Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onalisteczkaaaa

temporary employees - pytanie:)

Polecane posty

Gość onalisteczkaaaa

Mam pytanko- orientuje się ktoś może, czy angielskie określenie "temporary employees" dotyczy pracowników zatrudnianych przez agencje pracy tymczasowej, czy pracowników świadczących pracę w ramach tzw. umów terminowych (np. umowa na czas określony)??:) Z góry dziękuję za pomoc:)

Gość onalisteczkaaaa
:)

to znaczy pracownik na umowe tymczasowa-bez roznicy czy przez agencje czy bezposrednio .szczeglnie mowa o takim rodzaju umowy gdy praca jest na sezon.

temporary to głównie agencja . czyli pracujesz jak jest praca a jak nie to siedzisz w domu i czekasz na telefon jak cie wezwa szkoda czasu.

Z założenia jest to praca na czas określony (raczej krótki - kilka msc) która nie zostanie przedłużona. Czyli że zatrudniamy na kilka msc i potem do widzenia.

ja pracuje w biurze takiej agencji i zal mi tych osob ktore dzwonia i zebrza o prace a agencja ma 600 osob a moze dac dziennie 280 prace. wiec wybieramy losowo komu dac a komu nie

Gość onalisteczkaaaa
oki, dzięki za odpowiedzi:) wiem na czym polegają obie te formy zatrudniania pracowników, po prostu przeglądam statystyki na temat zatrudnienia w wersji angielskiej i zastanawiam się się czy temporary employees mam rozumieć jako tych zatrudnionych przez agencję, czy bar5dziej na terminowych umowach, bo w gruncie rzeczy to są jednak dwie odrębne formy zatrudnienia:)

ttp://humanresources.about.com/od/glossaryt/g/temp_employee.htm tutaj masz wyjasnione-dokladnie.