Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poleccie coś

POLECCIE jakieś tytuły mądrych,ambitnych książek!

Polecane posty

Gość poleccie coś

Tak to czytałam zawsze kryminały, jakieś sensacyjne, trochę o zdrowiu, zdrowym odżywianiu - przeczytaam juz chyba wszystkie z mojej biblioteki.. Chcialabym poczytać coś mądrego, inteligentnego, coś co w głowie zostanie, coś na poziomie, ambitnego, no nie wiem. Polecicie coś? Albo jakichs ciekawych autorów.. Albo jakie książki powinno sie w życiu przeczytać?

"Sekretny wachlarz i kwiat śniegu" nie wiem, czy ambitne, ale mnie ta książka oczarowała. Przy okazji możesz dowiedzieć się trochę o starej, dobrej, chińskiej kulturze ;)

no tak Lolita to swietna ksiazka co do ksiazek ktore warto moim skromnym zdaniem przeczytac pisalam wielokrotnie ale powtorze ulubiona gra buszujacy w zbozu mistrz i malgorzata lolita oddzial chorych na raka lot nad kukulczym gniazdem ojciec chrzestny rodzina borgiow ostatni don

a dziekuje o taaak zapomnialam o wielkim gatsb'y Fitzgeralda a ponadto absolwent folwark zwierzecy tez spokquo vadis jest swietna chlopi tez

portret doriana jest rewelacyjny na razie wszystko przeczytalam po kolei lece poza Platonem ale czytalam Marka Aureliusza i Seneke

Gość gejownik_pospolity
świat wg Garpa :)

Gość żaden środek
'krótka historia czasu' Stephen Hawking ;P

Gość jksdhvsdj
Fenomenologia ducha-Hegel :P

wladca much krol szczurow kilka z tej listy mma w formie pdf jak cchesz podesle Ci na maila :)

Gość jksdhvsdj
Swoją drogą od dziś będę pytać nowopoznanych o to jaką książkę wg nich ambitną przeczytali. To wiele mówi o ludziach. Buszujący w zbożu...:)

buszujący w zbożu, ojciec chrzestny, mechaniczna pomarańcza, lolita, mistrz i małgorzata, lot na kukułczym, to tak z głównych ;)

buszujacy w zbozu to pozornie lekka ksiazka ale tylko bardzo bardzo pozornie ja ja uwielbiam zaczytalam moja na amen :) jeszcze maly ksiaze :)

czarna gorzka to co ja :) ja kocham czytac z historycznych polecam Poczet cesarzy rzysmskich Krawczuka ale te pierwsza czesc bo Dolminat jakos mniej mi sie podobal ciekawy jest tez poczet rzymskich cesarzowych No i graves dwa tomy Ja Klaudiusz, Klaudiusz i messalina ostatnio kupilam w antykwariacie za zlotowke ksiazke wielki szu :)

Gość vov...
Biała niedzwiedzica, Jeździec miedziany - polecam, jeszcze Saszeńka, W cieniu Pałacu Zimowego

Gość dkddlsbadhfska
Przygoda z owcą - Haruki Murakami Na południe od granicy, na zachód od słońca - Haruki Murakami Marzenie celta - Vargas Llosa Szkarłatny płatek i biały - Michel Faber Cień wiatru - Carlos Ruiz Zafon Jedne z tych które lubię :)

Gość no men no cry
Friedrich Nietzsche - "Tako rzecze Zaratustra" Immanuel Kant - "Krytyka czystego rozumu"

Mechaniczna pomarańcza to kiepska książka. Ojciec chrzestny to książka dobra, ale na pewno nie ambitna. :) Lolita to jedna z wielu świetnych książek, które napisał Nabokov, moja naj to "Rozpacz", zdaje się, że wydana jeszcze została pod tytułem "Skowyt".

Gość sylwek32
,, Suche majtki na dnie oceanu .,, serdecznie polecam :D :D

kacia fakt ;) a i Mały Książę warty przeczytania jak sie już jest dorosłym Oprócz tego William Wharton "Ptasiek", też uwielbiam

Gość dkddlsbadhfska
fajtforlajf, w prawdzie nie czytałam mechanicznej pomarańczy, ale najwidoczniej miłośników ma :) Przeczytam i się przekonam, jednak nie można według własnego gustu powiedzieć czy książka jest dobra czy nie. Można jakąś książkę polecić, a czytający ją sam się przekona :)