Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczeń na 6

błędy językowe w piosenkach polskich- zadanie domowe

Polecane posty

Gość jngbzvtc
Gdy patrzę w twe oczy zmęczone jak moje to kocham to miasto zmęczone jak ja gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje gdzie wiosna spaliną oddycha tekst eweliny flinty Gonię swój cień i kręcę w kółko Głową uderzam o mur Nieuchronnie SPADAM W DÓŁ Czy złapiecie mnie? Snem było życie, dopóki ty nie pojawiłeś się WTEDY w nim Chciała, zeby jej się ilość sylab zgadzała, no i dodała sobie ni z gruszki, ni z pietruszki to \"wtedy\"

Gość Uczeń na 6
u flinty żenada językowa. nawet nie wiem jak to rozebrać:o

Gość jngbzvtc
Zespół Daab - "W moim ogrodzie" "W moim ogrodzie, gdzie długa zima Zmroziła wszelkie ciepłe uczucia W moim ogrodzie, gdzie STRUMIEŃ ŹRÓDŁA Zastygł bez ruchu, a czas umyka Ja TWOJE WŁOSY DOTYKAŁEM ukradkiem Gdy zamyślona z pochyloną głową Byłaś mi jak prześliczna nimfa Co się przegląda nad TAFLI WODĄ"

Gość jngbzvtc
ile tego potrzebujesz?

Gość jngbzvtc
"Acidland" zespołu Myslovitz: Nie poddaj się, Bierz życie jakim jest "nie poddawaj się"

Gość Uczeń na 6
Wystarczy mi, dzięki za udział:)

Gość jngbzvtc
"Bo jesteś ty" Krzysztofa Krawczyka :> Jest tam niezmiernie irytujący wers: "cóż więcej mógłbym chcieć" - grrrr! ma byc czegoz wiecej moglbym chciec

Gość jngbzvtc
Bajm - "Taka Warszawa" Tak jak ja może kochać, nienawidzieć Virgin - "Dżaga" Ale to jest mój świat I jak kocham to na bank Mogę nienawidzieć też Kazik: Idę tam, gdzie idę, nie idę, gdzie nie idę Doda: I myślisz, że już wszystko wiesz, Co chcę, z kim śpię, czy w coś wątpię. znalazlam ostatnie ;) Dobranoc :D

Gość tutaj mam perełkę
niby po polsku, ale czy ktoś wie o co tu chodzi? A kiedy przyjdzie także po mnie Zegarmistrz światła purpurowy By mi zabełtać błękit w głowie To będę jasny i gotowy Spłyną przeze mnie dni na przestrzał Zgasną podłogi i powietrza Na wszystko jeszcze raz popatrzę I pójdę nie wiem gdzie - na zawsze.

Gość no i jak na lekcji było
?

STRUMIEN ZRODLA ok. ale to wyrwane z kontekstu wiadomo, jedno i drugie kojarzy sie z woda. ale np. strumien ZRODLEM natchnienia to co innego:P:P ale co to za piosenka???

moj blad:P myslalam ze wymieniasz, okay:P ale i tak nie bylo sie czego czepiac ino mam sobotnia wene tworcza

Gość nanetta
A moze "Sen o Przyszłosci" Sylwii Grzeszczak ? "Oczy otwieram smutne"

Gość ja zrobiłam sobie
oczy otwieram smutne to żaden błąd.