Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prinessaofpersia

w przedszkolach waszych dzieci juz grzeją? czy nie?

Polecane posty

Gość prinessaofpersia

zimno jak cholera sie zrobilo,w mieszkaniu zimno..zastanawiam sie czy przedszkola maja juz sezon grzewczy czy czekaja jak reszta?

Gość oponka 2
nie ma jeszcze sezonu grzewczego...

Gość nnnnnb
W przedszkolu moich mają ogrzewanie takie, że jak temp. spada poniżej 10 st na zewnątrz to samoczynnie się włącza.

U mnie w mieszkaniu nie jest wcale zimno, w krótkich rękawach chodzimy. A w żłobku do którego chodzi moje dziecko chyba też jeszcze nie grzeją, chociaż nie wiem na pewno, ale nie zauważyłam żeby było jakoś gorąco.

Gość prinessaofpersia
z kokarda, nie wiem co wnosi do topiku to ze u ciebie w domu nie jest zimno:O pytanie dotyczylo PRZEDSzKOLI....

Gość lookoflooks
oponka-sezon grzewczy ustala kazdy administrator/zarzadca budynku u mnie grzeja od wczoraj

Moje dziecko chodzi do szkoły,ale obok jest przedszkole i jest te same ogrzewanie.W żadnym budynku jeszcze nie grzeją.Ale zimno nie jest w środku (syn nawet jak nie ma w-f to jest zgrzany). A gdzie mieszkasz(region) ;) ? Bo piszesz że w mieszkaniu też masz zimno. U mnie w domu ciepło (nie grzeją jeszcze).

Gość prinessaofpersia
pomorskie, nad samym morzem leje i wieje,zimno od kilku dni

I dla was jest juz powod, by grzac????? Bo sie chłodniej zrobiło???? Tragedia... i potem sie dziwicie, ze dzieci wam choruja :-O Zamiast zalozyc warstwe wiecej i funkcjonowac w chłodnym, zdrowym powietrzu, wy łazicie w krótkim rekawku, ale w 25 stopniach :-( smutne...

Gość prinessaofpersia
trolosa, w domu mam 16 stopni wiec laskawie skoncz pierdolic...bo ty juz wiesz, ze mi dzieci choruja,jasne:Odrugi rok mlodsza chodzi, trzeci rok starsza i radza sobie bardzo dobrze, rzadko opuszczaja zajecia!! a poza tym II polowa wrzesnia to chyba odpowiedni czas na pytanie o sezon grzewczy, nie sadzisz?????????????

Trolosa, no wlasnie to ze zrobilo sie chlodniej to podstawowy powód by zaczac grzac. Ja lubie miec cieplo, zawsze mam w domu 22-23 stopnie,nasza administracja zawsze wczesnie zaczyna sezon wiec dlaczego mam nie korzystac skoro lubie miec cieplo?A moje dziecko tez nie za gatunku chorowitych, wrecz przeciwnie.I tez lubi ciepelko. I lubi latac w krótkim rekawku podobnie jak ja i mąz. Co w tym takiego nagannego ze wpadasz w ton histeryczny i wyskakujesz z tragedią? Chcesz siedziec w zimnicy to siedz, twoj problem i przyzwyczajenia. Autorko,u nas jeszcze nie grzeją,w przedszkolu tez nie. Mam nadzieje, ze szybko zaczna:)

Hmm.. ogrzewanie we wrzesniu?? w naszym przedszkolu w salach jest ok 22 stopni , dzieci maja krótki rekaw ... szczerze mówiąc tez nie spieszy mi sie do kaloryferów bo suche powietrze = katary i choroby. :) lepiej ubrac na cebulke dziecko i juz samo bedzie regulowało sobie temperature :)

Akurat jako jedyna albo nie liczna zrozumialam Toolose co miala na mysli. Napewno nie chodziło jej o to ż edziecko w kostnicy trzeba trzymac, i nie ogrzewać pomieszcenia,ale tutaj napisała o zupelnie czym innym,niestety nikt, tego nie wyczaił,i odrazu popadanie w skrajnosc sie zaczeło

Trolosa* - autorka pytała czy grzeją W PRZEDSZKOLACH (na co jednostka nie ma wpływu) a nie czy każda ogrzewa już mieszkanie. I uważam, że wysoka temperatura w mieszkaniu nie ma wpływu na chorowitość dziecka.

A ja mam w domu 18 stopni i jeszcze otwarty balkon trzymam. i jest cudownie. 23 stopnie??? Chyba bym sie udusila :-O jeszcze sobie uszczelnij okna i zlikwiduj mikroklimatyzacje, zeby cie nie przewiało :-D

Trolosa, ty udajesz czy faktycznie jestes tak ograniczona? jak dla mnie mzesz nawet kostami lodu sie obłożyc, ale zrozum totalnie zakuty łbie ze inni tak nie lubia i pytaja o ogrzewanie! Pojelas???

Gość do wszystkich dziewczyn.....
Trolosa, niestety ale po tym twoim poscie załamuje rece nad twoją głupotą i brakiem umiejetnosci pojmowania PORSTYCH spraw CZY KAZDY KRETYNKO MUSI MIEC TAK JAK TY? SKORO TOBIE JEST DOBRZE TO CO, JA MAM TERAZ TEZ OTWORZYC BALKON I SIE DELEKTOWAC????????????????????????????? no slowo daje,głupszej niz ty dawno tu nie było:O

Jezu dziewczyno, czy ty rozumiesz jak dziala ogrzewanie? Jak ci goraco to zakrecasz badz w ogole nie uzywasz. jak ci zimno to odkrecasz i koniec. tak to dziala wiec wytłumacz mi dlaczego chcesz sie litytowac kto ma lepiej, ty w zimnie czy inni w cieplejszym mieszkaniu. lepsza jestes bo masz 18 stopni? Nie chce cie obrazic ale nie błysnelas w tym topiku mimo ze zawsze cenilam twoje wpisy.

Gość muffins_
ja jestem lepsza, zimą grzeje tak do 25 stopni nawet:D i mozecie gadac co chcecie, ja lubie tropiki:) i tez juz wyglądam na kartke na rozpoczeciu sezonu:)

nie grzeją ani w przedszkolu ani w mieszkaniu fakt dramatu jeszcze nie ma w ciągu dnia ok 18 w nocy 12 na dworze to jeszcze czas na ogrzewanie

Autorko wnosi to samo co pierwsza połowa Twojej pierwszej wypowiedzi w tym temacie...sama piszesz o własnym mieszkaniu...

Gość u nas nie .,.,..,
u nas jeszcze nie grzeja -ubieram malego na cebulke ,jak mu cieplo zdejmuje gore i jest ok ,ale w domu dzis napaliłam w kominku bo po kapieli przed tv zimno