Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chomik na hawajach

Chce dziecka, nie chce slubu

Polecane posty

Gość wwewewee
a ile ona ma lat?????????

Gość nieślubna
Autorze a dlczego napisałeś: "Ale jak do tej pory wszystkie kandydatki na matke stawialy warunek - najpier wlub pozniej dziecko." bo teraz trochę sie zgubiłam... chodzi o jedną kobietż z która mieszkasz 8 lat i ona chce slubu a potem dziecko czy bylo juz więcej "kandydatek" na matki???

Gość chomik na hawajach
o jedna chodzi, niezrecznie uogolnilem problem, zakladajac, ze moja nie jest jedyna.

Gość wwewewee
bo twoja jest ogolnie jakas dziwna... nie chce dziecka bez slubu ale mieszkac z toba 8 lat i dupy dawac to mogla bez slubu? i czemu nie cchesz napsiac jej wieku?

chomik pogadaj z nia czemu jej tak zależy nikt Ci nie da gotowego rozwiązania. Mi papier nie potrzebny bo wiele spraw nawet z dzieckiem mozna załtwic będą w związku partnerskim , świadczenia itd

Gość nieślubna
to zmienia postać rzeczy :) Jesli ona chce ślubu to będzie go chcieć nadal. Widocznie dla niej jest ważny. Szkoda, że zmarnowaliście sobie wzajemnie 8 lat wczesniej nie omawiając tego tematu :( Bo nie ma tutaj już bezbolesnego rozwiązania ...

Gość januszzzzka
Ja tam nie mam z tym problemu bo moj facet chce slubu, ale powiem Ci ze jak był w szpitalu to mnie nie chcieli wpuścić bo nie jestem rodzina nie jestem prawowitą żoną, baba dowód ode mnie chciała! Choćby dlatego ślub jest ważny, nie chodzi o gadanie ludzi ale o to, że kobieta pewnie niejednokrotnie ci mowiła ze chce tego ślubu... a Ty co wtedy mówileś? Nie wierze ze przez 8 lat nie poruszyliście tego tematu. Zmieni sie jej status, a tak to bedzie panną z dzieckiem... a po slubie ŻONĄ! To jest różnica, zmiana nazwiska - chce nosic męża, bo choćby dziecko było w szkole wywiadówki, to niejednokrotnie po nazwisku rodziców proszą... Jesteś egoista i tyle, są z tego korzysci minusów nie widzę oprócz twojego - nie potrzebuję papierka! ... ot co:) Ps jeżeli oboje partnerów tego chce to nie mam nic przeciwko:) chyba Ci na niej nie zalezy:) Potrzebujesz inkubatora do rozwoju potomstwa? - wszedzie znajdziesz:)

Gość chomik na hawajach
nazwiska mojego to ona nawet nie chce :P wwewewee Patrzac na Twoje wpisy - wiecej od ciebie, przynajmniej mentalnie.

to nawet jak weźmie slub będzie mieć swoje nazwisko ?? to ja juz niic nie rozumiem :D

A skąd taki uraz do ślubów? Ten papierek w życiu się przydaje, od ręki załatwia sporo spraw urzędowych które w innym przypadku trzeba by było wypełniać oddzielnie. Jak ktoś robi takie silne uniki to wydaje mi się, że jednak nie chce się "uwiązać", bo nie czarujmy się, dziecko to nie cement dla związku.

Gość nieślubna
dla mnie bycie ŻONĄ nie brzmi dumnie. Jestem konkubiną z dwójką dzieci, jestem w nielegaknym związku :) Nie czuję żeby to była ujma.

Gość wwewewee
haha nie wiem czy więcej skoro ruchasz kobietę 8 lat a boisz się z nią ożenić jak jakiś gówniarz :) i jeszcze zakladasz o tym temat publicznie... no faktycznie jestes bardzo dojrzaly. Jestes zwyklym dupkiem, do tego glupim skoro musisz pytac na forum obcych ludzi czy sie ozenic ze swoją 8letnią konkubiną :D

Gość nieślubna
Moorland a ślub to cement dla związku hahahahahahaha

papierek też cementem nie jest, ja tam nie miałam roblemów w banku czy w sadzie zeby cos załatwic na policji tez nie :) Wiem , że np przy świadczeniach jak będziemy się starać to musimy tylko poświadczyć, że związek trwa dłuzej niż 12 miesięcy ( przynajmniej tak mi powiedziano)

znam pare par w których jedno przymusiło drugie do slubu i rozwód był baaardzo szybko :)

nieślubna - a czy ja powiedziałam, że jest? Dużo ułatwia i może się przydać, ale jak ktoś stara się uniknąć ślubu i się jeży na samą myśl to już coś jest nie tak. Poza tym ślub najbardziej przydaje się przy rozwodzie ;)

Gość wwewewee
żałosny koles... bardzo żałosny... totalny brak klasy. Wykorzystuje seksualnie kobiete 8 lat, zmarnowal jej cala mlodosc, bo domyslam sie ze jest ok. 30 czyli najlepsze lata zycia spedzila z toba, używal na niej 8 lat ale żenic sie juz nie chce, za to cche zeby mu dziecko urodzila dobre haha. gowniarz nie facet, taki ktos jak ty w ogole nie powinien nazywac sie mezczyzną, tylko zalosnym chlopczykiem. i jeszcze temat na forum o tym zaklada haha bo sam jest tak glupi, ze nie wie co robic haha. ide stad bo niedobrze mi jak czytam zwierzenia takich dupkow

Gość nieślubna
Poza tym ślub najbardziej przydaje się przy rozwodzie - możesz jaśniej? do czego się przydaje?

Gość wojtunioo
przeciez sama godzila sie na taki uklad przez 8 lat

Gość chomik na hawajach
nieslubna, nie wiesz ile bym dal za takie podejscie do zycia swojej kobiety :( pytam prowokacyjnie, czy ona Panstwu ufa bardziej niz mi, skoro moje deklaracje i wspolne 8 lat jej nie wystarczaja? Mysle, ze dziecko jest tutaj karta przetargowo, cos za cos, by dopiac swego. I dlatego tym bardziej mi przykro, ze tak sie stalo.

Gość wojtunioo
nieslubna- no wlasnie do tego, ze trudniej sie rozstac, czyli po to po co chce slubu dziewczyna autora tematu

Podział majątku, opieki nad dziećmi...wyssania z niebawem-byłego-męża ostatniej złotówki, zabezpieczenie "wspólnego" majątku. takie tam szczegóły które trzeba wziąć pod uwagę, zanim się coś zadeklaruje. Samo mówienie 'kocham cię" jest dużo tańsze

Gość wojtunioo
no i wlasnie o to chodzilo, moorland wyjasnila za autora, dlaczego nie warto brac slubu:)

Gość nieślubna
pierdu pierdu - podział majątku oraz ustalenie opieki nad dziećmi można ustalić dokładnie tak samo gdy rozstaje się para bez slubu :)

Gość chomik na hawajach
Moorland przeczytaj prosze ze zrozumieniem watek i dopiero sie udzielaj. Stereotypami pojechac latwiej, co?

Autorze - ja bym się nie zgodziła widząc, że facet bardzo boi się takiej umowy. Ślub nie jest deklaracją Twojej miłości tylko umową prawną której głównym punktem są pieniądze. Dziecko z kimś kto najwidoczniej boi się zaryzykować utraty dóbr materialnych w razie rozstania może się jej nie podobać, nie możesz jej za to winić. Najwyraźniej samo Twoje kochanie i uniki od ślubu nie wystarczają, żeby poczuła się pewnie.

Chomik - ja rozumiem, że ty nie jesteś "stereotypowy" (chociażby przez to, że jesteście współwłaścicielami Twojego domu). Tylko samo to, że Ty taki nie jesteś, nie znaczy, że ona o tym nie myśli. Weź pod uwagę to co ona może sądzić na temat ślubów, dopiero potem tup nóżkami z irytacji, że jej na tym zależy.

Gość nieślubna
Moorland ty to jesteś dopiero .... szkoda słów..... Wszytkie kwestie finansowe można zabezpieczyć intercyzą

Gość odpiowiem ci zlotko
a czy silniejsza nie jest deklaracja, ze sie chce miec z kims dziecko? nie. kobieta chce paiperka i przysiegi i twojej odwagi ze jej nie zostawisz nagle i nie zmienisz zdania