszystko opłacać. Mogłybyście po każdej takiej randce z nami uprawiać chociaż seks to by było opłacalne

Gość Zamyślony Facet
Za długi tekst na moją głowę...

Na pierwszej randce, moj facet byl gotow zaplacic. Ale pozwolil mi zaplacic za siebie, bo chcialam. Duza czesc pan z kafeterii, jak zauwazylam, uwaza to za przejaw niezmiernego skapstwa. Powinien sie chyba ze mna wyklocac albo postawic mnie przed faktem dokonanym. A ja cenie go za to, ze umial uszanowac moje zdanie.

Gość assa tadarassa assa
LUdzie! czemu dajecie się wpuszczać w maliny jakiemuś zakompleksionemu autorowi tematu?

calluna pozwol ze ja ocenie czy bylo cos ciekawego czy nie Uciekam robic zakupy na obiad, niebawem wroce, ciekawa dyskusja, szczegolnie ze uczestniczy w niej kobieta, ktora ma normalne podejscie

ja uważam, że na 1 spotkaniu - każdy spokojnie powinien płacić za siebie - nie chcę, żeby facet myślał o mnie, że jestem łasa na jego kasę .. mam własną.. A z kim idziemy na to spotkanie - z tępym karkiem w starym BMW, który chce nas zaciągnąć do łózka tylko, czy z kimś na poziomie, kto będzie tak samo myślał ja ja :-) w tym cały problem.. trzeba dobrze wybierać. :-) z góry przepraszam właścicieli BMW :-)

Gość jestem sobie taka jedna
Niektorzy faceci bardzo mnie dziwia... Jak zaczynalam sie spotykac z Miskiem NIE POZWALAL mi placic za nic!!! Nawet jak bylismy na spacerze i mialam ochote np. na lody-podchodzilam do budki, zamawialam (dla siebie i dla niego), wyciagalam portfel, ale NIGDY nie zdazylam wyciagnac piniedzy, bo on byl pierwszy. Pewnego razu wytlumaczylam mu, ze tez chce o niego dbac:) Teraz placimy na zmiane-ale nie pilnujemy kolejki czy cos:p Mysle, ze wlasnie tak powinno byc. To co moje jest jego, a to co jego jest tez moje:) Dziwia mnie Ci faceci ktorym szkoda kasy dla dziewczyny...:/

co robie, uswiadamiam kobiety, dla ich dobra

Gość Zamyślony Facet
Nie ma tu nikogo dumnego.

Widzisz, smierc - czesc osob tutaj, z samego faktu, ze mezczyzna POZWOLIL kobiecie zaplacic za siebie (nawet wtedy, kiedy ona to zaproponowala), wnioskuje, ze jest on skapcem i chamem. Autor napisal, ze na poczatku placi. Ale, jak rozumiem, nie chce byc sponsorem, nie chce placic ciagle, chce widziec, ze kobiecie zalezy. Ja to rozumiem.

Dziwia mnie Ci faceci ktorym szkoda kasy dla dziewczyny...:/ a mnie dziwie kobiety kyorym szkoda kasy na siebie, nie chca nawet placic za siebie nie mowiac juz o faceie

Autor napisal, ze na poczatku placi. Ale, jak rozumiem, nie chce byc sponsorem, nie chce placic ciagle, chce widziec, ze kobiecie zalezy. Dokladnie o to chodzi.Duma i honor to poczucie własnej wartości. Jak się ma czuć Meżczyzna muszący kupować zainteresowanie kobiety kawą, prezentami, kolacjami, wyjazdami? Wlaśnie dumny mężczyzna i honorowy nie będzie płacił.

moj mąż zabrał mnie na pierwszej randce na piwo pod gołym niebem, na kocu, na skwerze o 2 w nocy w samym centrum wielkiego miasta. na drugiej randce, zabrał mnie na pyszny deser do restauracji. I 3 godziny jedlismy lody z owocami i bitą smietaną więszke od nas. na kolejnej na obiad w eleganckiej restauracji przy dzwiękach fortepianu. Myslicie ze choc przez chwile myslelismy o pieniądzach ????? Tym bardziej ze lody kosztowały 20 zł ????? Jak się do tego odnosicie? 20 zł to zaden pieniądz a wspomnienia mam do konca zycia. Z głupiego deseru. Bo tam już była miłość... mężczyzna mówi przez to " maleńka, zabiore Cię gdzies, pokarze Ci góry, zachwycę Cię nastrojem jaki potrfię wyczarowac, pomyslowoscia, pokaze Ci ze jestem facetem na ktorego warto zwrocic uwage! " Nie przez pieniądze. Bo to są gowniane pieniądze. O takiej kwocie się nie mysli. ALE- jesli jakis facet bzyka co popadnie i gdzie popadnie ograniczając swoją rolę do rozpłodowca pierwszej lepszej babki- to ja sie nie dziwie ze chce by ona placila sama, bo by chyba zbankrutował.

"Dziwia mnie Ci faceci ktorym szkoda kasy dla dziewczyny...:/" Bo tajemnicą poliszynela jest, że dzisiaj kobietę się kupuje.

Gość assa tadarassa assa
chyba zakompleksiony, a nie dumny

"moj mąż zabrał mnie na pierwszej randce na piwo pod gołym niebem, na kocu, na skwerze o 2 w nocy w samym centrum wielkiego miasta." ­ Mandat też zapłacił sam czy była składka?

Nie przez pieniądze. Bo to są gowniane pieniądze. O takiej kwocie się nie mysli. jesli to sa gowniane pieniadze, to dlaczego kobioeta nie chca zaplacic chociaz za siebie? gdzie jej honor, duma, kultura?

Gość jestemjestemtutaj
Jest jeszcze jedna rzecz o czym faceci nie mysla kompletnie. Lubicie kobiety zadbane tak? Lubicie kobiety ubrane seksownie i z klasą tak? Lubicie gdy ma ładne włosy? Ciało? Panzokcie? to wszytsko kosztuje jesli chcecie miec przy sobie kobiete piekna i zadbana ona musi inwestowac w siebie i inwestuje w ten sposob ze na randek z wami idzie do kosmetyczki kupuje ciuch perfumy idzie do fryzjera itp. to jest jej inwestycja ktora nie kosztuje mało. Zaraz wam podlicze Wlosy ok 100zł paznockie ok 50-100zł 50-150zł woda toaletowa 200-400zł orginalne perfumy balsamy do ciała 20-100zł i co p tym wszytskim ona ma jeszcze wykladac na obiad? !!! Nikt mi nie powie ze nie lubi zadbanych dziewczyn.

Gość g;osadn;ofhdskusuygfidzf
Weście pod uwagę jeden fakt, że przez tysiące lat a nawet miliony mężczyzna zdobywał pożywienie a kobieta dbała o ognisko domowe tak było za czasów prehistorycznych i tak było niespełna 100 lat temu. to płacenie na randkach przez mężczyznę jest pokazaniem kobiecie ze jest on wstanie zadbać o dobry byt rodziny. nie jest to świadome działanie. i mogę was zapewnić że nie wszystkie kobiety idąc na randkę na której oczekują że facet zapłaci chcą go zaraz wydoić z kasy. takie płacenie każdy za siebie jest dosyć nowym wynalazkiem dlatego podświadomie tego oczekujemy a czasami kobiety obawiają się to zaproponować. więc nie oczekujcie że tak zaraz jak powymyślacie innym od frajerów i żerujących na frajerach to zmienicie cokolwiek w ludzkim zachowaniu. na to trzeba czasu. a jeśli chodzi o równouprawnienie to otwieranie drzwi nie ma z tym nic wspólnego, kobiety są z natury romantyczne i takimi gestami można je właśnie uwieść

Gość jestem sobie taka jedna
Alez przeciez to dziala w dwie strony! Dziwia mnie - faceci ktorym szkoda kasy dla dziewczyny/dziewczyny ktorym szkoda kasy dla faceta! Przeciez jesli sie zkims spotykamy chcemy pokazac, ze zalezy nam na tej drugiej osobie. No ale jak ktos szuka sponsora to chyba pomylil temat. Na poczatku znajomosci-fajnie jak facet opiekuje sie dziewczyna, ale na dluzsza mete to niebardzo...

Gość Zamyślony Facet
Taką to ja mogę sobie znaleźć w burdelu.

jestemjestemtutaj - jasne ostatnio miałem na sobie buty które były droższe niż jej całe ubranie z makijażem

jestemjestemtutaj A kobety lubia zadbanych facetow czy niezadbanych? lubia jezdzic mpk czy dobrym samochodem? Mam ci podliczyc ile kosztuje faceta by byl zadbany i mial dobry samochod?

"ubicie kobiety zadbane tak? Lubicie kobiety ubrane seksownie i z klasą tak? Lubicie gdy ma ładne włosy? Ciało? Panzokcie? to wszytsko kosztuje" ­ Mamusia z tatusiem pracy nie załatwili?

Gość jungfrau 33
Kobiety zawsze coś wymyślą aby usprawiedliwić swój materializm

Nie przesadzajcie juz z tymi pieniazkami wydawanymi na dbanie o siebie, dobrze? Wynikaloby z tego, ze kobiety nie dbaja o siebie dla siebie, tylko dla wszystkich mezczyzn dokola. A powinny dla siebie, zeby sie dobrze czuc. Jesli dbaja o siebie dla siebie, czemu mezczyzna ma to sponsowowac? Na ladne wlosy - nafta kosmetyczna. 8zl, starcza na miesiac. Nie zadne 100. A lubicie zadbanych mezczyzn? Kiedy gola sie codziennie, uzywaja kosmetykow? Kiedy nosza ladne ubrania? Mezczyzn, ktorzy dbaja o siebie takze intelektualnie, chodza na rozne kursy (utarlo sie, ze mezczyzna powinien byc inteligentniejszy od kobiety). Dolozylabys sie?