Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z M3

jak organizujecie przestrzeń w 2pokojach z dzieckiem?

Polecane posty

bogata (...) jakie znowu oszczednosci z mieszkania z rodzicami? czy ja pisalam, ze mieszkam z rodzicami? a moze z babcia, co? bo tu co kawalek nowych rzeczy sie o sobie dowiaduje :D. kiedys dwa pokoje oznaczaly: dwa pokoje, kuchnia, lazienka itd. dzis to jest jedna sypialnia plus kochnio-pokoj, zwany ladnie aneksem z salonem. ktokolwiek musi spac w tym pomieszczeniu ma przerabane - ja sobie nie wyobrazam spac w kuchni.

Gość bogata jak bogata ale...
Ale czy ja pisałam,że Ty mieszkasz z rodzicami? napisałam że ja mieszkając z rodzicami...? naucz się czytać ze zrozumieniem.

Gość mirraccullumm
My mamy baaardzo duży salon-36m. Mamy niby 2,ale w sumie 3 pokoje,bo mamy mieszkanie dwupoziomowe i nad połową salonu i nad małym pokojem mamy antresolę. Nad małym pokojem antresolę zaadaptowaliśmy na garderobę,a antresolę nad salonem na sypialnię. Salon mamy podzielony na salon z jednej strony i jadalnię z drugiej. Dziecko zajmuje mały pokój-16m. Kuchnia jest oddzielna, pokoje też są oddzielne-nie ma nigdzie jak to ktoś napisał aneksu kuchennego-kuchnia to kuchnia. Mieszkanie ma łącznie 83metry. Jedyne czego mi brakuje to balkon,ale niestety w loftach na ogół balkonów nie ma :(

Gość olei olej olej
dziunia za często śmiejesz sie z osób biedniejszych i to bardzo źle o tobie świadczy:(

Gość brednie i tyle
Nie wyobrażam sobie, że miałabym mieszkać w salonie przecież to zero prywatności, wolę już mieć te 2 maleńkie pokoiki plus nieduży salon. Dziecko to naprawdę nie jest święta krowa poza tym ten słodki kochany berbeć za chwilę będzie nieznośnym nastolatkiem, który raczej nie zapuka jak będzie wchodził do sypiali i jak w takich warunkach seks uprawiać z mężem???

bogata (...) to do czego byl ten tekst o mieszkaniu z rodzicami? kompletnie bez zwiazku z tematem. ojojoj gdzie sie z kogos smieje? usowodnij choc jednym cytatem.

bogata (...) to do czego odnosil sie w takim razie przyklad z rodzicami? zwiazku nie widze. ojojoj to podaj cytat, w ktorym nabijam sie z biednych.

powyzszy wpis jest wlasnie swietnym przykladem na to, o czym pisalam: agresja w czystej postaci. zero argumentow, za to stek wyzwisk. poziom wypowiedzi jak z meliny. to pewnie tez jest nabijanie sie z biednych i pokrzywdzonych spolecznie?

Gość -------------------
ooooooooojjjjjj niunia prawdziwej meliny chyba nie widzialas duzo filmow ogladasz ktore mieszkaja w willach a o melianach nie ogladasz bo przypominaja ci dziecinstwo?????????? czy jak?

"wszyscy ze sciany wschodniej i bezrobotni czy co? az strach sie bac, jesli faktycznie dla was to jest bogactwo. spojrzcie na centra handlowe w duzych miastach - tam sa sklepy, gdzie byle bluzka kosztuje 1000 zl, a wy nazywacie bogactwem ciuchy ciazowe zamiast dresu? nazywacie bogactwem 3-pokojowe mieszkanie, kiedy ludzie zyja w willach z basenami? dwa samochody sredniej klasy - jeden 6- letni, drugi tegoroczny - to bogactwo, " "tu kazdy, kto nie kupuje w biedronce, ma samochod, stac go na ciuch ciazowy, chodzi w ciazy prywatnie do lekarza, ma jakakolwiek nieruchomosc (nawet na kredyt), jest dojezdzany przez grupke ( mam nadzieje, ze mala i ze takich ludzi w naszym kraju nie ma za wiele) biednych bez perspektyw, wyksztalcenia i podstawowych dobr. dla was bogactwem jest wszystko co wykracza poza mleko za 0,99 gr i ciuchy z lumpeksu. nic na to nie poradze, choc wspolczuje, bo ja bym tak zyc nie mogla." TU MASZ TWOJE WPISY, GDZIE JEDZIESZ PO LUDZI BIEDNIEJSZYCH!!!!!! NOSZ KURWA JAK MOZNA BYĆ TAK OGRANICZONYM?!!!!

rany o co tu biega nie chce mi się czytac 7 stron nie związanych z tematem ;) sama chcę "wygrodzić" kącik dla dziecka w pokoju dziennym myszkowałam juz po ikei i mam mase pomysłow ale nie wiem, czy tu sa jeszcze osoby , którym zależy na rozwijaniu watku

i gdzie tu sie z kogos smieje? stwierdzam jedynie fakt, ze na kafe sredni standard zycia urasta do rangi bogactwa i luksusu i staje sie powodem do bluzgow. przeciez to prawda. a ze na scianie wschodniej statystycznie sa nizsze dochody oraz ze bezrobotni tez maja niskie badz zerowe dowody to tez fakt - w kazdym roczniku statystycznym o tym pisza. to gdzie to wysmiewanie sie? do tej co pisala o filmach i melinach - taki rynsztokowy jezyk i wyzwiska to przejaw patologii. mozna sie nie zgadzac z kims, nie lubic go, ale ublizanie swiadczy jedynie o braku kultury i tyle. dorosle kobiety, a podstaw nie znaja.

Gość mirraccullumm
Ja chętnie podyskutuję :) My póki co mamy w małym pokoju miejsce dla dziecka,ale myślimy o drugim i stanę przed wyzwaniem...

kaasiaa76=> bo to by trzeba było załozyć osobny temat z blokadą dla dziuni, wtedy da się porozmawiać jak ludzie ;)

Gość mama z M3
Ja również chętnie poznam sugestie :) Dziunia idź już sobie,bo jesteś meczaca. Rozumiem,że nie masz swojego życia i jedyne co daje ci rozrywkę to kafe,ale znajdź sobie inny temat bo nic tu nie wnosisz. Nikt ci tu niczego nie zazdrości-chyba że głupoty,bo nią epatujesz.

Gość -------------------
te wyzwiska sa przez twoje wypowiedzi normalnie czytac sie nie da! przejaw patologii!?? dziewczyno poczytaj o patologii , melinach itp. potem sie wypowiadaj i okreslaj kim kto jest.

taaaa, jasne, bo takim jezykiem to sie elita posluguje:). im wieksza ta elita, tym czesciej uzywa slowa na "k" :D. pisac bede tam, gdzie chce, moja sprawa, a reszcie nic do tego.

Gość mirraccullumm
My myślimy o tym,aby z salonu wydzielić 16metrowy pokój,zrobić wejście z korytarza i wtedy będzie mniejszy salon i drugi pokój. Myśleliśmy żeby oddzielić to ścianą z cegieł,żeby pasowało do charakteru mieszkania.

Gość -------------------
D:D:D:D-takiej nie wytepisz chodzbys specjalny srodek kupila mama z m3- ona tylko fantazjuje o swoim zyciu jak mialo by wygladac i do zadnego tematu nie wnosi nic dobrego tylko zamieszanie!

Dziunia właśnie w tamtym temacie o dresach drwiłaś z tych co w dresach chodzą, ale to nie jest teraz ten temat. Ludzie dostają mieszkanie np po babci 2 pokojowe to co, mają narzekać? Cieszą się, że mają swój kąt i jakoś z dzieckiem nie jest to NAJMNIEJSZY problem żeby jakiś czas mieszkać. Za to ty mieszkałas z rodzicami, ja ani dnia z rodziną nie chciałabym mieszkać. Ani z rodzicami ani teściami. Tyle, że ja nie drwię z tych co tak mieszkają i nie drwię z tych co nie chodzą w dresach ani z tych co są bogatsi lub biedniejsi itd, po prostu mają inne zdanie i inne upodobania a ty tego nie umiesz zrozumieć.

znalazłam ciekawą sofę w ikea, 3 osobowa, składa się z 2 materacy obłozonych pokrowcem musze tylko sprawdzic ją czy jest fajnie wykonana i czy nie skrzypi ;) zainwestowałam w porządny (jak mi sie tylko wydawało) skórkowy, wielki naroznik , który się złamam jak walnęłam sie obok męża i psa będąc w 8 miesiącu ciązy i mam juz w nosie super sprzęty ta sofa to chyba 500 zł + materace do wyboru te materace były wazne żeby było wygone bo teraz mam fajniste łózko. wygodne ale zajmuje mase miejsca które che przeznaczyc na kącik dla małej myslałam albo o wspomnianym parawanie, albo ścianie z osb (chodzi o lekka konstukcję ładwą do zdemontowania) która była by na zasadzie ściany domu z wyciętym i drzwiami i oknami łżko piętrowe żeby pod spodem był stoli albo biurko

dziunia jakbyś miała drugi pokój, to byś mogła teraz sobie i tv obejrzeć na drugim ekranie, a tak M. zalega na tapczanie z pilotem w ręku na stacji erotica.tv a tobie tylko komp został w tym jednym ciasnym pomieszczeniu na kupie z psem :D

Gość -------------------
sluchaj malutka wole takim jezykiem niz sie wywyzszac tak jak ty!!!

Gość -------------------
:D:D:D:D-haha dokladnie

Gość hdhdhdbdbbdndbf
Ja tam gardze biednymi co zyja na 2 pokojach w 4 osiby,dla mnie to ludzie nieporadni zyciowo

Gość mirraccullumm
My mamy w pokoju dziecka takie coś 3w1-szafa,łóżko piętrowe i biurko. A wszystko stylizowane na autobus :) a te ściany też chcecie wykonać z tego materiału co napisałaś czy z karton-gipsu bo nie do końca to widzę ;) sorry że musisz tłumaczyć jak krowie na rowie...:p