Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Opłaty za przedszkole! 55tys na rok:o

Polecane posty

o-gryzek weszłas do przedszkola na obiad albo sniadanie?:D a to ciekawe bo u nas jakoś nie wpuszczają :D i gratuluje stania i wypatrywania z okna kiedy auto podjedzie :D

Gość NatkaNatala
Ja za przedszkole place 1-Wyżywienie 75zl/miesiac 2-J.angielski 12zl/miesiac 3-Rytmika 6zł/miesiac 4-Ubezpieczenie 40zl/rok Wyprawke na wlasna kieszen kupowalam a o mikolajkach i innych imprezach jeszcze nie wiem bo syn poszedl pierwszy raz w tym roku do przedszkola. Mi sie wydaje nie dużo za przedszkole i niestety 100x wiecej idzie utrzymanie dziecka w domu niz w przedszkolu.

Przeciętnie teatrzyk lub koncert to kwota 450 pln.Wykaz teatrzyków jest w każdej sali ,możesz sobie policzyć jaka to kwota.

nie ma to jak napisac post i sie spytac ile Wy płacicie na rade rodziców i jaka jest różnica a potem czytac wyzwiska. Połowa z Was tu płaci po 100zł ja 625zł i wielce zdziwione że ja sie tym interesuje :D

Gość do kiwi
dziewczyno Ty się gubisz w zeznaniach :/ piszesz, że nie czepiasz się ksera itp i że rada rodziców jest po 25zł na mc a teraz znów piszesz że 625zł :/ zdecyduj się o co Ci chodzi, a najprościej zapytaj w przedszkolu na co idą te pieniądze z rady rodziców, bo zakładając drogie atrakcje np. wyjazd do parku rozrywki dla dziecka to już 100zł poleci lekką ręką, podobnie jak np. wynajem sali na przedstawienie dzieci, czy jakieś wyjście itd....... być może dzieci będą mieć jakieś zajęcia z tych pieniędzy, być może będzie piknik rodzinny, możliwości jest mnóstwo ale TY wolisz pytać na forum

kiwi a uwierz że weszłam podczas obiadu bo musiałam odebrać dziecko wcześniej i nie moja wina że zaopatrzenie podjeżdża zawsze o tej samej porze kiedy zaprowadzam dziecko :P i dokładnie ktoś tu napisała panie mówią wszystko na zebraniach więc nie rozumiem lamentowania na forum jak można było zapytać, ciekawe czy tez będziesz tak zniesmaczona jak dziecko z mikołajek przyjdzie z workiem prezentów, drogą zabawką itp. aaa z okna to bym wiele nie widziała bo do przedszkola wożę dziecko 4,5km :P

nie no teraz przeczytałam i sie zastanawiam jak ja to zrobiłam że mi wyszło że to ja płace 625zł , kuwa 625zł płaci cała grupa na mies a mi na rok wychodzi 250, ale kurna wstyd grupa w miesiącu płaci 625zł. Zwracam dziewczyny honor, pogubiłam sie :-/ ale wstyd :-/

Znam przedszkole ,które wyremontowano, wydano na ten cel5214248,13 zł.

U nas zawsze możesz o coś zapytać wchodząc rano z dzieckiem lub kiedy je odbierasz.

nisia_ no ja po poudniu pytam czy jadła bo jest do jedzenia w domu ostatnia, a w przedszkolu wcina podobno razem z dziecmi:D ale trzeba ja dokarmiac bo inaczej tez za wiele nie zje :( trzeba ja troche zmuszac :(

kiwi nie żartuj, że nie da się wejść do przedszkola jak się spóźnisz, albo jak musisz dziecko zabrać do lekarza, czy wyjeżdżasz :/ wierzę że nie można ot tak przyjść i marudzić, ale są godziny konsultacji, dni otwarte, jest dyrekcja nie mów mi że państwowe przedszkole funkcjonuje niezgodnie z ustawą i przepisami :/ nawet prywatne tez nie uwierzę, bo w prywatnych dyrekcja rodzicom do d.. wchodzi..

My dzieci nie zmuszamy,ale zachęcamy.Jak czegoś nie lubią to dostają na mały ząbek.

a tak z innej beczki zapytam, dajecie dzieciom w domu jeszcze obiad? bo ostatnio teściowa stwierdziła, że powinnam jeszcze jej w domu gotować, no ale mąż teraz w delegacji 3 tygodnie i sama jestem z córką, sobie odmrażam pierogi, które wcześniej robiłam czy jakiś bigos czy coś od mamy, bo nie chce mi się gotować, a po brzuszku widze, że się najada-normalnie ma płaski,a jak się najje to ma twardy i wystający- jak jest u Was?

o-gryzek no ja sie ostatnio spózniłam i weszłam:D zadzwoniłam i drzwi otworzyli ale 8.15 zamykaja do tej godziny ma dziecko przyjsc :D dziecko odbierasz od 15tej, jesli chcesz zabrać dziecko kazali zgłaszać dzień wczesniej . Nie ma czegos takiego jak odbieranie dzieci np o 13 czy 14 codziennie

u nas też wisi kartka nawet na drzwiach, że dzieci odbierać można od 14.20, bo o 14 mają obiad. wcześniejszy odbiór też trzeba zgłaszać dzień wcześniej,bo muszą ustalić, ile dzieci tego dnia je np obiad i ile czego musza kupić

Odbierasz dziecko ,o której chcesz u nas dzieci maja karty.Jeśli dziecko ma nie przyjść lub się spóźnić rodzic powinien zadzwonić.

moja jest niejadkiem jej menu to pieczywo chrupkie z ogórkiem i masłem i tak non stop by jadła :-/ wide że jak chodzi do przedszkola to je :D np w pierwzym dniu jak wróciła to nawet butów nie zdieła a poszła do lodówki i wołała jeść :D jak wraca z przedszkola to często sie zdarza że chce jeść

nisia_ u nas tak nie ma i nie ma grupy od 8 do 13, wiec nie możesz odbierac dziecka w tej godzinie, przedszkole jest otwierane o 15, tak to u nas wyglada

U nas podwieczorek jest o 14.30 jeśli dziecko jest odbierane ok.17.00 tej to ma prawo być głodne.

Gość NatkaNatala
Ja zawsze gotuje objad... Tez jestem sama z synkiem i bede dobre 2 miesiace3 ale juz tak jestem nauczona ze w domu musi byc nawet skromny objad. Moj maly jest wybredny i nie zawsze je w przedszkolu bo np nie lubi kapusniaku i nijak nie idzie go namowic. Robie nawet glupi barszcz z uszkami na szybko albo jakas zupe jarzynowa ktora mam na 2 dni...

Nie mogą nikomu narzucić ,o której może odbierać dziecko.Po 13.00 płacisz za każdą godzinę.

kiwi ja cie proszę ty czytaj co się pisze :) pisałam o tym że można wejść do przedszkola w uzasadnionych przypadkach a ty swoje... w kwestii jedzenia ja mam 2 żarłoków i oni co prawda obiadu w domu nie jedzą bo w domu są koło 17tej ale kolację dostają wcześnie bo ok 18tej, no ale moje dzieci kochają jeść i nie mają problemu w przedszkolu z jedzeniem, a z innej beczki to wy chyba pierwszy rok w przedszkolu? moje chodzą od 5-7mca życia do żłobka i przedszkola to jakoś nie mam takich dylematów czy dawać jeść czy nie

nisia mogą narzucić jeżeli są jakieś zajęcia po 13tej lub jesli dziecko ma umowę na 8 godzin :) to ma być 8 godzin poza jakimiś wyjątkowymi dniami

u nas pierwszy rok i to dopiero 2 tygodnie-dlatego ciągle nie wiem co i jak. odbieram z przedszkola kolo 15, później bawi się jeszcze na przedszkolnym placu zabaw do 16.30,a kolacja już po 18,bo o 19 już śpi. także chyba daruję sobie te obiady,póki męża nie ma. co do godzin-u nas deklaruje się je na umowie i płacę za te 3 ponadplanowe nawet,jak dziecko odbieram wcześniej

no to u nas rok temu były zajęcia obowiązkowe do 15.30 :) teraz do 14.30 :) ale miasto płaci za godziny do 14tej więc rodzice tylko za godzinę dopłacają tych co wychodzą wcześniej

o-gryzek wybacz ale ja juz jestem w takim stanie że juz nic nie rozumie :D jestem tak chora że ledwo zyje a spac nie moge :( wiec musisz zaakceptować moje dzisiejsze głupoty:D