Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotek-Śniegotek

Zachowanie córki podczas karmienia piersią. Szukam pomocy

Polecane posty

Gość twoja amala moze miec
alergie na mleko i jego ochodne, np jogurty, odstaw nabial ze swojego jedzenia, wysybka na policzku moze o tym swiadczyc - skaza bialkowa

Gość ghfujtyuit
zapraszam do przychodni an wizyte do pediatryyyy:) gdybanie tu ludzi jest bez sensu ja tez moge se pogdybac a moze ma skaze białkową???? i powinna pic mleko kozie ha

Gość ghfujtyuit
przeczytalam wszystkie twoje wiadomosci, wysypka na policzku czyli skaza bialkowa, nie jedz nic mlecznego, nic zwiazanego z mlekiem:) kupka raz na 1 dzien to nei problem to normalne

Gość Kotek-Śniegotek
Ale czemu jest po jednej stronie twarzy?

Gość buuu uuu uu
Hej, moja miała identycznie, właściwie wciąż nie wiem dlaczego. Wykluczone kolki, alergie, pierś łapie ładnie.. Gabryśka ma prawie 3 m-ce, a od czasu do czasu jeszcze jej sie tak zdarza - najczęściej jak jest mocno zmęczona, zdenerwowana. U nas pomaga smoczek, uspokaja się i za jakiś czas trochę possie pierś, a czasem i nie ;) Mam wrażenie, że córa czasem potrzebuje tylko possać, żeby się uspokoić i wkurza ją, że leci mleko, wtedy się odgina i pręży, za chwilę znowu szuka, bo chce possać i tak w koło macieju ;) A Twoja ssie smoczek? Uspokaja ją to w takich sytuacjach?

Gość ghfujtyuit
moja siostrzenica miala identyczne objawy dopiero pani dr w przychodni jak zobaczyla mala plamke na jednym policzku stwierdzila skaze bialkowa. od tamtej pory jak siostra odrzucila pokarmy z mlekiem mala jest megaspokojnym dzieckiem w ogole nie placze. skaza bialkowa tak am do siebie ze moze wyjsc nawet w postaci jednej malej bialej kropeczki an policzku

Gość ka-milka
o widzę diagnozę podobną do mojej :D zanim zaczniesz odwiedzać lekarzy sprawdź czy to nie zdenerwowanie/zmęczenie właśnie :)

Gość BŁAGAM , NIE SŁUCHAJ KRETYNEK
KTÓRE CHCĄ CI WMÓWIĆ , ŻE TWOJE MLEKO JEJ NIE SMAKUJE LUB INNE BZDURY Z INNEJ EPOKI !!!! Nie ma czegoś takiego jak " za mało pokarmu" !! im częściej przystawiasz dziecko tym więcej Twój organizm produkuje. Nie ma też "niesmacznego" mleka , nie smakować to może to modyfikowane dziadostwo , kobiece mleko jest słodkie , i na pewno jest dla niemowlaka najsmaczniejszym pokarmem. Mój też się prężył i była to albo kolka albo skok rozwojowy ! musisz to przetrwać , ja dałam rade , a nie tak jak niektóre nie zaczęłam faszerować modyfikowanym. Poszukaj o sposobach na kolkę i nie daj sobie wmówić , że masz za mało pokarmu , lub , że dziecko się nie najada. O ile ładnie przybiera to nie masz się o co martwić. powodzenia i wytrwałości !

Gość ghfujtyuit
BŁAGAM , NIE SŁUCHAJ KRETYNEK zgadzam sie z toba, ale mala ma juz slad na policzku a teraz takie czasy zedzieci czesto m aja skaze bialkowa nie nato uwage bym zwrocila,poradzilabym autorce abyzmienilaswojadiete i przestalaspozywac produktoww z mleka i zobaczysz czy to pomoze, jesli chodzi o niedojadanie to zgadzam sie z blagasmnie suchaj kretynek

Gość V.
Rety, pani powyżej chyba trochę nieuważnie przeczytała posty autorki... Plama na policzku - tak, ale od tego, że mała leżała na tym, co jej się ulało! Skaza białkowa powoduje plamki, przesuszenia podobne do AZS. Nie ma tak, że jak jest plamka, to skaza białkowa od razu... Oczywiście, możliwe, że to uczulenie, ale proszę, nie nakręcajcie autorki takimi ostrymi i nieprzemyslanymi diagnozami, o takich rzeczach może orzec tylko pediatra.;)

Gość ghfujtyuit
owszem dlatego zachecam zeby zamiast pisdac tutaj i wysluchiwac gdybanzwrocila sie o porade pediatry

Gość V.
Fajnie, że zachęcasz, ale też trochę straszysz.:) A wiesz przecież, że młode mamy bardzo łatwo zestresować - zestresowana na pewno jeszcze bardziej zaszkodzi córeczce, bo stres mamy zawsze przechodzi na dziecko.:)

Gość Kotek-Śniegotek
Dziewczyny, dziękuje za wszelkie rady. Oczywiście warto się przyjrzeć swojej diecie, chociaż nabiału jem bardzo mało. Na pewno we wtorek pokażę to lekarzowi. Myślałam, ze może robię coś źle przy karmieniu, dlatego prosiłam o radę. Mała po drzemce spokojnie zjadła z piersi, zrobiła też kupkę. W ciągu dnia spała mało, więc nie wykluczam zmęczenia. Smoczek ją uspokaja i zawsze go podaje w pierwszej kolejności.

Gość izusia.87
mój tak nerwowo jadł,z piersi musi się na męczyć żeby sobie pojadło a jak masz mało pokarmu to się denerwuję,może miec problemy z brzuszkiem mój tak miał tez się prężył.

Gość matka karmiąca piersią
Podpowiem Ci, że to może być chwilowa nietolerancja laktozy, u mojego synka zaczęła się w tym wieku, objawy takie same jak u Twojego dziecka, po wypiciu mleka pierwszej fazy krzyki, prężenie się, odrywanie się i szukanie piersi. Sama zrezygnuj z nabiału na jakiś czas, odciągaj mleko pierwszej fazy bo w nim jest najwięcej laktozy, skonsultuj się z pediatrą pogadaj o kroplach Delicol to enzym latazy. U nas trwało to kilka tygodni, podawałam Biogaie i Esputicon przetrwaliśmy, karmię szczęśliwie pięć miesięcy.