Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam robić w tej sytuacji

matka męża nie chce iść do domu starców

Polecane posty

Gość do c rauai a
mam nadzieję że kiedyś doświadczysz takiej syt i zobaczymy jakie bedziesz miął zdanie na ten temat.

Gość mamusia synusiaaaaa
kiloka oczywiscie ze powinnas sie nia opiekowac, ona by sie toba opiekowała gdyby role sie zamienily! ciezs sie ze masz mame, moja zmarła mlodo, miala 58 lat, zmarla nagle, nie wiesz ile bym oddala zeby mogla sobie pozyc jeszcze chociaz 10lat!

Gość c rauai a
do c rauai a - niestety kochana moja mam umarła rok temu i może dlatego mnie to tak wkurwia co piszecie

Gość barwy nocy
sama mam 85 letnią babcię na chodzie, chociażbym czasami wolała odwrotnie, by siedziala sobie po cichu przed tv np :) Moja babcia jest specem od gotowania, sprzatania, hodowli wszystkiego i ogolnie..spec :) im starsza tym częściej się wtrąca, wszystko jej przeszkadza, wszyscy sa glupi tylko ona madra, jej zdanie zawsze na koncu, chocbys czlowieku nie wiem jak sie staral i tak cie zgnoi, pozmywane ma byc 5 minut po obiedzie nie 10 :) sprzatniete ma byc w sobote od rana a nie po poludniu, jak ksiadz przychodzi do siasiadki to liscia zadnego na podworku byc nie moze, bo to oznacza balagan, to bardziej pisze dla zartow teraz :) tak sobie mysle czy ktos jeszcze ma podobnie kochana babcie :)

Gość jukiol
mamo synusia a ciekawe czy zajmowałabys się z uśmiechem na ustach swoja mamą te 10 lat gdyby była niedołężna, chodziła w pampersach i wymagała stałej opieki??? zapewniam cie że po kilku miesiącach miałabyś dość!

Gość dajciemispokojzhaslem
Połowa odpowiedzi to chyba jakies chamskie prowokacje internetowych trolli, którzy chca zdołowac autorkę. Nie wierze, zeby osoby umiejące pisac i cztac miały takie poglądy. Jasne niech sie autorka wyprowadzi, a tesciowa umrze z głodu w pampersie. Wtedy bedziecie usatysfakcjonowani?Grunt ze na swoim majątku umrze, a ze "ciut"szybciej, w niegodziwych warunkach...hmm. Ale wredna synowa domu nie odbierze! A juz post o tym, ze ma oddac dzieci do dmu dziecka i sie tesciowa zając...Moze to z sarkazmem napisane, ale dla mnie i tak straszne i nie zabawne. Obyscie sie drodzy forumowicze w podobnej sytuacji nie znalezli.Droga autorko, nie przemuj sie tymi wypowiedziami, to chyba jakies niedorozwoje emocjonalne pisza, juz widze, jak oni by sie na twoim miejscu tesciową zajęli.

Gość nic noweeego
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Gość do c rauai a
no wąśnie, nie wiesz jak to jest a opluwasz osoby które nie mają siły, nie dają rady opiekowac się niedołężnymi rodzicami.

to rozumiem , ze synowa tak z troski o tęściwą ja do domu sarców wysyła ? bo tam tak cudnie j est ?

Gość mamusia synusiaaaaa
oczywiscie, ze bym sie nia opiekowala!!!! To moja MAMA, ona sie mna opiekowała tyle lat!!!! i gdybym ja potzrebowała opieki to MAMA zakasałaby rekawy i sie mna zajęła!!! a gdybym nie mogła to bym kogos do opieki wynajęła! zaplaciłabym zeby ktso mi pomogl sie Mama zając! dajcie spokoj ile jest ludzi ktorzy zajmuja sie rodzicami, dziadkami z choroba nowotworową, zmieniaja pampersy, patrza na agonie, cierpienie, niejednokrotnie takie chore osoby wyzywaja dzieci, malzonków bo tak cierpia, nie panuja nad tym, krwawia z nosa, ust, zalatwiaja sie w pampersy, tzreba te osoby karmic, dawac morfine ale ONI to robią!!!!!!!!!

Gość czy wy jestscie normalni
ciekawy czy wy w najlepszych latach zycia, malzenstwa tak ochoczo podcieralibyscie dupe obcej babie, ktora was obraza, szydzi z was i namawia meza na odejscie. autorka nie jest po to, aby poswiecac swoje zycie dla kogos, a szczegolnie kogos obcego, wrednego i niewdziecznego. najlpiej oceniac jak sie stoi z boku. widzieliscie kiedys jak wyglada opikea nad taka osoba? wiecie jak to jest kogos dzwigac, podcierac dupe i myc z gowna. a na koniec jeszcze obraza? autorka nie jest czyjas sluzaca. tak jak kazdy czlowiek ma prawo do bycia matka, spelniac sie zawodowo i zyciowo. zycze tobie i twojemu mezowi wytrwalosci i rozwiazania tej sytuacji.

opiekowanie ise obcą babą jest be ale mieszkanie w jej mieszkaniu jest cacy ?

dodam jeszcze ze dzwiganie kogos takiego niszczy kregoslup osoby pomagajacej. czy autorce ktos kiedys zwroci zmarnowane zdrowie? czy ktos zaplaci za rehabilitacje i pozbedzie ja bolu kregoslupa? wiecie co to jest bol kregoslupa? nie mowiac o zszarganych nerwach.

Gość c rauai a
kiloooka - wiem jak to jest mamy brat leży od roku nie ma z nim żadnego kontaktu ale nikomu z nas nie przyszło aby go gdzieś oddawać , załatwiłam łózko ciocia zwolniła się z pracy po 10 miesiącach skarg i pism dostała zasiłek od państwa każdy pomaga jak może , nie chcę cię obrażać ale może poszukaj wsparcia skoro nie dajesz rady sama wszystkiego nie pociągniesz to normalne , nie masz rodzeństwa do pomocy ? a np emerytowaną sąsiadkę mamy za parę groszy nie możesz poprosić o wsparcie

Gość mamusia synusiaaaaa
moja babcia umarła na nowotwor, moja mama ze swoim bratem do konca sie nia zajmowali, przebierali, przewijali, karmili i nikt nie myslal o oddaniu babci do hospicjum! to obowiazek dzieci zajac sie rodzicami a jak nie daja rady to płaca i ktos przychodzi i to robi, dla mnie to oczywiste, ciekawe czy autorka swoja mame oddalaby do domu starcow/opieki????????????

dobrze ktoś napisał - otruć teściwą delikatnie i prblem z głowy , bo jak to tak matka meża sie zajmować ? skandal .

Gość barwy nocy
allium, - tak z troski, inaczje tego nie można nazwać, bo w domu starców dadzą jej leki o stałej godzinie, nakartmią o stałej godzinie będą mieć ją na oku bardzo dużo czasu i będą pomagać wstać, siadać itp. Sądzisz ,że autorka z 2 małych dzieci będzie miała czas na to wszystko czas? jeszcze nakarmic i przewijac i wyprowacac dzieci na spacer. to masz zajebiscie poukladane w glowie widze :)

sama napisala, ze sie przeniesli specjalnie do niej, bo tesc zmarl i zeby si enia zajac. miala wynajmowane opiekunki, ktore przeganiala. jasne, woli, zeby synowa zycie przy niej zmarnowala. ta w koncu kiedys umrze, a autorka zostanie z reka w nocniku. sorry, ale ona nie ma prawa wymagac od niej takiego poswiecenia. sa wykwalifikowane osoby, ktore moga odciazyc autorke, nawet w domu do wynajecia, tylko ze jasnie pani sobie nie zyczy.

Gość aha aha aha...
mamo synusia... nie wiesz o czym mówisz!!!! takie gadanie sranie... opiekowałąbym się... mając dwójkę małych dzieci, swoją pracę, najlepsze lata przeznaczyłabyś na opiekę nad nieuleczalnie chorym... wynajełąbyś opiekunkę, nie każdego na to stać. widać że nie znasz tematu.... wielkei słowa za którymi nie stoi żaden czyn.

nie czytałam wszystkiego moja mama nie żyje 4lata mając 58lat, oddała bym naprawdę dużo aby żyła.... mój ojciec jest sam, chory po operacji kręgosłupa, moja teściowa jest sama bo teść nie żyje 6lat, i wiecie co, co dziennie jestem i u taty i u teściowej co dziennie mam wyrzuty że nie mogę być z nimi jednocześnie, dziś śpię u teściowej jutro u taty tacie co dziennie gotuję obiady moje życie toczy się w dwóch domach ALE WIEM JEDNO NIGDY ANI TATY ANI TEŚCIOWEJ NIE ODDAM, gdy pod upadną bardziej na zdrowiu będę szukała pomocy,pielęgniarki opiekunki, ja przez to iż muszę być w danym dniu i u taty i u teściowej nie mogę podjąć pracy mamy z mężem 3letnią córkę i mam gdzieś pracę mnie mama wychowała tak że ma się szacunek do starszych rodziców i też tego uczę moją córkę autorko choć cię rozumiem bo ja mam pod opieką tatę i teściową tak nie rozumiem dla czego dla ciebie rodzic to śmieć którego trzeba się pozbyć nie pojmuję tego

baba z poukładanymi sprawami w głowie nie sprowadza sie chorej teściwej do małego mieszkania , nie sprowadza w tej ciasnocie na świat 2 dizeci a później narzeka , z teściowa niechce umrzeć.

Gość aha aha aha...
moja babcia umarła na nowotwor, moja mama ze swoim bratem do konca sie nia zajmowali, no własnie... ale ty się nie zajmowałas więc się nie wypowiadaj.

rozumiem pomoc, wszystko rozumiem. ale zaharowywanie sie i oddanie swojego zycie dla kogos to juz przesada. wynajelabym pielegniarke i nie reagowala na fochy starszej pani. trudno, nie podoba jej sie to niech sama radzi sobie. trzeba byc konsekwentnym. w konuc sie uspokoi i zaakceptuje to, ze ktos inny bedzie jej podcieral tylek, a nie synowa.

Gość barwy nocy
Mowidka - a ile czasu spędzasz u taty i teściowej, ale tak szczerze ?

Gość jiojioj
Dlatego wlasnie starsi ludzie NIGDY nie powinni przepisywac mieszkania na dzieci!! Po smierci i tak dzieci odziedzicza mieszkanie, ale przynajmniej za zycia nie beda moglo wyrzucic staruszka:O

dla kogoś ? co to znaczy? to matka meża , babcia dizeci . aż sie boje myśleć co byś zrobiła z jakaś dalej spokrewnioną krewną .

Gość zielonaaa....
"mnie mama wychowała tak że ma się szacunek do starszych rodziców i też tego uczę moją córkę" a co ma szacunek do oddania chorej osoby w wykwalifikowane ręce, mówicie jakby ją na śmietnik chciał ktos wyrzucić... nie przesadzajcie.

wszyscy jestescie tacy poukladani i poswiecajacy sie. szkoda tylko, ze codziennie widze w szpitalu takich ludzi jak wy, ktorzy migaja sie od opieki i kombinuja jak by sie tu pozbyc balastu w postaci chorego czlonka rodziny. oczywiscie sa wyjatki, ktore sie posiwecaja, ale to tylko nieliczne wyjatki. nie sadze, zeby na kafe tylko takowe siedzialy. poza tym, nie moralizuje i nie ocenia ten, kto zna temat, tylko take osobiy, ktore gowno wiedza o zyciu.

Gość mamusia synusiaaaaa
ale o co Ci chodzi, opiekowałabym sie i koniec kropka, moja mama by sie mna opiekowała i ja bym sie nia opiekowała!!! i nie gadaj mi ze nie wiem o czym mowie, pamietam jak babcia umierala, miala 67 lat i moja mama caly czas sie nia zajmowała i wujek ze swoja zona też, wszystko zalezy od człowieka!!!! jak bym nie mogła to bym z rodzenstwem zatrudniła opiekunke, zrzucilibysmy sie na to, to nasza powinnosc zajmowac sie Mamą!!! autorka chce wyrzucic tesciowa bo to nie jej mama...............

Gość jioplo
dokladnie kto zna temat dwa razy się zastanowi zanim opluje autorkę.