Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avenntka

Noworodek sam trzyma glowke. :(

Polecane posty

Gość Avenntka

Czy wasze dzieci po urodzeniu trzymaly glowke samodzielnie? Moja corka ma 3 tyg i polozona na brzuszku unosi glowke i trzyma okolo 10 sekund. Podobnie gdy trzymam ja w pionie doi odbicia. To chyba nie jest normalne? :(

Gość a co to ma znaczyc
to jest normalne dziewczyno!mamusia od siedmiu boleści

Gość marina kalina
no coś ty niewiarygodne a oczkami mruga?

Gość jsnsjdnsjd
No ale co w tym dziwnego? Moja jak miała 5 dni to trzymała dobre dwie minuty główkę w pionie a potem jak się karczek zmęczył to kiwała nią w przód i w tył i śmialismy się z mężem że mamy dzięciołka to stuka noskiem :D

Gość Avenntka
Nie no, przepraszam jesli glupie pytanie, ale to moje pierwsze dziecko. Myslalam, ze ta glowka ma latac na prawo i lewo i sie naczytalam o napieciu miesniowym. Czyli to, ze sama trzyma glowke w pionie np jak ja nosze do odbicia i trwa to kilka sekund to najzupelniej normalne?

Gość do autorkii
ale masz problemy dziewczyno zamiast cieszyc sie ze masz silne dziecko, to placzesz moja corka miala tydzien i potrafila sama podniesc glowke

Gość Avenntka
Aaaa, to dziekuje serdecznie za komentarze. Juz sie wystraszylam ze tak nie powinno byc. Serio myslalam, ze taki maluch sam nie podniesie glowki jak np na brzuszku lezy.

Gość Autorko mój synek
miał z kilka dni jak położony na brzuszku sam próbował podnosić i aż się położna śmiała że ciekawski gość rośnie :D a jak już miał miesiąc to z minutę do dwóch normalnie podtrzymywał na brzuszku aż czerwieniał jak burak z wysiłku :)

Gość Avenntka
No wlasnie z tym, dzieciolkiem to dobre porownanie. Ostatnio lezala na brzuszku w lozeczku, podniosla glowe, potrzymala kilkanascie sekund i zaryla noskiem w materac :P

Gość Autorko mój synek
Spokojnie to normalne :).

Ciesz się, że masz silne dziecko. Moja dzisiaj skończyła tydzień i również potrafi utrzymać główkę przez parę sekund jak leży na brzuszku. Kiedy noszę ją w pionie również. Pierwsza córa tak samo była silna i pamiętam, że też dosyć wcześnie zaczęła się spierać na przedramionach. Dziewczyny, spokojnie ! Po co od razu takie teksty w kierunku autorki. Nikt nie jest alfą i omegą. Autorka nie musi się na wszystkim znać od razu.

Gość Avenntka
Dzieki :) Pytal bo kolezanki corka tak nie miala i nastraszyli mnie wzmozonym napieciem miesniowym z racji tego ze tak trzyma glowke.:/

Gość Avenntka
Chyba dobrze ze pytam jak mam watpliwosci, nie kazdy zna sie na noworodkach, ja sie dopiero ucze. Fakt, moze pytanie bylo glupie. ;)

Gość mama dobra rada
;)

Moje dziecko trzymało główkę kilka dni po urodzeniu. Ale to normalne u duzych dzieci, a taka się urodziła. Zatem autorko spokojnie.

Gość autorko
Nie to nie jest normalne i nie słuchaj że masz silne dziecko.To raczej podwyższone napięcie mięśniowe.

Gość Do autorko
Ale dlaczego to nienormalne i dlaczego silne znaczy odrazu że ma wzmożone napięcie? Uzasadnij . Ja dodam tylko tyle że moja córka potrafiła tak trzymać główkę jak skończyła równo tydzień i poszliśmy wtedy właśnie na wizytę do lekarza (pierwszą) , lekarz położył ją na stole zabiegowym na brzuszku i zobaczył jak ładnie dźwiga łebek , obejrzał ją i chwycił za rączki i uznał że wszystko super i że ma silny kark i że to dobrze , że będzie szybko próbować sie dźwigać na przyszłość i siadać (i tak też było) , zatem co ma wzmożone napięcie do każdego takiego przypadku?

Jesli to Cie niepokoi to sprawdz u lekarza, ale wg mnie wszystko jest ok. U nas bylo.

Gość Avenntka
Nie wiem, wyczytalam o tej glowce, poza tym ma dosc czesto zacisniete piastki , ale nie zawsze i czasem sie podczas karmienia odgina do tylu, ale to np jak nie moze sobie odbic...

Gość moja na lekke przeziębienie
ale to co opisujesz jest całkiem normalne zachowanie u niemowlaczka wiem tez sie wszystkim stresowałam :) powodzenia piekny czas przed tobą :)

Gość zeleży co rozumiesz
To jest normalne. zaciśnięte piąstki- w tym wieku- też są normą. w późniejszym czasie to jest faktycznie probllem. ale póki co to maluszek i ma do tego pełne prawo:)

Gość moja córeczka miała 6 DNI!
i trzymała główkę, gdy brałam ją na ręce i trzymałam w pionie byłam w szoku, bo synek taki silny nie był;)

Gość Avenntka
Ooo, dzieki, czuje sie uspokojona. :) Do glowy by mi to nie przyszlo gdyby nie kolezanka, ktorej corka nie trzymala tak glowki. Nastraszyla tym napieciem miesniowym a ja zaczelam oczywiscie o tym czytac ;)

Gość zeleży co rozumiesz
wzmożone napięcie obserwuje się trochę później. Objawy są faktycznie podobne- ale zwykle jest ich więcej. na razie nie zaprzątaj sobie tym głowy