Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrychhha

Jestem nieco zdziwiona....

Polecane posty

Gość Gabrychhha

Moja znajoma ma ponad 4-letnia corke (rowiesniczke mojego dziecka) i cacka sie z nia jak by niemowle miala. Paznokcie obcina jej, kiedy spi, bo mala na "trzezwo" sobie nie da. Nie potrafi smarkac (to akurat rozumiem jeszcze), a znajoma nawet gruszki nie uzyje czy kropli do nosa, bo corka nie chce. To samo z termometrem-nie da sobie zmierzyc temperatury. Przewrocila sie na dworze-getry rozdarte, leci krew, to mala nawet nie dala sobie przebrac tych getrow i przemyc rany (chociaz zwykla, czysta woda) i znajoma jej popuscila. Musi ja czesto karmic, bo mala sama sie bawi jedzeniem i odchodzi od stolu. do tego jest rozpieszczona-jak cos zobaczy w sklepie to musi dostac i czesto jej popuszczaja. Dlaczego mnie to dziwi? bo ja dziecko juz od malego uczylam, ze trzeba zmierzyc temperature, czy wyciagnac gruszka katar, wie, ze paznokcie trzeba obciac i nie boi sie wody utlenionej. Rozumie, ze np. mama teraz nie ma pieniazkow na gazetke czy zabawke (choc teraz coraz trudniej, bo jak widzi, ze tamta dziewczynka odwali cyrk i dostaje, to tez zaczyna mi sie czasem buntowac). Je samodzielnie odkad skonczylo 2 lata. Mi sie wydaje, ze 4-l4tnie dziecko jest w stanie wiele zrozumiec. A znajoma obchodzi sie jak z jajkiem i mowi "bo moja mala nie chce, bo moja mala sobie nie da... ".

Gość jej dziecko jej sprawa
Ty masz swoje,wychowuj po swojemu.

Gość ciekawaaaaaa
Pójdzie do przedszkola to się zmieni bo nikt się z nią certolić nie będzie

Gość susususus
och patrz,jaka z ciebie dobra matka a ta okropna znajoma...zolza jakas,pokaleczona psychicznie,nie umie ie dzieckiem zajac. A czy ty przypadkiem nie zazdroscisz jej czegos?skoro probujesz ja chociaz na forum,ale oczernic. zebysmy ci wszystkie powiedzialy jaka z ciebie fajna mama. ZAJMIJ SIE SWOJA DOOOPA

Gość asxdcfvghnj
masz wspaniale wychowane dziecko a koleżanka rozpuszczonego dzieciaka. Lepiej ci??

to Wy konkurujecie w wychowywaniu tych dzieciaków? XD ciągle natrafiam na tematy na wychowaniu i matko-polko-ciążowaniu ale dopiero teraz to sobie uświadomiłam :D

Gość autorko proponuje
daj na msze,za kolezanke.wieczorem koniecznie zmow paciorek za jej nieczysta dusze

Gość heheheeeeee
Jak ja to lubie, taka Twoja dobra znajoma? Moze nawet przyjaciokka? A jak sa dzieci to zaczyna sie konkurowanie, niby sie lubicie ale obgadujecie. Pewnie jej slodzisz jak ja widzisz?? Pewnie tak :) No fajna jestes kolezanka :) Jestem ciekawa jak ona mowi o Tobie :) Ale poza tym z Ciebie matka Polka, normalnie pozazdroscic .... glupoty!

Gość oj tam, oj tam :)
och patrz,jaka z ciebie dobra matka a ta okropna znajoma...zolza jakas,pokaleczona psychicznie,nie umie ie dzieckiem zajac. A czy ty przypadkiem nie zazdroscisz jej czegos?skoro probujesz ja chociaz na forum,ale oczernic. zebysmy ci wszystkie powiedzialy jaka z ciebie fajna mama. ZAJMIJ SIE SWOJA DOOOPA - szkoda, że nie moge kliknąć ' lubię to' a tak serio - na kafeterii siedzą same idealne mamuśki. Większość tematów tu zakładanych przez mamuśki to oprócz pytań o kolor kupki to właśnie tego typu - idealna mamuśka, jej koleżanka/bratowa/szwagierka/kuzynka to ta zła, która zaniedbuje dziecko. Ona idealnie go żywi (5 posiłków dziennie, warzywa i owoce ekologiczne, dziecko pije tylko mineralna a nie zadne soki), ma muzealny porządek w domu, nigdy nie krzyczy, jej dziecko jest grzeczne i inteligentne ponadprzecietnie .... rzygam

Gość ciekawaaaaaa
DO OJ TAM OJ TAM, ODEZWAŁO SIĘ FACEBOOKOWE DZIECKO, HAHAHA, zal mi takich jak ty

Nie ma jak to podbudowywac swoją samoocene napieprzając na czyjes metody a siebie ubóstwiając jaka ty jestes idealna ,nieomylna a twoja koleżanka taka owaka ,porazka chodząca że az musiaś na kafeteri na nią swoje wymiociny tutaj wrzucić.No tak,bo ty jestes tak cudowna mama i jeszcze masz przecudownie wychowane dziecko, a pozostali to juz nieporadne cioty Dalej sie dowartościowuj jesli ci to ulge przyniesie, tylko piórkami nie obrosnij.Maraton wytykania czyis błedów a swoich celebrowanie mnie do szewskiej pasji doprowadza, zwłaszcza jak widze na placu zabaw ,te co najbardziej ujadaja i wysmiewają najbardziej są wkurviające jak ich dzieci zadufane w sobie,chodzące Hrabiostwo

Gość lubię Gabrychhhę
czepiacie się dziewczyny a ma rację... wyraża swoją opinię a wy po niej jedziecie... ciekawe czy byłybyście takie odważne na żywo gdyby wam się koleżanka ''wygadywała'' w podobnej sprawie... pewnie grzecznie byście jej przytakiwały że ma rację obłudnice jedne.... Gabrychhha nie słuchaj ich masz racje a znajoma kaleczy własne dziecko...

Gość tiruriruuu
Też uważam, że dziecko trzeba wychowywać a nie na wszystko mu pozwalać i chować w domu pirdołę, która niczego nie potrafi sama zrobić, bez mamusi się zapłacze i do tego uważa, że wszystko jej się należy bo od zawsze ja tego uczyli. A potem takie mamusie, które mylą wychowanie z chodowaniem dziecka dziwią się, że rosna takie niewychowane nastolatki, które w szkole bija innych i robią inne "ciekawe" rzeczy lub po prostu wyrastają z tego życiowe kaleki. Chyba tak nie powinno być.

Gość mnbgf
znajoma jej popuscila czesto jej popuszczaja To trzeba do urologa...